når jeg skriver innlegg....

Dette innlegget ville jeg egentlig lage for å vise mine lesere som ikke blogger, hvordan jeg går frem når jeg lager ett innlegg. For noen kan det feks virke vanskeligere enn det, det er, mens andre tror det er gjort på 1-2-3! Vel, det varierer, og derfor tenkte jeg å vise dere min måte. Dette innlegget passer til andre bloggere også. Jeg vet at alle har sin taktikk og rutine, men kanskje jeg kan gi noen tips og om dere har noen, må dere gjerne legge igjen i kommentarfeltet. Alltid kjekt å høre hvordan andre gjør det.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Motivasjon og lyst: For å gjøre noe som blogging så må man ha motivasjon og lyst. Det er veldig vanskelig å fullføre ett innlegg når man er demotivert. Det blir bare sånn tørrprat uten noe sammenheng. Min motivasjon synker veldig når jeg har hatt dårlige tall feks, eller jeg har kranglet med Audun. Mens når jeg er frisk og rask, i godt humør så klarer jeg å produsere gode og positive innlegg. Jeg vil si at innleggene mine gjenspeiler ganske godt hvordan jeg føler meg og hvor jeg er i livet akkurat da. Det er på godt og vondt selvfølgelig. Når jeg får motivasjon så får jeg også mange ideer og da må vi hoppe ned til punkt 2.

Planlegging og idé: Ideer får jeg ofte og det første jeg gjør da er å enten si det høyt til Audun, eller så skriver jeg det ned i en planleggingsbok jeg har kjøpt. Det er en kalenderbok, så jeg skriver feks; "Overskrift/tema" også hvilken dag jeg vil publisere det på. På den måten glemmer jeg ikke ideen min + at jeg kan planleggene blogginnleggene mine den kommende uken slik at det blir variert. Planlegger jeg ikke godt nok kan jeg fort glemme feks en spørsmålsrunde, poste outfit rett etter hverandre og bare blogge om svada. Planlegging er viktig! Men jeg må også nevne at jeg ikke følger boken min 100 %. Det er ofte jeg bytter om på dager og innlegg for det er slik det passer seg. Men deilig å ha en pekepinn.

Bilder, redigering og tekst: Etter at jeg har fått ideen så kan jeg starte å skrive også ta bilder etterpå. Men som oftest så liker jeg å ta bilder FØRST også fokusere på skrivingen. Synes det er mye ryddigere i designet når jeg lager innlegg men det lar seg ikke alltid gjøre. Visst jeg feks har et personliginnlegg så skriver jeg mens jeg har det i friskt minne. Kan ta meg 5 minutter å skrive en god tekst for jeg har alle setningene i hodet akkurat da, men så bruker jeg gjerne noen timer på å finne ut av hvilke bilder jeg vil ha og hvordan jeg skal ta de, redigere osv. Jeg brukte feks 20 minutter på teksten som kom i Aftenposten, mens bildene brukte jeg kanskje over 2 timer på. Var viktig at de hang sammen. Men som oftest bruker jeg god tid på innleggene mine altså. Det varierer.

Velge tidspunkt: Av og til lager jeg innlegg som publiseres om noen dager. Det er alltid vanskelig å vente med innlegg. Spesielt om man er veldig fornøyd. Men om det ikke passer seg med akkurat det innlegget du har skrevet, så er det best å vente. Jeg blir for eksempel dritt irritert på meg selv om jeg ikke varierer nok. For jeg vil gjerne skrive en blogg som jeg gjerne ville ha lest selv og det siste jeg liker i en blogg det er når innlegg på innlegg er outfit uten noe annet tips/mat/personliginnlegg/hva-man-har-gjort-idag-innlegg :-) VARIASJON!

noen raske tips

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kvantitet vs kvalitet? - Har bitt meg merke til at mange bloggere sier de kun fokuserer på kvalitet og at innlegg skal være 100 % ellers publiserer de ikke. Men der er jeg uenig. Blogglesere er ikke kresen 24/7. Klart det er bra og gøy med godt innhold som er jobbet med, men hvert eneste innlegg trenger ikke å være 4 timers arbeid. Er man i god driv med bloggen så vil innleggene automatisk bli bra, men ikke se etter perfeksjon. Av og til er det kjekt å lese ett enkelt og lett innlegg.

Sjekk ut denne listen om du ikke vet hva du skal blogge om. - 15 tips som gir deg motivasjon og inspo!

Tenk på at andre skal lese dette - Ha bilder med i innleggene dine slik at det ikke blir så tungt. Fokuser på språket ditt og. Det er feks ikke alle som liker å lese på dialekt. Og har man mange skrifeleiver så kan det fort bli irriterende å lese.

Ikke la noen gi deg munnbind men ta hensyn - Er ikke alltid så lett å vite hvor grensen går når man skal fortelle en historie. De fleste vil jo ikke bli utlevert på nett uten å være med på det selv. Ett tips her vil å forsatt fortelle historien men uten at denne personen kan bli gjenkjent av ukjente. Men husk at du eier din historie og det kan ingen ta fra deg :-)

Varier temaene - Vet det finnes rene treningsblogger og sminkeblogger osv. Men det går også an å variere selv om man har valgt en sjanger for bloggen sin. Ikke så lurt med feks 10 innlegg om øyeskygge på rad eller hvordan trene magen 5 innlegg på rad uten noen andre tips. Ja, dere skjønner hva jeg mener :-)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Les også:

Slik redigerer jeg bildene mine.

Fra 0 til 1000 lesere.

Før du begynner å blogge må du huske på dette.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Karoe
Karoe,
Bra innlegg, også for oss som blogger/har blogget. Dette ga meg en tanke på å kanskje starte igjen også, men trenger noen spark bak 😊
nouw.com/karoe
martaalise
martaalise,
:D ja start med en gang!
nouw.com/martaalise
Karoe
Karoe,
Ble faktisk så jeg startet i går! 😃
nouw.com/karoe
Helene
,
Synest du er utrolig flink til å blogge❤️
martaalise
martaalise,
Anonym
,
Ser at det ligger utrolig mye arbeid bak et blogg innlegg.
martaalise
martaalise,