Pasta med scampi og sitron

Dette ser jeg egentlig mer på som en god sommerrett, men det er jo sol og vår ute nå og er absolutt en av de deiligste rettene som finnes. Vi lager det ganske ofte på denne årstiden også. Supergod og superenkel å lage! Retten er relativ kjapp å lage om man har gjort drittarbeidet i forveien. Jeg pleier å sette Audun til å gjøre det; å få skrelt scampien! Jeg kjøper alltid to poser med frossen scampi. Legger de i varmt vann for at de skal tine, når de har blitt myke skreller vi de. De skrelles ganske likt som en reke, alt det harde skal vekk. Skyller godt også er man klar for matlagingen!

Matliste:

♥ 1 kg scampi

♥ valgfri pasta

♥ 2 bokser med lett creme fraiche

♥ 1 sitron

♥ chilipulver, hvitløkspulver, persille

Fremgangsmåte:

Jeg legger scampien på en varm panne med litt olje og lar de steke til de blir rosa.

Deretter setter jeg pastaen til kok. Det er det samme hvilken type pasta man bruker. Tagliatelle, fullkornspasta, spagetti.Vi bruker hvilken som helst pasta, vi tar den vi har tilgjendelig.

Heller creme fraiche oppi scampien og lar det koke opp.

Krydrer scampi "blandingen" godt med det krydderet jeg har tilgjengelig. I dag brukte jeg chili, hvitløkspulver og persille. Jeg smaker meg frem hvor mye krydder jeg vil ha.

Tilslutt tar jeg sitronen og rasper hele skallet oppi blandingen. Deretter skjærer jeg sitronen i to og skviser ut all saften fra den ene halvdelen. Den andre brukes til å tilsette mer saft om det ikke var nok ved servering.

En av de beste rettene jeg vet om!

Denne retten er veldig spennende for den kan justeres etter smak.

Smak deg til med forskjellige krydder du har tilgjengelig.

Er man ikke like glad i sitron som oss så kan man kutte ut halvparten av mengden.

Vi prøver å holde oss unna salt og bruker veldig lite i maten generelt, men om du vil ha vekk sitronen er det lurt å krydre med salt.

Er man ikke glad i sjømat, så er det også veldig godt med kylling eller svin istedenfor scampi.

♥ Kjøper du ferdig kokt scampi fra frysedisken må du passe på at den ikke blir seig. Det blir den nemlig ved for mye steiking.

Man kan også bytte ut creme fraichen med fløte.

Retten vil selvsagt bli bedre med ekte chili og hvitløk, men av og til klarer vi ikke å vente, vi så sulten at vi jukser litt med "krydderversjonen".

Marta Alise

Liker