mine beste tips til tapaskvelden

Oppskriftonsdag for the shit! I dag har jeg lyst til å dele noen tips til tapaskvelden. Vi hadde en veldig fin dag første mandagen i Denia sammen med svigers. Vi kjøpte inn masse godt, også spiste vi "hjemme". Alle lagde litt og til slutt ble kjempe mange retter. Nesten litt synd å bli mett, for det er jo så godt!

Men siden vi nærmer oss sommer, konfirmasjoner og 17 mai, så tenkte jeg å dele mine beste tips til tapasbordet :-)

Ostefat - I et tapasbord må det være et fint og variert ostefat. Kjøp inn Brie, Philadelphia, blåmuggost, babybells, og annen ost av ønske slik at det blir noe alle liker. Smøreost er også kjempe godt å legge til på ostefatet :-) Husk noen kjeks/brødsticks eller oppkuttet knekkebrød til.

Spekemat - Jeg MÅ ha Serranoskinke når jeg skal ha tapaskveld. Tapas er jo spansk og da har Serranoskinke alltid sin faste plass. Annet som er kjempe godt er ulike pølser, som pepperoni og chorizo. Mmmm!

Brødmat og hvitløkssmør - I tapasen er det godt å lage til litt rundstykker eller baguetter. Min favoritt er mamma sine rundstykker men når vi var her nede kjøpte vi ferske og deilige baguetter. TIPS; lag hvitløkssmør av 1 pk smør, 1 hel kinahvitløk, 2 ss persille

Annet tilbehør - Andre ting som jeg elsker i tapasen er oliven, chips og jordbær. Synes også det gjør seg med en god vin :-)

3 ulike salater

1. Avokadosalat - Skrell og skjær opp i terninger 3 avokadoer, 3 hvitløksbåter, 1 rødløk og 4 tomater. Du må gjerne skjære rødløken i ekstra små biter. Bland det sammen med litt olivenolje, salt og pepper. Bruk det som pålegg på baguettene eller spis det som en salat til tapas :-)

2. Frisk salat - Skjær opp litt isbergsalat, 3 tomater, 1 boks mais, 1/2 agurk og 1 boks med ananas. Rør godt rundt og hell 4 ss melonyoghurt oppi. Rør igjen og server.

3. Tomatsalat - Skjær opp 4 store tomater i skiver og legg de på en flat tallerken. Skjær 1 rødløk i båter og legg oppi. Krydre godt med persille, salt, pepper og ferskpresset hvitløk. Hell over noen ss med olivenolje og balsamico. Mmm, blir så godt!

3 oppskrifter til tapaskvelden

1. Spanske kjøttboller - Bland 1 pk karbonadedeig i en bakebolle sammen med 1 egg, 1 ts salt, chili, pepper, persille og hvitløk. Sett på platen med litt olivenolje og la den stå til den blir varm. I mens kan du lage boller ut av blandingen din. Form de som små kjøttboller og steik godt. Når alle bollene er fine og stekte kan du helle oppi en Dolmio tomat og hvitløksaus over. La det putre i 5 minutter også er det ferdig og klar til servering.

2. En Tunfiskdrøm - Ta 2 bokser tunfisk og bland det sammen med en pk majones. Skjær en isbergsalat i strimler og legg det oppi sammen med blandingen. Rør godt og krydre med litt salt og pepper. Skvis en halv sitron oppi. Mens blandingen står og deiger seg kan du ta frem en hjertesalat. Del bladene fra hverandre og legg de oppå en flat tallerken. Legg litt tunfiskblanding i hver hjertesalatblad. Blir sykt godt og elegant på bordet.

3. Laksewraps - Kjøp inn tacolefser og smør de inn med philadelphia ost. Legg noen blader med isbergsalat over slik at det dekker osten. Over der igjen legger du laks eller spekeskinke. Rull sammen wrapsen og skjær i skiver. Stikk en tannpirker gjennom om du har :-)

Håper dere likte denne oppskriftonsdagen. Den er jo litt annerledes enn de andre, men tenkte det var gøy med en liten vri :-)

I dag er det nydelig vær her i Barcelona og vi er på stranden, of course! I løpet av uken skal vi på en liten utflukt og jeg gleder meg sånn :-) Forteller dere mer senere. Klem fra Spania <3

_________________________________________________________________________________________________

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Madelenlo
Madelenlo,
Åh så mye godt å herlig!<3
nouw.com/madelenlo
Anette
,
Herregud så flink og kreativ du er, Marta 😄