MITT 2017

Åh fy søren altså!!! I går satt jeg i 3 timer og valgte ut bilder til dette innlegget. Tok såååå lang tid. Haha. Og nå skal jeg skrive om det.. Fjooo. Slitsomt. Men så verdt det! Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg er så glad jeg har blogg, slik at jeg dokumenterer livet mitt. Ja, det er sykt gøy med lesere, samarbeid og alt det praktiske rundt skrivingen og fotograferingen. Men det å se tilbake å vite akkurat hva jeg gjorde den og den måneden, ahh - det er magisk! Jeg elsker bloggen min!

Så nå skal jeg ta dere med på denne reisen igjen. Et lite sammendrag av 2017. Ett år som har vært et mareritt, men også en velsignelse. Slapp av, jeg har ikke blitt religiøs - men fant ikke e bedre ord. Haha :-) Ingen får lov til å si, - etter at dette innlegget er lest - at jeg venter på Audun. For fy søren så gøy jeg har hatt det! Og såååå mange oppturer jeg har hatt. Dritt å "miste" Audun, men jeg har ikke lagt meg under dynen og sørget! So long mf!

JANUAR

Vi startet de første dagene i 2017 i Bergen. Vi feiret nyttår hos mamma og kysset det nye året inn sammen. Vi visste begge to at dette var siste nyttårsaften vi feiret sammen, selv om vi ikke visste noe om når Audun skulle inn til soning. Januar ble måneden jeg ble blond, trente masse, feiret svigerfars bursdag, ble kjent med Therese og Samira, og dro til Oslo for å være med på premierefesten for Insider FEM.

FEBRUAR

Februar er vanligvis en kjedelig måned. Men det er jo kjærlighetsmåned om man har kjæreste, ikke sant? Haha. Bloggen min var i hvertfall fylt med tips til morsdagen og valentine. Jeg og Audun feiret hjemme og til gave fikk han lapper fra folk over hele verden som hadde skrevet en tekst jeg hadde satt sammen. India, Sudan, USA, Canada, Pakistan, Sør-Afrika, Fiji, Mexico, Sidney osv. Dere kan se mer HER om dere vil lage noe likt :-) I februar dro vi også på Hovden med ett vennepar. Vi leide en sykt fin hytte og stod på ski. Samira ble litt skadet stakkar. Men vi fikk stått litt på ski og spilt masse spill. Jeg elsket denne helgen og hver gang vi er sammen, jeg og Samira, så mimrer vi. Kunne ønske vi kunne dra i år også! Jeg må også nevne at jeg var første gang på radio denne måneden, haha :-)

MARS

1 mars 2017 feiret jeg og Audun 3 år sammen. Shitt, så fort det har gått! Nå får ingen lov til å kalle meg den "nye" damen til Audun. Hehe. På 3 års dagen vår fikk jeg så mye fint av Audun. Bilder av oss, champagne og et fint armbånd. Men det som satt mest inntrykk var to champagne glass som var bryllupsglass. Så søt <3 Vi har ikke noen planer om å gifte oss i nærmeste fremtid (naturlig nok), men synes det var en fin gave. De glassene skal jeg selvfølgelig ta vare på slik at vi får brukt de på etterfesten i bryllupet vårt <3 Denne dagen dro vi faktisk på kino og tanken var å drikke champagne der. Og det gjorde vi, haha. Satt der og skålte med fine champagne glass! Man får ikke mer morro enn man lager sjølv ass! Haha!

I mars dro vi også til Spania sammen med svigerfamilien min. Her var vi i en uke og hadde det veldig hyggelig. På slutten av turen bestemte jeg meg for å bli igjen også heller dra til Barcelona istedenfor hjem til Norge. Søsteren min Mariela var der i 2 mnd sammen med barndomsvenninnen min, så jeg tok tog opp dit og ble der i 20 dager. Så glad jeg tok den avgjørelsen! Hadde det kjempe gøy og hjemme i Norge jobbet Audun. Senere dro han til Irak! OG forresten! Episoden min kom på TV ❤️

APRIL

I april var jeg forsatt i Barcelona. Men jeg fikk en uke av den hjemme og den var veldig delt. Fikk meg en i fleisen av Audun når jeg kom hjem. Egentlig to. Men en av de var at det skulle være en ny rettssak. Husker forsatt reaksjonen min. Jeg satt på sofaen hjemme i stuen vår, jeg hadde akkurat kommet hjem fra Barcelona. Gledet meg SÅ mye til å være med han, også sier han "jeg har noe å fortelle deg". Tenkte det var noe med helsen, så jeg ble dritskremt. Men nei han var frisk, men jeg hadde all grunn til å bli skremt for han hadde blitt tiltalt på nytt. Husker jeg bare brast i gråt og tok hendene mine foran ansiktet. Hulket og var helt i fra meg. Ropte bare "nei, nei, nei". Han ble så lei seg og satt seg ved siden av meg og holdt rundt meg. Tror han tenkte at jeg skulle reagere på en annen måte. Jeg har vært sterk gjennom disse årene og stått ved siden av han rakrygget. Men da bare kjente jeg at jeg hadde nådd bunnen. To uker senere kom det en ny smell. Maten var så vidt servert.

Så.. Da kan bitter-Regine gå å legge seg og glade Marta komme frem. For det skjedde noe fint i april også. Vi dro til Trysil sammen med jentene jeg studerte med i Oslo. Her var vi samlet en god gjeng en hel helg. Hadde det SÅ gøy! Vi var med på det året før også!

MAI

I mai var jeg forsatt deppa. Var en drittmåned uten like, men den hadde sine høydepunkter. 17 mai var en stor høydepunkt og New York med mamma på slutten av mnd. For å være helt ærlig, (som jeg føler jeg har vært gjennom hele innlegget) - så gråt jeg hver dag i NY. Sikkert to-tre ganger om dagen. Hadde en fantastisk fin tur med mamma. Men pga alt som skjedde hjemme, så klarte jeg ikke å legge det helt vekk og fokusere på turen 100 %. I mai begynte solstrålene å komme til Arendal, og vi hadde noen pikniker ute - jeg og Audun. Prøvde å nyte siste måned før han skulle inn å sone. 17 mai var også kjempe fin med et vennepar av oss <3 Drikking fra start til slutt!

JUNI

I juni var måneden Audun skulle inn. Egentlig i mai, men pga jobb fikk han utsettelse én måned. Den brukte han effektivt! Irak, foredrag, møter osv. Det jeg var stoltest av, var fordrag for unge om hans liv. Synes han var så flink! Før 12 juni, som var vår "dommedag", fikk vi trent en del, festet i fra oss, gått på kino, vært med svigers, og snakket gjennom viktige ting. Følte vi fikk gjort mye av det vi ønsket før han dro inn og jeg følte også at vi var klare. Kvelden før han dro inn, døde en veldig viktig person for Audun. Det hele gjorde det mye tøffere for han og jeg husker enda som det var i går. Vi satt på bryggen, etter kinoen, på bryggen, jeg hadde akkurat fått mld av svigermor om at hun hadde gått bort, også sa jeg det til Audun. Han bare klemte meg og ville ikke gi slipp. Samtidig som han var veldig trist, så var han lettet over at hun hadde fått kommet til ett bedre sted. Uten smerter <3

12. juni stod vi utenfor Arendal Fengsel og var klare for å si "farvel". Det ble såå tøft og da innså jeg at vi ikke var så klare som vi trodde. Plutselig var vårt forhold brevvekslinger, telefon i 20 min i uken og én time besøk i uken. Det var rart men vi taklet det bra. Jeg dro opp på en haug for å se på han i luftingen, feiret bursdagen min som var 17 juni, hadde besøk av lillesøsteren min og var mye med svigers. Min terapi var óg, å rydde hele leiligheten. Solgte unna, vasket, ryddet, hev ut ting og organiserte alt på nytt. Holdt på i noen dager. Tok ett rom for hver ny dag.

JULI

I juli ble min redning, venninner. Jeg fikk besøk av min barndomsvenninne fra Ålesund og vi var i Risør og koste oss i Arendal i noen dager. En uke senere kom venninnene jeg studerte med i Oslo til Arendal. Vi gikk ut, spiste ute og dro på båttur. Det var veldig fint vær i Arendal og jeg fikk vist frem byen "min" på den beste måten! I juli fikk jeg også trent en del ute og jeg var i stort sett godt humør. Var ikke blitt skikkelig lei meg siden 12 juni. Jeg bestilte også turen min til Spania denne måneden og så frem til det!

Juli måned fylte vi også med så sykt mye volleyball! Vi spilte flere ganger i uken og hadde det så gøy. Ble også kjent med Camilla <3 Et morsomt vesen som jeg er så glad for å ha i livet mitt. Også må jeg ikke glemme snille Therese som jeg delte mange sommerdager med! Vi reiste rundt der hun skulle holde stand up og hadde det SÅ gøy <3 I slutten av juli var vi også med på Canal Street der Therese var programleder. Jeg fikk være med backstage for å ta bilder! + at vi hadde en vellykket sommerfest hos Therese <3

AUGUST

August var ganske lik juli på festligheter, men 12 august dro jeg til Spania alene. Var der i fem dager før lillesøsteren min og en venninne av henne kom ned. Tilsammen var jeg der i 2 uker! Dette var min første sydentur uten Audun siden han dro inn og det var litt blandet. Var kjekt, for jeg elsker å være i Spania, men jeg savnet han hver dag <3 Samtidig nøt jeg sommerdagene mine der nede. Vi dro til Valencia, Alicante, Benidorm og andre byer rundt Denia. Så mye fint å se på! Jeg kjørte rundt i en stor bil og ble skikkelig kjent med Spania. Vanligvis er jeg ett barn i baksetet, haha.

SEPTEMBER

September var første høst-måned og den brukte jeg i Sandefjord og i Bergen. Jeg dro først til Sandefjord for å feire Iselins bursdag. Alex viste meg også hvor fin by det var! Herregud! Jeg fikk helt sjokk. Hadde aldri vært der før, bare kjørt forbi. Der kunne jeg lett bodd! Vi hadde en fin feiring og vi var kledd ut som 90-talls partypeople! Videre fra Sandefjord dro jeg til Bergen for å delta på suprise babyshower for min stesøster og suprise-bursdag for Mariela, min lillesøster. Var så lettet når begge to var overstått, for jeg var så redd for å røpe meg. Haha. Begge feiringene var kjempe fine <3 Til Marielas suprise party hadde vi pirattema. Hun ble skikkelig overrasket og så glad! I Bergen fikk jeg også vært mye med familien + venninner! På slutten av min tid i Bergen tok vi tre søstre en søster-tattovering. Vi tok bursdagen vår i romertall på hoften. Var litt spesielt, for ikke bare tok vi den sammen, men det var mine lillesøstre FØRSTE tattovering. Fra Bergen dro jeg videre til Oslo for å besøke Audun og der fikk jeg også vært med på oktoberfest. Haha. Oktoberfest i september! Var i slutten da ;-)

OKTOBER

Oktober ble min måned. Ett hundre prosent. 12 oktober dro jeg til Mexico for å undervise i engelsk. Først tok jeg 4 dager i Cancún for litt "ferie" også tok jeg videre fly til Merida der jeg skulle være i 4 uker. Jeg fikk først da, i Mexico, en følelse av at 2017 kom til å bli et fint år for meg. Den gjorde opp for alle vonde følelser jeg hadde hatt og jeg ble så lykkelig av å være der. Jeg elsket å stå i ett klasserom og jeg nøt hver eneste dag der. Jeg hadde selvfølgelig dager der jeg savnet Audun og hjem, men om jeg kunne valgt igjen, så hadde jeg blitt lenger... Jeg fikk oppleve sååå mye og fikk truffet fantastiske mennesker jeg ALDRI kommer til å glemme. Fikk også deltatt i ett bryllup helt tilfeldig, haha. Og dette var på min andre kveld i Cancún!

NOVEMBER

Ann siste måned i 2017 var en litt rar måned. Jeg hadde vendt meg til å være i Mexico og elsket livet der, men så skulle jeg plutselig hjem. Jeg gledet meg utrolig mye til å se Audun igjen, men jeg ville gjerne bli lenger. Var vanskelig å si hadet til barna jeg hadde jobbet med i 4 uker <3 Dro hjem en dag før bursdagen til Audun, slik at vi kunne "feire" sammen. Men før jeg dro fikk jeg besøkt Playa Del Carmen og Holbox i Mexico. To steder jeg anbefaler om man først er der <3 Så nydelige steder. Jeg fikk sett krokodiller, skilpadder og flamingoer. Tre dyr jeg alltid har drømt om å se i sitt naturlige habitat. Når jeg kom hjem til Norge hadde jeg en voldsom julestemning. Den var så deilig å kjenne på. Jeg kjøpte julegaver, både til meg selv (haha) og til andre. Var på Black Friday for første gang og dro innover til Oslo med Therese. Jeg var på stand up med henne og bodde mye hos familien til Audun. Besøkte han alt jeg kunne og dro hjem igjen til Arendal. I Arendal fikk jeg meg et kontor <3 Det må jeg begynne å bruke i 2018 altså, haha :-)

DESEMBER

Også var det klart for siste måned i året! Shitt altså, for ett år! Desember måned inneholdt mange kjekke dager. Jeg var på to julebord (i Oslo med studievenner og i Arendal med venninner), var mye med svigers, besøkte Audun og dro til Bergen for å feire jul. Julen har vært kjempe fin, men også litt sår siden jeg har vært uten han. I desember (og november egentlig) har jeg startet å trene skikkelig. Her i Bergen har det ikke vært like bra og strengt, men nesten ;-) Nå gleder jeg meg til å komme tilbake slik at gode rutiner kan bli holdt til punkt og prikke!

GODT NYTTÅR!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

SaraHHSofie
SaraHHSofie,
Så fantastiske fine bilder!! Håper du får et kjempefint nytt år fine deg <3 Du er til stor inspirasjon!
nouw.com/sarahhsofie
Mia
,
Elsker bildene dine! Godt nyttår til dere! Sterkere mennesker skal man lete lenge etter ❤️
Jeanette
,
kjempefint innlegg🎈❤❤❤⚘
martaalise
martaalise,
Tusen takk Jeanette <3 😃
nouw.com/martaalise