Mitt beste råd til deg som er yngre enn meg

I dag har jeg lyst til å fortelle en liten personlig tekst om meg. Jeg skjønner ut i fra snapchaten min at jeg har noen veldig unge lesere og kanskje denne teksten kan være et lite råd for akkurat deg :-)

Når jeg var i 11 års alderen, så kom jeg i en skikkelig "trassalder". Jeg var ikke noe grei hjemme. Jeg hadde humørsvingninger, kjeftet, skrek, smelte med dører og mest av alt; jeg var veldig urettferdig mot mamma som bare var snill mot meg. Jeg kom i en slags rebelsk-alder lenge før alle andre. Noen bruker denne tiden til å feste, komme for sent hjem, drikke seg dritings osv. Mens jeg kom veldig tidlig i den alderen og det var jo lenge før de rundt meg begynte å gå ut og drikke, så jeg svarte mer med å være frekk hjemme (og på skolen), banne, skrike osv. En gang kalte jeg mamma for drittkjerring og sikkert mange andre ting jeg ikke husker....

Det er slike ting jeg kan si unnskyld for i dag, men jeg kan aldri ta det tilbake. Jeg har sagt. Jeg har gjort. Det er sykt vondt å tenke på, og jeg blir så sinna på meg selv når jeg tenker på den perioden. Den varte ikke lenge, men det var nok veldig vondt for mamma at jeg var den søte lille Marta i alle de årene, også plutselig den "bitchen" som bare sa hun imot hele tiden. Dere må også huske på at jeg hadde bare mamma, så de var ikke to om det. Hun var alene både med oppturer og nedturer. Og denne perioden var en ganske stor nedtur.. Jeg var også ganske kjapp i replikken mot lærere og sa akkurat det jeg mente, når det passet meg. Jeg var ikke et problembarn, for det fantes alltids de som var verre, og jeg kom på skolen og gjorde det bra, men jeg tøffet meg ofte og hadde kanskje litt for mye selvtillit på skolen.

En slik oppførsel som jeg hadde, ville jeg aldri brukt igjen. Jeg kunne ønske jeg hadde hørt på råd jeg fikk. Jeg kunne ønske jeg tenkte meg om. Det er ganske flaut å tenke på nå som voksen over hvordan jeg oppførte meg. Jeg vet at mamma tilgir, kan kanskje le av noen episoder og vil alltid elske meg- for hun er mamma. Men alle de andre rundt som så og var "offer" for oppførselen min - kan jeg ikke forvente det samme av.

Så mitt råd til deg som er en del år yngre enn meg; vær snill med de rundt deg. Tenk deg om en ekstra gang før du svarer. Det er så kleint, fælt og jævlig å angre på hvordan man har skreket, smelt med dører og vært frekk mot lærere, stemor/stefar, foreldre, trenere etc. Jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen i den hele tatt, men jeg vet jo at det var en del av meg i den perioden. Og det er så fælt å tenke på nå. F-L-A-U-T! Kontroll over seg selv burde vært et eget fag på skolen...

_________________________________________________________________________________

Følg gjerne facebooken min her, for flere oppdateringer.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Katrine
,
Jeg husker du var kjempe flink på skolen og du var aldri syk?!!! Husker jeg hadde fraværet herfra til månen! Vi andre vet jo ikke hvordan du var hjemme, men du var aldri noe slem. I hvertfall ikke mot oss andre. Jeg og mange andre var også frekk mot lærere en periode. Synes flere av de var til å bli grønn av! Men det som er så morsomt er at du ser helt lik ut som på den tiden. Ikke at du ligner en 11-åring, men du er den samme bare i voksen versjon. Samme stil, samme ansikt. Du er nydelig og vil alltid være det!
martaalise
martaalise,
Takk for det Katrine <3 Nei jeg var jo ikke en av de verste men jeg var jo ikke den snilleste... </3
nouw.com/martaalise
Anonym
,
Så bra formulert tekst. Noe å kanskje dele på sider der du når ut til foreldre. Det er faktisk veldig flaut. Stakk du noen gang av? Jeg rømte hjemme i fra og mamma måtte ringe politiet. Lengste jeg ble borte var 3 dager! Barnevernet ble koblet inn og alt. Hatet min opprørstid! Den varte fra jeg var 15-17 år. Jeg har aldri klart å sette ordet på det før nå. Det er faktisk veldig flaut når jeg tenker på alt jeg sa og gjorde. Skammer meg.
martaalise
martaalise,
Takk for det <3 ja det er flaut. Jeg stakk aldri av nei, det turte jeg ikke..
nouw.com/martaalise