Pakkeliste til Sør-Afrika

God kveld alle sammen og tusen takk for alle fine tilbakemeldingene angående Change! Det er så morro! Vi er som dere vet, på vei til Sør-Afrika og før vi dro på denne reisen så hadde vi et par forberedelser. En av de var selvsagt pakking og for oss som liker å være ekstra organisert, er jo det et høydepunkt i seg selv :-) Haha! Men det var én ting jeg ikke likte og det var å dra frem sommerklærne mine. Jeg synes for første gang i historien at det er kjekt med høstklær. Litt lei sommerklærne mine rett og slett, men jeg har jo ikke noe valg så :-) Africa here we come!

Nå tenkte jeg å dele mine beste pakke-tips med dere!

________________________________________________________________________________________________________________________________

håndbagasje

I håndbagasjen har jeg alltid det dyreste og mest verdifulle som feks pc, kamera og mobil. Føler det er en selvfølge så jeg skal heller dele med dere de andre tingene. Siden vi skal til Sør-Afrika måtte vi ta med litt ekstra ting siden det er en lang reise. I tillegg må vi ha med bevis for at vi har vaksinert oss. Pass, solbriller, nakkepute, øretlf, våtservietter, blader og ørepluggere er et must for lange reiser for meg.

koffert og pakketips

Jeg prøver alltid å pakke lettest mulig men jeg sliter veldig med å holde meg til reglene. Denne gangen har vi lov til å ha med oss 23 kg hver og kofferten min veier 14 kg. Tror det er rekord. Jeg har pakket 3 kjoler, 2 bikinier, 2 strandkjoler, 4 bukser, 2 treningstightser, 1 skjerf, 2 sommersko, 1par joggesko, 4 topper, 1 partyveske, 2 treningstopper, 2 langermet tynne gensere og undertøy.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

- Finn frem brødposer og bruk de som dustbag rundt skoene. På den måten skitner du ikke ut de andre klærne og du ser hva du har oppi.

- Pakk etter hvor du skal. Vi må feks ha med oss farge-nøytrale klær til safari også må vi tenke på kriminaliteten der nede. Så denne gangen pakker jeg ikke med meg så mye smykker og dingeldang. Ikke det at jeg har så mye dyre ringer men det kan fort missforståes. Vi må også ha med skjerf, noe jeg finner veldig rart men det er visst veldig kaldt om natten der og vi skal opp tidlig for å dra på safari. Vi pakker også langermet gensere og bukser for å unngå stikk. Så det er viktig å lese om reisemålet før man pakker!

- Brett klærne og sorter topper for seg, kjoler for seg, bukser for seg. Det blir så mye enklere å kle seg når man er på reise.

- Tenk over hvert eneste plagg du pakker. Om du har en topp du lurer på om du skal ta med, så må du se hva den passer med. Passer den til mer enn ett plagg er det <<good to go>>. Mange ganger når jeg ikke får brukt ting på reise, så er det fordi den ikke matcher med noe av det andre. Blir bare liggende i koffert og ekstra vekt på tilbakeveien.

- Husk at du mest sannsynlig skal shoppe ting. Hold av noen reise kg i kofferten til det :-)

toalettmappe

Toalettmappe er kjekt å pakke men her overpakker jeg ofte også. Ser for meg at jeg skal være like flink med hudpleie, rens og slike detaljer men på reise så glemmer jeg det.. Denne gangen har jeg pakket dagkrem, parfyme, deo, toner, hårspray, skrubb, vaselin, qtips, bodylotion, såpe, shampo og balsam. Jeg har mye i liten str men det er for at jeg skal klare meg de første dagene. Belager meg på at jeg får kjøpt produkter som shampo og balsam der nede når jeg har brukt opp det jeg har tatt med meg.

I toalettmappen pleier jeg også å ha en liten pose med strikk, klemmer, fliseklemmer og øredobber i.

medisiner og div

Sprøyter har vi tatt men vi må likevel ta med oss malariapiller som vi skal ta før, under og etter vi har vært på safari. Håper vi husker alt dette! I tillegg har jeg pakket all slags smertestillende, p-piller, plaster, antibac, hydrokortison, imodium, bacimycin og myggspray. Har aldri brydd meg om slike ting for jeg har alltid tenkt at jeg kan kjøpe alt der vi skal. Men siden vi skal til et land som er så annerledes og med så mange farer så har jeg valgt å lese meg opp på det jeg må ta med. Om det er noe jeg mangler så kan jeg sikkert kjøpe før vi drar på safari. TIPS: Les deg opp på nettet om hva du bør og må gjøre før du bestiller en reise. Ta kontakt med vaksinasjonskontoret der du bor og snakk med apoteket. De kan alt :-)
Dette innlegget er selvfølgelig forehåndskrevet og jeg håper dere likte det! Det er kanskje ikke høytid for reise nå, men kanskje dere kan lagre det og ta det frem når dere skal på tur neste gang!

Vi lander i 22.30 tiden i Cape Town i kveld og det er ikke noe tidsforskjell tror jeg? Sør-Afrika er jo rett nedenfor Norge, så da går jeg ut i fra at det er maks en time eller fra, men jeg finner nok ut av det også ;-) Gleder meg til å oppdatere for da vet jeg at jeg har overlevd. (Overdramatisk som alltid). Sender dere klemmer og håper dere krysser fingrene for flyturen vår, haha :-)

___________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Masse god tur, håper dere får en opplevelsesrik reise 😊