mine nyttårsløfter

Nytt år, ny Marta, ikke sant? Jeg er som jeg forklarte i noen innlegg tilbake, ikke kjempe spent på 2017, men det er likevel ett par småting (som betyr mye for meg) som bidrar til å holde meg positiv og målrettet. Jeg elsker nyttårsløfter og jeg har hatt all slags gjennom hele livet. Mange jeg ikke har holdt, mange jeg har klart. Når man setter opp en liste, enten i hodet - eller i skriveboken - så er det viktig å tenke på hva som er viktig for en selv. Ikke hva alle andre tenker og mener. Hva vil du gjøre for deg selv? Hva er viktig for deg? Til 2017 er dette viktig for meg:

__________________________________________________________________________________________

mindre mobil og mer søvn

Min største uvane var snus og det var ganske usunt, men nå er min største uvane å være på mobilen til langt på natt og det vil jeg si er minst like usunt. Og det er ikke slik at jeg sitter på telefonen og utretter noe stort eller snakker med noen jeg ikke har snakket med på lenge. Jeg ligger å bare blar og blar. Ingen ny kunnskap, ingenting. Jeg spyr av denne uvanen og jeg skammer meg over all tid jeg tar fra både søvnen min og tid jeg kunne gjort noe annet brukbart som hadde gitt meg noe tilbake. Så fra nå av skal jeg la telefonen ligge i nattbordskuffen også heller snakke med Audun, lese noen sider i en bok, se i et blad. Er sikker på at noen timer ekstra søvn vil hjelpe meg med andre ting jeg vil løse/gjøre i løpet av dagen.

mindre kjøtt

Nei, jeg skal ikke bli en av de som kutter ut all kjøtt og kun spiser organisk. Det er det mest tåpeligste jeg vet om. Trenger ikke å være enten eller. Men, jeg synes vi kan spise mindre kjøtt. Ikke kutte det helt ut, men ikke spise det til hvert måltid. Jeg har hatt noen kjøttfrie dager i uken dette året og nå vil jeg forsette med dette og være litt ekstra bevisst enn det jeg har vært. Jeg er flink til å spise tunfisk, men laks og torsk synes jeg vi spiser sjeldent! Så da skal vi bytte ut noen kjøttmiddager med fisk!

se gamle filmer

Jeg har hatt dette som nyttårsløfte år etter år og jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg gjør noe med det. Jeg vil gjerne se eldre filmer som jeg ikke har fått med meg, men som alle andre har sett. Ikke gamle, gamle, men filmer som Kill Bill, Matrix, Dirty Dancing, Mitt Afrika, Pulp Fiction ++ Ja, filmer som alle unntatt jeg har sett! Kanskje jeg skal se én gammel film i måneden. Dette er jo et kjekt nyttårsløfte - så jeg skjønner ikke hvorfor jeg aldri klarer det...

step up the blog game

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg superblogger hver eneste dag, men når jeg først er i siget så føler jeg at jeg skinner! Bare synd jeg lar det skli ut når jeg koser meg enten hjemme i Bergen eller på reise. Jeg er så dårlig til å prioritere meg selv og det jeg bryr meg om når det skjer mye rundt meg. Jeg er alt for dårlig til å si nei og jeg kvir meg hver gang til å fortelle noen at jeg ikke kan være med pga bloggen. Mye fordi mange ikke tar "blogging" så seriøst. Så alle tror jeg bare kan utsette og utsette ting, for det er jo bare en blogg. Men for meg er det så mye annet. Det er å besvare mail slik at jeg får lønn neste måned, legge ut innlegg for å opprettholde interesse, ta bilder når det er dagslys slik at de blir finest mulig også skal jeg kose meg opp i alt dette. Det skal jo ikke være noe stress, for da blir det raskt noe man ikke liker å gjøre. Så ja, fra 2017 skal jeg stolt si at jeg skal blogge når jeg må og vil blogge! Shine bright like a diamond.

lese bøker

Mamma sier jeg ikke må si det høyt, men jeg er ikke den som har lest flest bøker. Jeg har lest null bøker om du trekker i fra Petter Stordalens bok som består av mange bilder og lite tekst. Så ja, jeg er en jente på snart 25 år som ikke har lest en bok. Woho. Men jeg vil gjerne, jeg må bare finne motivasjonen og boken som tar meg med storm så jeg ikke faller ut igjen. Jeg prøver hvert år og i år er ingen unntak. Jeg har veldig lyst til å kunne være med i samtaler om bøker og anbefale bøker videre.. Men, kommer jeg dit? Time will show!

bli enda bedre på yoga

Ett av mine mål for 2016 var å bli hektet på noe som fikk meg til å svette og fikk meg til å føle meg bedre. Lite visste jeg at det kom til å ta 10 måneder. Men jeg fant det og det er yoga. Tenk at jeg nå går ut av den tredje måneden hvor jeg har vært helt hektet på yoga. Jeg blir bare mer og mer nysgjerrig og jeg er blitt så glad i den stunden hvor jeg er på matten. Det er ikke så viktig for meg å være best, men det er viktig for meg å være hektet på noe. For det er ingenting i hele verden som er så jævlig som å presse seg til å gjøre noe man ikke liker. 70 yoga økter har jeg klart siden oktober og flere skal det bli i 2017! Eneste treningsformen som får meg til å trene grytidlig og midt på natten.

_____________________________________________________________________________________________________

Hva er deres nyttårsløfter og har dere noen nyttårsløfter dere har holdt?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Little sunshine
,
Takk for tips til nyttårsforsett! Mindre mobil er også noe jeg bør vurdere.
Helene
,
Synest det var utrolig relevante nyttårsløfter, jeg har troa på deg og at du klarer det, den mobilavhengigheten tror jeg vi er mange om, skal absolutt bli flinkere på det, den er jo ikke alt. Jeg kan også sitte og bla på diverste ting til langt på natt feks pintrest, det er farlig.. haha
martaalise
martaalise,
Ja ikke sant. Helt forferdelig. Hittil har jeg ikke vært så flink altså :-O
nouw.com/martaalise