oreo, sjokolade og jordbær-dessert

I helgen laget jeg denne kake/paien med oreo og sjokolade. To favoritter kombiner sammen. Kunne seriøst spist oreokjeks hver dag.. Jeg elsker det! Men ja, tilbake til desserten. Den laget jeg til bursdagen på lørdag og den ble veldig populær. Skulle laget én til, haha :-)

Men denne oppskriften er superenkel og det beste av alt; du trenger ikke ovn til å lage den. Og nå som det er kaldt ute, så trenger du faktisk ikke kjøleskap heller ;-) Haha..

- du trenger -

1 pakke jordbær, 100 gr smeltet smør, 300 gr sjokoladeplater, 2 dl fløte, 2 pakker oreo kjeks, valgfri pynt: hvitsjokolade

- slik gjør du -

Ta oreokjeksen i mikseren. Når alt er gjort om til småsmuler blander du oreoen i en bolle med smeltet smør. Ta frem en paiform og smør den godt inn med nonstick-spray.

Klem oreoen i paiformen. Dette blir underlaget. Sett den i kjøleskapet mens du går over til sjokoladen.

Sjokoladen skal smeltes og mitt beste tips er å varme opp fløten ordentlig godt, også helle den over sjokoladen. Husk å brekke opp sjokoladen i biter for at det skal gå fortere. For å få den perfekte smaken kjøpte jeg 2 pakker med melkesjokolade og 1 pakke med mørk sjokolade. Men om du ikke vil ha noe sterk smak er det kanskje lurt å kun ha melkesjokolade. Husk at du skal ha 300 gr. Rør rundt til alle sjokoladebitene er smeltet.

Ta formen ut av kjøleskapet og hell sjokoladen over slik som på bildet over. Se til at den kommer over hele formen. Ta frem jordbær og pynt slik du ønsker. Gjerne med litt oreokjeks om du har en ekstra pakke liggende. Nøtter er sikkert godt også! Sett formen i kjøleskapet igjen, når du er ferdig.

Jeg vet ikke helt om jeg likte den best uten det hvite over, men det ble veldig godt med smeltet hvitsjokolade over. Så finest uten, men best med! Så dere får avgjøre selv :-)

Planen min var egentlig å ikke ha noe "usunne" oppskrifter i januar, men hei! Når jeg lager noe så godt, så må det ut! :-) Håper dere vil prøve den til helgen! Jeg legger ut oppskrifter hver søndag og onsdag fra nå av. Hadde en liten pause, men nå er jeg tilbake :-)

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Sandra
,
Denne skal jeg prøve
Cathrine
,
Hei denne så bare knall god ut og har planer om å lage den til helgen, men lurte På om den må lages i pai for og da evt hvilke mål på formen?
martaalise
martaalise,
Jeg har laget den i en paiform som er rektangulær 😊 11 x 35 cm
nouw.com/martaalise
Cathrine
IP: 82.99.3.229