Old Market

I går kveld var vi på et marked som ligger litt utenfor Sharm El Sheikh. Ah, jeg angrer på at vi ikke dro hit før. Prisene her var mye billigere enn Naama Bay og det var også større utvalg. Selgerne her var heller ikke plagsomme og tok et nei etter ett par ganger. I Naama Bay må du si i fra 10 ganger, bli sint og likevel kan du risikere at de følger etter deg. Audun har snakket så mye om vannpipe og endelig fikk han kjøpt seg en. Det var bra han ventet for nå fikk han den for halve prisen og det var veldig god kvalitet. Så til sommeren skal vi invitere venner på arabisk aften med vannpipe og magedans, haha :-)

Det var veldig koselig i Old Market. Masse småbutikker, folk i gatene og god stemning. Akkurat slik jeg liker det når jeg er i syden. Vi fikk endelig kjøpt noen smågaver til svigers og mamma og de. Det er ikke lett å kjøpe til de "gamle". Jeg fikk også kjøpt meg masse safran! Det er så latterlig billig her, og det er god kvalitet! Det må kanskje bli en av mine beste tips herfra: kjøp med deg safran. Ett gram hjemme i Norge koster 100kr! Her betalte jeg 10kr!

Nå er vi tilbake på hotellet og vi har akkurat pakket. Så når dere leser dette er vi på vei til flyplassen for å ta flyet som går klokken 12.00. Utrolig kjedelig å skulle reise nå. Vi har så lyst til å bli en uke til. Vi har vært veldig mye på farten og det hadde vært midt i blinken om vi hadde en hel uke med bare strand og sol. Det er nesten sånn at jeg vurderer å bestille ny ferie. Jeg har allerede sett litt rundt etter turer i juni. Hva er livet uten reising...

Det som er litt spesielt med Egypt er at det er normalt å tipse for alt mulig. Nesten tipse for å få puste, haha :-) Så selvom vi har tipset rengjøringspersonalet hver dag, alle kelnere etter hver cola eller øl-bestilling, vaktene som hjelper oss over veien etc etc, så må vi faktisk tipse hele hotellet. Altså gi tips for hele uken samlet i en konvolutt når vi drar. Litt irriterende. Kunne ønske heller tingene kostet mer slik at tips var inkludert. Så hadde man sluppet å tenke på tips. De fleste som jobber her er avhengig av tips, for lønnen er så dårlig. Så det beste hadde jo selvfølgelig vært at arbeiderne eller selgerene hadde fått mer betalt av sine sjefer slik at det ikke blir så plagsomt for oss turister. Da er det større sjanse for at vi kommer tilbake til Egypt og bruker penger. Jeg kan tenke meg at en grunn til at det har dalt i turister fra Norge er nettopp pga det; det blir for masete og slitsomt. Men så langt tror jeg ikke de tenker. De tenker penger her og nå. Mest mulig helst. Jeg ser jo at de fleste prøver seg og noen er frekke som faen. Jeg kommer til å savne Egypt men de selgerne har sittet dype spor i meg og jeg irriterer meg grønn over de. De vil IKKE bli savnet :-O

Håper dere sender oss en tanke klokken 12.00. Da sitter jeg med flyskrekk og tisser på meg. JEG ER SÅ REDD FOR Å BLI UTSATT FOR NOE! Håper dere har en bedre søndag enn det jeg har. Gleder meg sånn til å lande på norsk jord, det er da jeg føler meg tryggest :-) Ønsk oss god tur!

Marta Alise

Liker

Kommentarer