mine favoritt musikaler

Endelig helg! Hvor deilig er ikke det??? Jeg vet mange av dere har vinterferie og hele uken har kanskje vært litt sånn helge-aktig, men ingenting slår den følelsen når fredagskvelden begynner å nærme seg.. Ahh! Jeg elsker den stemningen uansett hvor jeg er :-)

I dag, siden det er fredag og helg - så vil jeg dele mine beste musikaler! Alle som kjenner meg vet at jeg er tidenes musikal-nerd og jeg synes det er så stas og gøy! Dansingen, kostymene og sangtekstene! Ahh, jeg blir så lykkelig og jeg drømmer meg helt bort i musikalen :-) Her er mine favoritter;

Hairspray er helt fantastisk og en musikal det snakkes alt for lite om! Jeg har leitet overalt etter denne filmen men jeg finner den ikke. Savner den som bare det og jeg husker enda mange av sangene. Amanda Bynes, John Travolta, Zac Afron, Queen Latifah og mange flere kjente skuespillere er med i den og de er råbra! Hairspray handler om en jente i ungdomsåra på 60 tallet, i Baltimore, som hver eneste dag drømmer seg bort når hun ser et tvshow med masse sang og dans. Hun og venninnen tar helt av når det kommer på TV. En dag blir det en ledig plass på showet, så de holder auditions. Hun har utrolig bra danseskills og kommer selvfølgelig med, selv om hun ikke er etter standaren de søker. Hun kjemper også for at de svarte skal få danse mer på showet og ikke bare én gang i måneden. Alt dette er så sykt bra lagt opp med sang og dans og jeg blir så glad av å tenke på denne filmen. Tenk at det er 10 år siden jeg så den..
Skjønne Mary Poppins! Alle husker vel henne? Drømme barnepiken som alle ønsket seg. Så morsom, klok og snill! Jeg tror jeg har sett denne filmen 100 ganger og jeg liker den like mye nå som voksen.
En av de beste minnene jeg har fra turer med mamma til utlandet er når vi var i London og så på Mamma Mia live! Åhh herregud så gøy det var og jeg vil si at filmen er like bra! Har sett den kjempe mange ganger og jeg er en stor fan av ABBA-musikk. Det er så fantastisk musikk!

For dere som ikke har sett denne filmen, så handler det om en ung jente som skal gifte seg og moren hennes som driver et lite mini hotell på en øy, i Hellas et sted. Den unge jenten har så lyst til å finne ut hvem faren er før bryllupet, så hun kommer over morens dagbok fra det året hun ble unnfanget og finner ut at det er tre mulige potensielle fedre. Hun bestemmer seg for å invitere de alle sammen og moren har null peiling! Det blir litt av et sjokk og det hele er så morsomt!

Benjamin Barker hadde alt men en dag ble han fratatt det viktigste; hans kjære kone og sin datter. Han blir dømt for noe han ikke har gjort og sendt i eksil. 15 år senere returnerer han til London som Sweeney Todd og åpner en BarberShop over kjøttpai butikken til enkedamen Mrs Lowett. Nå er han klar for hevn og han skal ta alle som ødelagte familien. Johhny Depp spiller helt fantastisk i denne filmen! Men det gjør han jo i alle synes jeg.
Sound of Music håper jeg alle har sett, visst ikke er det en film dere må ta på med hele familien i helgen. Den er så fin og skjønn! Handlingen er i Østerrike på 30 tallet og Maria er hovedpersonen i filmen. Hun er på vei til å bli en nonne, men hun feiler helt. Når Captein Von Trapp skriver inn til klosteret at han trenger en som kan ta seg av de 7 barna sine får Maria jobben. Han er i marinen og er veldig mye borte, men han er streng når han er hjemme og barna er ganske rampete og ulykkelig - helt til Maria kommer inn i livet deres og fyller det med dans, piknik og sang :-)
Jeg må jo ikke glemme å nevne at jeg elsker Grease, Annie og alle disneyfilmer som lett kan kategoriseres som musikaler. Men listen hadde blitt lang om jeg ikke hadde bestemt meg for 5! Jeg har faktisk tilgode å se Cabarete, Singing in the Rain, , Les Miserables, Phantom of the Opera og alle de andre sykt kjente musikaler! Må skrive de opp på listen min slik at jeg vier noen kvelder til å få sett de! En musikalnerd som meg kan ikke gå glipp av de :-O

I dag er det også premiere av den La la land-musikalen som alle snakker om! Den må jeg også få sett! Hvilken musikal er din favoritt? :-)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer