Pest eller Kolera?

Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg aldri uttaler meg om politikk eller om jeg ikke har egne meninger om ulike ting i samfunnet. Det er en stund siden nå da, men det er sikkert flere som lurer og jeg skal være ærlig. Det er klart jeg har meninger, men jeg har ikke nok kunnskap til å skrive ett lengre innlegg eller til å diskutere og da holder jeg meg unna. Jeg synes ikke det er nok å bare lese avisartikler. Vi må ut, vi må se, vi må snakke med dem det gjelder - da synes jeg det er ok å ta det videre. En av de som vet litt mer er Audun. Han har reist mye i Midtøsten, leser alt han kommer over og engasjerer seg. I tillegg til dette kjenner han mange som har blitt rammet og denne gangen snakker jeg om konfliktene i Midtøsten og politikken til USA - og da spesielt presidentvalget som kan påvirke oss mer enn vi tror.

Jeg kan ikke si at jeg er noe "fan" av Donald Trump og jeg tenker selv at han virker som en farlig mann ett det media har fremstilt han som. Men Audun har en litt annen mening og jeg syntes statusen han la ut for noen dager siden var så bra at jeg bare må dele den.

__________________________________________________________________________________________________________________________

(skrevet av Audun)

Pest eller Kolera er det mange som sier. Jeg stemmer for Kolera.

Da fattigdommen herjet i Norge og fristelsen om eventyr og nytt land begynte på 1800-tallet, da mer enn 800.000 nordmenn utvandret til Amerika,- og til forsikringen av beskyttelse fra amerikanerne i traktat 1949, så har Norge sett opp til dette landet "abroad the sea". Mye av datidens og ikke minst nåtidens norsk utenrikspolitikk blir diktert av amerikanerne. Jeg syntes det personlig er skremmende til tider med tanke på grusomhetene som hver dag skjer i Midtøsten derav konflikten i Syria som egentlig dreier seg om russerne og amerikanerne som "måler krefter", som de gjorde i Iran-Irak krigen i 80-85 med mer enn 1 millioner mennesker drepte og 10-talls millioner på flukt fra sine hjem, Vietnam krigen midt på 60-tallet som tok livet av mer enn 3 millioner mennesker. For å ikke snakke om alle andre borgerkriger i Afrikanske og Mellom Amerikanske land som er blitt startet og som "Sovjet" og USA har støttet hver sin side av.. Vi har også "krigen mot terror" som startet etter 11.sep som har ført til krigene og invasjonen av Afghanistan og Irak og som videre førte til "Den arabiske vår" som førte til fallet for mange diktatorer. Ja, bra at diktatorer faller men når "planen bak" mangler, og det istedenfor blir borger krig og "draps-orgier" som vi ser i Libya etter Gaddafis fall og ikke minst i den pågående konflikten i Syria der befolkningen blir bombet "sønder-og-sammen" tilbake til steinalderen, og fantastiske byer som blant annet Aleppo, også kalt Midtøsten "øyestein" og vakreste by, ligger nå i ruiner, totalt nedbombet og ødelagt. Millioner av mennesker livredde på flukt. Røde kors med mathjelp blir kynisk bombet, og står som et ikon for kynismen i denne krigen, og vi som sitter hjemme i Norge aner virkelig ikke konturen av grusomhetene kvinner, barn og menn blir utsatt for hver eneste dag, hver eneste time og hvert eneste minutt. Denne krigen dreier seg om utprøvning av nye grusomme våpen, olje/gass ledninger som skal gå igjennom nye områder og sikre mer makt for nasjoner og prisen som blir betalt for dette kan vi lese og se daglig i nyhetene.

Grunnen til at jeg skriver dette er at Hillary Clinton har vært med på å diktere amerikansk politikk fra før jeg ble født for over 34 år siden og til dags dato. Hun har sammen med sin mann Bill Clinton hatt makt posisjon i USA siden 1979, og vært igjennom både som "first lady" i Arkansas, i "the White house" -93, Senator i New York siden 2000 og Utenriksminister siden 2009. Hun har vært en stor forkjemper for krig i Midtøsten og stemte klart "ja" til krigen i Afg og Irak. Politikere som har vært i makt posisjoner i over 30 år skjønner ganske lett når det blir fabrikkert bevis som i Irak krigen, og jeg kan love dere med hånden på hjertet at Hillary VISSTE hva den egentlig grunnen var. Hun fikk ikke jobben som Utenriksminister og plutselig som presidentkandidat uten grunn. Den syklusen amerikansk politikk er inni nå, og som Hillary Clinton har vært del i siden -79, kommer til å føre oss ut i ny verdenskrig. Ja, mange vil le av det, men det er fakta. Det er kun et tidsspørsmål før noen av stor-maktene gjør en feil som fører til en "dominoeffekt" av hendelser som fører til det unngåelige, og "skuddet fra Sarajevo" og de påfølgende verdenskrigene som kostet nesten 100 millioner mennesker livet, blir vekket til live igjen. Derfor ønsker jeg faktisk KOLERA velkommen, altså Donald Trump. Han sier og gjør mye rart, men håpet mitt er en slags endring i den amerikanske utenrikspolitikken som vil påvirke livet til millioner av mennesker hver dag. Trump er god for milliarder av kroner, snakker rett fra "levera" og lar seg ikke diktere (virker det som) av den konservative politikken som har vært ført i lang tid nå. Trump ønsker endringer. Han tørr å være seg selv. Hadde jeg uttalt meg om alt jeg mener og alt jeg mener er galt i verden så hadde jeg nok fått "påstemplet passet" som sikkert rasist, kynisk og drittsekk m.m. Og for å si det sånn, rasist er jeg ikke De andre tingene kan sikkert diskuteres.

Det jeg vet er at alle mediene er ute etter Trump, og tar veldig mye av ting han sier ut av kontekst for å svartmæle han, og for meg er dette et godt tegn. Medier som tv, aviser og radio ble innført for å kontrollere folkemengden, og en måte for myndighetene og diktere, og ikke minst påvirke befolkningen om sin politikk. Vi husker jo alle Hitlers pr støt for nazismen og Tyskland under første verdens tv sendingene, fra OL i 1935. Jeg ser det som et sikkert tegn når Donald Trump blir grise svart malt på den måten han blir både i USA og i andre vestlige land at dette er en person som "går imot vinden", og som ikke har noe støtte fra "verdensstyret" som ganske sikkert fører oss imot en sikker avgrunn. Så jeg tenker "gi fyren en sjanse".


Men når jeg velger KOLERA, så er det ikke for at jeg mener at dette er den aller beste løsningen for USA, og ikke minst en endelig slutt for krigene i Midtøsten. Jeg gjør det for at det er det eneste håpet jeg har. Håpet om endring, håpet om at bombingen og lidelsene i særlig Syria skal opphøre, håpet om at en ny og usensurert politikk skal vinne frem. Håpet om at et "under" skal skje. At forsoning mellom USA og Russland skal føre til fred. For, alt jeg vet, er at noen forandringer MÅ bli gjort i verden, ellers heter den nye tidsalderen snart "atom-utryddelses-alderen"


Så dette er min begrunnelse hvorfor jeg i det hele tatt gidder og følge med på den amerikanske politikken og hvem av "Pest og kolera" som blir ny president for De forente amerikanske stater. Takk for meg - og ja, jeg elsker å gå imot strømmen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Del gjerne videre om du er enig eller synes jeg er klinkokkos! 😂


Marta Alise

Liker

Kommentarer

hayatiim
hayatiim,
Jeg er ikke helt enig. Mulig fordi jeg bor i et muslimsk land, og ser hvordan Donald Trump uttaler seg om muslimene spesielt. Vinner han er jeg redd for en skremmende økning i stigmatisering mot muslimer. Krig vil det aldri bli slutt på så lenge våpen industrien eksisterer som den gjør. Og hverken pest eller kolera har noen intensjoner om å ta opp kampen mot våpen industrien. Godeste Trump ønsker jo at det kommer flere våpen på banen.

forøvrig elsker jeg de innleggene fra Audun. Han er utrolig god på å formulere seg. Burde nesten hatt egen blogg han også 😊
nouw.com/hayatiim
martaalise
martaalise,
Haha ja, jeg har sagt det til han!! 😃 Men det får bli med litt oppdateringer her! <3
nouw.com/martaalise
Bjørn
,
Drep den jævlen! Latterlig skrevet.
Thomas Gudda
,
Helt enig. Liker Trump for hans økonomiske politikk og sikkerhetspolitikk. Hvis USA trekker seg helt tilbake og det blir krig så viser jo det verden at vi trenger USA til å blande seg. Kanskje en liten forsoning med Russland så man kan fokusere samlet på å knekke islamismen en gang for alle - ja takk!
Blir det Hillary: Større sjanser for storkrig siden hun offentlig har sagt at hvis Russland hacker emailen hennes en gang til så vil hun svare med våpenmakt. Hun er kjøpt og betalt av alle andre enn velgerne sine for de driter hun i. Go Trump!
Anette
,
Hillary Clinton er kjøpt og betalt! Og veldig sterke krefter har gått inn for at hun skal bli neste president og fortsette å sende verden ut i krig
Helen
,
Leste at trump mente vi burde "legge ned våpnene" og møte Russland med åpne armer i stedenfor muskler.
Mye av utalelsene til trump typ, muslimer, abort osv blir han neppe å klare å gjennomføre uansett.
Jeg mener at Clinton burde gå ut av politikken, hun er korrupt, tar betalt for å holde taler, trenger jo egentlig ikke å nevne Clinton foundationen, Benghazi skandalen.. jeg mener hun er værre for verden enn trump er...
Ingen vil ha bestemora eller søstra........
martaalise
martaalise,
Og Audun er nok helt enig med deg! Jeg er dessverre ikke så inne i det at jeg kan uttale meg noe særlig. Men jeg liker absolutt IKKE Trump. Men det betyr ikke at jeg liker den andre heller 😉
nouw.com/martaalise