nyttårsløfter - bedre enn ingenting

En ting som slår meg hvert år rundt nyttårsaften er hvor utrolig negativ noen er når man snakker om nyttårsløfter. New me - New year bullshit som de dumme memes som blir delt. Hvorfor skal noen rakke ned på noen som prøver å bli bedre i noe? Om det er for å bli raskere i løping, sunnere i matvanene eller bedre på piano. Er ikke det bare superpositivt at noen vil bli bedre enn utgangspunktet?

Det skal mye til for å nå et nyttårsløfter, for det krever jo at man holder det gjennom året og at det blir en ny vane - men om man prøver i en, to måneder - er ikke det bedre enn ingenting? Jeg som feks vil bruke mindre mobil og spise mindre kjøtt, er det ikke bedre at jeg prøver i januar/februar/mars - for å så feile, enn å bare gi opp og ikke prøve i det hele tatt? Kanskje jeg klarer noen måneder med mindre mobil i år, og neste år - fullfører hele året. Det tok meg feks 3 år å slutte å bite negler.. Og 2 år å slutte å snuse.. Men nå når jeg går inn i 2017 - så er det to uvaner jeg har blitt kvitt som både gjør meg finere og sunnere!

Om man støtter og har troen på seg selv og andre, tror dere ikke at det vil påvirke oss til å komme nærmere målet? Jeg tror. Jeg stemmer for at vi lager oss en liste. Enten i hodet eller fysisk. Vi kan alle bli bedre i noe, enten om det å være mer tilstede, løfte mer på gymmet, lære et nytt instrument, lese mer bøker eller spise renere. Et nyttårsløfte kan også være å reise mer eller spare noen tusenlapper mer enn forrige år. Jeg mener ikke at vi skal overdrive med mål slik at vi aldri når det og at man føler seg dårlig, men at vi utfordrer oss selv og prøver det vi alltid har ønsket å mestre eller oppleve. Jeg elsker nyttårsløfter! Det gir håp og en motivasjon om å bli et bedre/smartere/sterkere/morsommere menneske! Og ikke minst; en ny start! Alt er enklere med en ny start!

_____________________________________________________________________________________

Hva står på deres lister? Vil dere at jeg skal dele min? :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

51sundays
51sundays,
Jeg er helt enig. Om man kaller det nyttårsløfter, fortsett eller mål... Det er jo viktigere å prøve. Og en ting er sikkert - om du forteller deg selv at jeg kommer til å gi opp i mars, ja da kommer du til å gi opp i mars. Jeg har flere mål for 2017 som jegtenker å nå. Jeg nådde noen i 2016 også, men ikke alle. Men hadde jeg ikke hatt noen så hadde jeg ikke forbedret meg på noe som helst heller. 😊
nouw.com/51sundays
martaalise
martaalise,
<3 man kan ikke klare alt! Viktigste er at man prøver 😃
nouw.com/martaalise
Little sunshine
,
Enig