Noen vil alltid prøve å dra deg ned i driten

I Spania leste jeg min første bok på 24 år. Siden jeg ikke er glad i å lese bøker valgte jeg en lettlest bok som inneholder korte avsnitt og masse bilder. Det siste jeg gjør er å kjøpe bøker til meg selv, men til Audun og familie kjøper jeg gjerne. Til valentinsdagen i år gikk jeg til innkjøp av Petter Stordalen sin bok som Audun hadde ønsket seg og siden han bare hadde positive ting å si om den etter å ha lest den, falt valget nettopp på denne boken. Og jeg angrer ikke. Jeg kan godt lage bokanmeldelse på den senere om dere er interessert? Men først vil jeg gjerne ta opp noe som ble beskrevet så godt i boken; mennesker som ikke unner andre suksess.

De finnes overalt og man vil gjerne ikke tenke slik om de nærmeste, men om jeg skal være helt ærlig, har jeg faktisk flere av dem og jeg har ikke helt klart å sette ord på hva det er med de jeg ikke liker. "De er bare negative" - har jeg sagt før for å forklare til feks Audun hvorfor jeg ikke vil være med den og den personen. Men i boken ble det satt ord på så "fint". Det er ikke ofte disse menneskene er klar over det selv men de har alltid et behov for å dra deg ned om du prøver å dra deg selv opp. Høres dette kjent ut?

De gjør det gjerne for å "balansere" det positive, for vi kan ikke ha for mye av det, ikke sant? Feks; om jeg har gått hele sommeren og klaget på at jeg har spist for mye og lagt på meg, også endelig klarer jeg å gå ned 5 kg og skryter av det. Så kan denne personen finne på å si; "ja, men du skulle jo ned 10kg? Du har mye igjen!". Og for eksmepel om jeg fikk B på en eksamen, så kan denne type menneske si "Det er ikke A da", eller om jeg faktisk fikk A; "Du må huske på at du også har én D på kortet". Eller i dette tilfelle om jeg hadde sagt: "Jeg har endelig klart å lese ferdig en bok!". Hun/Han: "Ja, men det er jo ikke en ekte bok da. Det er en lett bok med bilder."

Skjønner dere hvilke type mennesker jeg vil frem til? De kan være de skjønneste på jord, gøye å være med, morsom, bidra med god stemning i fellesskapet osv. Men når det kommer til suksess, så unner de deg ikke det. Jeg vet ikke om det er sjalusi eller bare janteloven som tar overhånd, men de vil bare ikke at du skal lykkes. Man trenger ikke en gang å ha oppnådd noe. Det holder bare med å si at du håper eller vil at dét og dét skal skje. Feks; få en god karakter, ta en ny rekord i løping eller bli forfremmet på jobb. Innerst inne vil de ikke at du skal klare det og de er veldig dårlig til å skjule nettopp dette.

Jeg tar meg selv i å være ekstra negativ når jeg nevner noe om hva jeg har klart eller hva jeg har lyst til å klare når jeg er rundt slike mennesker. Jeg vil gjerne komme dem i forkjøpet slik at de ikke har mulighet til å snakke nedsettende om det jeg vil gjøre eller ønsker å oppnå. Det sårer når noen ikke har troen på deg og de hele tiden påpeker at det du har oppnådd ikke er godt nok, for det kunne blitt gjort bedre osv osv... Derfor prøver jeg å holde meg unna slike mennesker mest mulig. Jeg liker ikke meg selv rundt dem. Liker meg selv mindre enn jeg liker dem faktisk.

Jeg sitter igjen med så mye bra fra denne boken og jeg satt hver dag oppi bademadrassen med både en øl og boken. Ofte kom lillesøsteren min, Mariela bort for å høre på utdrag fra boken og da satt vi i hver sin madrass mens jeg leste høyt til henne. Hun var så fascinert og synes det var så avslappende å høre meg lese. Favoritten var personlige historier fra livet til Petter Stordalen, men hun ville helst at jeg skulle lese hver side, haha :-) Så nestemann som blir å lese den boken er henne for å si det sånn..

Men som sagt, jeg sitter igjen med veldig mye fra boken og da spesielt dette, for det beskrev så godt denne typen mennesker som er energitakere. De sluker energi fra oss og med mindre man har baller og ork til å ta den kampen og fortelle det til de personene det gjelder, så bør man holde seg unna...

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Mammatilamanda
Mammatilamanda,
Du er så flink! utrolig bra skrevet!! Jeg er heller ikke så glad i å lese bøker, men denne må jeg bare lese nå😀
nouw.com/mammatilamanda
verozitas
verozitas,
Det så lite digg ut da, ligge der på en madrass i steiken å lese bøker i bassenget, ahh..en smule misunnelig hehe! Jeg kjenner igjen menneskene du skriver om her, og jeg har hatt og har forsatt slike mennesker i mitt liv. Noen er også svært nære som jeg omgås mye med og som jeg er veldig glad i, og da sårer det gjerne ekstra mye når de hele tiden skal komme med den setningen som får deg til å miste gleden over å fortelle noe positiv man selv har oppnådd. Jeg tenker også at det har med sjalusi og gjøre, og det er bare synd på slike personer, men det er vondt når man egentlig ønsker å høre at "wow, så flink du er..du har all god grunn til å være stolt av deg selv" men så bare blir du dratt ned av det motsatte!
nouw.com/verozitas
Helene
,
Er ikke særlig glad i å lede bøker jeg heller, men er jo spennende når msn først har begynt og du liker boka:-) jeg vet akkurat hvilkene mennesker du snakker om, de klarer ikke dy seg.
Hanne
,
Applaus, veldig bra skrevet! Enig!