Mitt verste mareritt

Jeg har aldri besøkt et land som har gitt meg så mange inntrykk, på så kort tid. Det er ganske vanskelig å fordøye alt og samtidig følge med på alt det nye som skjer hele tiden. Hadde nesten trengt 1 dag til å slappe av og tenke over ting, :-) Men hei, det har vi ikke tid til! I skrivende stund ligger jeg i sengen på hotellet i Johannesburg. Veldig kjedelig å dra videre fra Cape Town allerede nå, men vi gleder oss forferdelig mye til safari og andre ting som venter på oss. Det eneste jeg ikke er så begeistret for, er at vi må sove i Johannesburg i natt. Det er virkelig ikke en by jeg hadde lyst til å besøke og tar man seg en litt <<google search>>, så skjønner man hvorfor. Men vi måtte gjøre det slik siden safarituren starter grytidlig i morgen. Fra Johannesburg til safari venter 7-8 timer i bil. Vi var maks uheldige med flyet fra Cape Town til Johannesburg. Mitt største mareritt. Det var forferdelig storm i Johannesburg, så vi fikk ikke lov til å lande. De stengte av alt. Så vi måtte fly til en annen by, Durban. Fylle bensin og vente på at stormen skulle roe seg. Både på vei til Durban og på vei fra Durban til Johannesburg var det helt sinnsykt turbulens. Altså, det topper alle flyturene jeg har hatt tror jeg. Alle hodene på passasjerene ble bare slengt side om side. Var sikker på at vi ikke skulle komme frem. Men det gikk heldigvis bra. Vi kom frem 3 timer senere etter å ha blitt holdt innelåst på flyet i Durban i mange timer. Sykt kjedelig for disse timene skulle vi slappe av på hotellet og roe oss litt ned før vi skulle legge oss for kvelden. Men nå tar vi av natten som vi egentlig burde sove på. Jaja. Vi får prøve å sove på bilturen til safari.

Men jeg må fortelle dere om dagen vår før vi reiste til Johannesburg. Vi har vært rundt med privatsjåfør i Cape Town. Planen vår var å besøke Kapp det gode håp, der det indiske hav og Atlanterhavet møtes. Men det var så stor bilkø + at det var tåke over alt. Man kunne ikke se noe, så da anbefalte sjåføren våres å ta det en annen dag. Vi hadde også en liten utfordring mtp tiden, så da gjorde vi det slik. Andre ting vi fikk gjort var å besøke en strand hvor pingviner lever i det fri. Vi fikk lære masse om haier og besøkt "shark-point" som er et lite skur hvor en dame/mann sitter å ser utover havet og følger med om haien nærmer seg stranden hvor det er surfere og andre som svømmer. For en jobb.. De blir trent skikkelig opp til å se forskjell mellom en hai og feks en delfin/sel osv. Veldig interessant men jeg tror ikke jeg kunne hatt den jobben med mitt syn. Dessverre fikk vi ikke sett noe hai og forrige gang hun så en svær hai var for én uke siden.

Det er masse aper i Cape Town og de er visst veldig slemme. Så man må passe på når man stopper for å ta bilder. Vi så to stk sole seg på en stein oppi fjellet fra der vi stod å nøt utsikten. Disse apene er et problem i det området vi var i, i dag. For de bryter seg inn i hus, knuser vindu og går inn på kjøkkenet for å spise opp ALL maten. Audun og sjåføren så også en sjøløve sole seg på en stein midt ut på havet. Så mye spennende dyr! Det er også helt normalt å møte farlige slanger som kobra når man er på fjelltur. De bryter seg også inn i hus. Sjåføren sin kone fant feks en i tørketrommelen en dag. Jeg tror jeg hadde tisset og bæsjet på meg om det hadde skjedd meg.
Her er sjåføren vår. En utrolig hyggelig, morsom og kjekk kar som hadde så mye interessant å fortelle. Han kunne om alt og alle her i Sør- Afrika og jeg gleder meg til å fortelle dere alt. Han har blant annet sittet i fengsel fordi han var en av "rebellene" under Apartheid. Han kjempet for de svarte sin rettighet og har opplevd mye vondt. En av tingene han ble arrestert for var fordi de drev å brente bildekk og slike ting. Han ble tatt og måtte sone i fengsel uten noe rettssak, telefon hjem eller noe. Foreldrene visste ikke hvor han var før han kom ut. Noe som også satt seg veldig fast når han fortalte, var at han har blitt helt glemt av de andre. Han har ikke fått noe anerkjennelse på noe måte. Alt han har gjort og betalt for i form av straff blir ikke satt pris på lenger. Han merker mer enn noen gang at landet er forferdelig rasistisk og opptatt av hudfarge. Og nå tror dere sikkert at det er de hvite som er rassistene, men det er helt feil. Det er omvendt nå. Nå er rollene byttet om og de svarte er hevngjerrig og hater de hvite og de fargede. Jeg trodde før at fargede var det samme som svarte mennesker, men her lærte jeg også noe nytt. Farget betyr at du er midt i mellom, dvs; du er ikke hvit nok for å være med de hvite men heller ikke svart nok til å være med de svarte. Så de fargede har faktisk egne bydeler hvor kun fargede bor og de svarte som feks bor i Townships (slummen) oppholder seg og bor rundt KUN svarte. De mixes ikke. Helt sinnssykt opplegg. Men jeg fikk veldig vondt av sjåføren vår, for han har virkelig kjempet for at det skal være like rettigheter for alle og da spesielt kjempet de svartes sak. Men nå er alt det glemt og han er på en måte ikke god nok. Han sa han hadde det mye bedre under Apartheid.

Og ja, selvfølgelig finnes det svarte/hvite/fargede som gir faen i dette og ønsker det samme som oss - at alle kan leve side om side. Men det jeg forteller om nå er flertallet her nede og det er ganske sykt. Virkeligheten er virkelig ikke slik jeg hadde forestilt meg. Skjønner ikke hvorfor det må være slik. Hevn fører ikke til noe godt. Han fortalte også om fengsler her nede og vi passerte det hardeste fengslet i Cape Town hvor kun de verste av de verste sitter. Har dere hørt om gjeng-gruppen 28? Mange av de sitter der inne. Dette var også helt syk, men veldig interessant. Må fortelle dere mer i et annet innlegg.

Nå må jeg legge vekk pcen og prøve å få noen timer søvn.. Vi skal kjøre så langt i morgen og klokken er allerede 2 på natten her. Vi ligger en time foran dere. Audun har forresten bursdag i dag <3 Jeg ønsket meg til hans bursdag at han skulle få oppleve safari på dagen og det får han! Fantastisk 35 års dag! Titter innom igjen i morgen tidlig før vi drar! Natta 😘

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg turen vår på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Veronika
,
Så fantastisk! Dere er heldige
Helene
,
Så utrolig mye spennende du har å fortelle, fikk virkelig vondt av sjåføren deres.. gleder meg til du forteller mere fra reisen deres! Gratulerer så mye med dagen til Audun!🎉😄
Silje
,
Håper at dere har tidenes ferie og koser dere masse! (Ser slik ut) 😊
martaalise
martaalise,
ja vi har kost oss kjempe masse!
nouw.com/martaalise