mitt barcelona <3

Jeg omtaler aldri terror her inne på bloggen. Ikke fordi jeg ikke bryr meg, men fordi det skjer så ofte og det er så mye på nett allerede. Jeg vil at bloggen skal være noe fint og koselig når dere trykker dere innpå her, i hvertfall 9 av 10 dager... Og jeg har sett at folk blir sinna fordi noen nevner feks terror i Paris eller London, men ikke det som skjer i Midtøsten. Noen mener at, om man skal nevne og be for en nasjon - så må man gjøre det for alle. Og jeg er tildels enig, jeg har holdt meg helt unna av å ta et fransk flagg på forsidebildet mitt - men jeg må bare få nevne det i går. Jeg skjønner at noen føler seg nærmere en terroraksjon enn en annen en. Det er klart at terror i feks Nice eller Mallorca kjennes nærmere enn et annet land vi aldri har besøkt og feriert i. Det ligger i Europa, vestlig land som er så nært Norge.. Men vi glemmer ikke de andre fordi om. Det blir bare mindre snakket om dessverre.

I april bestemte jeg meg for å dra til Barcelona for å besøke lillesøsteren min Mariela og barndomsvenninnen min Caroline som sammen hadde flyttet for noen måneder der. Jeg var der totalt i 20 dager og koste meg hver dag sammen med dem. Jeg har vært i Barcelona en del ganger før sammen med mamma og har alltid elsket byen. Jeg elsker Barcelona og mener forsatt at det er en by man må besøke.. Og når terroren rammet dem i går så ble jeg så lei meg. Ekstra lei meg fordi det er en by jeg har besøkt og som jeg er så glad i. Hvordan kan det skje..? I fine, vakre og trygge Barcelona som alltid har behandlet meg så fint...

Audun fikk lov til å ringe utenfor ringetiden hans til meg. Han så det på nyhetene før vi fikk vite det. Vi var på shoppingsenter i Alicante og satt og spiste. Så ringer han. "Fengselsbestilling" har jeg lagret nr som, for det er der jeg ringer hver uke for å bestille besøk. Jeg tenkte med en gang, "faen, det har skjedd noe med Audun".. Jeg ble så bekymret men så var det egentlig han som var mest bekymret for meg. "Det har vært terrorangrep i Barcelona, dere må ikke dra til Alicante i dag" - sa han. Og jeg sa: "Ja, men vi er i Alicante". "Dere må ikke gå i gatene" - svarte han. "Ja, men vi skal der etterpå" - svarer jeg raskt. "Okei, pass på. Og for all del, ikke gå på noe store kjøpesenter" - sier han. Og jeg bare: "Ja, men vi er jo på det største nå!". Og da hørte jeg at han var enda mer bekymret. Ahh.. Terroren spredde seg heldigvis ikke, men det er alltid fare for det.


Her står jeg i Las Ramblas. Der lastebilen kjørte nedover i går. Audun tok dette bilde.. Sykt trist og rart å tenke på :-( At de ikke har satt opp noen stolper for å forhindre biler i å kjøre nedover.. Men da hadde vel terroristene funnet på noe annet.

Jeg har nevnt det ett par ganger, men når jeg bodde i Mallorca hos en venninne av mamma en sommer, så rammet terroren 10 min fra der jeg bodde. Først ble det lagt en bombe i en politibil som sprengte når to politimenn satt seg inni og startet bilen. Noen timer senere ble det plassert en bombe i et parkeringshus i Palma. Den dagen holdt vi oss inne, selv om vi hadde planer om å dra til Palma på et shoppingsenter. Jeg er glad vi gjorde det, for selv om man ikke er vitne til noe grusomt, så kjenner man det i kroppen. Det er ekkelt, ukontrollert og vondt. Hva skjer next? Man føler hele tiden at noe mer skal skje, også aner man ikke hvor. Alle veiene var åpen, men det var kontroll hele tiden. Politiet kikket i hver eneste bil som dro inn til Palma de neste dagene og jeg husker jeg var redd hver gang vi gikk ut. Men jeg lot det ikke stoppe meg, jeg ble til planlagt hjemreise og kom tilbake årene etter.

Jeg håper det som skjedde i går ikke skader Barcelona og at folk forsetter å reise dit. Terror må aldri vinne. Terror er det verste av det verste, og jeg tenker ofte; "når skal det ta slutt?" Ahh :-( Fine Barcelona <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Sparebloggen
Sparebloggen,
❤️❤️❤️❤️
nouw.com/sparebloggen
Beingaldiss
Beingaldiss,
kristinw
kristinw,
Det er så trist alt som skjer i verden! Og så blir det så ekstra nærme når det er steder hvor vi har gått selv !
nouw.com/kristinw
martaalise
martaalise,