mine beste studietips

- kutt ut all dødtid -

Når man startet og studere, så forventes det at man leser mye på egenhånd. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg var sykt flink til å legge bort mobil, tv-titting og venner for å lese mest mulig - men jeg merket raskt at jeg ikke kunne seile gjennom kun å delta på forelesninger. Jeg måtte gjøre ting selv. Den største konkurrenten er jo serier og mobil, så legg det vekk og fokuser på bøkene/power pointene. Det er ganske sykt når man innser hvor god tid man egentlig har, og hvor mange timer en uke inneholder når man kutter ut fjas.

- Sett deg mål -

Nå går det fort fremover og plutselig er det adventstid. Hva betyr det? Jo, når en så koselig høytid som jul og nyttår nærmer seg, så nærmer også eksamener og innlevering - dessverre! Det går fort fra der vi er nå til det plutselig begynner å trykke på div fag. Sett deg mål om karakterer, hva du skal få lest og gjort innen den tid.

- gå i forelesning -

Det er kanskje mange som rynker på nesen og tenker at det er selvsagt at man skal gå i forelesning, men det er faktisk mange som kun holder seg hjemme frem til eksamen. Dette synes jeg er en stor tabbe for man går glipp av gode diskusjoner og tips i timen! Kom deg opp!

- finn ut hva som passer for deg -

Det er ikke noe fasitsvar på hva som funker på deg. Det er noe du må finne ut av selv. Jeg feks må helst sitte på biblioteket sammen med andre, for å få lest mest mulig. Mens andre igjen liker seg best hjemme og alene. Grunnen til at jeg likte biblioteket var fordi alle andre påvirket meg til å være fokusert, jeg fikk dårlig samvittighet om jeg dro opp dit uten å gjøre noe - noe som resulterte i at jeg faktisk leste og løste oppgaver + at vi snakket om pensum når vi tok pauser. Ja, det var ofte mye tull på biblioteket - men vi fikk også gjort veldig mye! Jeg var mye mer konsentrert når det først gjaldt og jeg lærte mye fra de andre i klassen.

- forbered deg før forelesning -

De gangene jeg faktisk satt meg ned før forelesning og leste gjennom powerpointene vi skulle gjennom, lærte jeg også mest! Dette er SÅ mitt beste tips tror jeg. Jeg fikk så mye igjen for å lære meg mye av pensumet vi skulle gjennom FØR forelesningen. På den måten ble jeg også mer aktiv i timen. 10 poeng til Marta!

- skriv notater -

Går ut i fra at alle gjør det, men mange er veldig motivert i begynnelsen, men så blir det mindre og mindre! Ikke gå i den fellen. Noter og noter, spesielt det viktigste fra alle kapitlene :-) Jeg elsket notatene mine. De hjalp meg så mye! Skrev også ned kommentarer fra foreleser som ikke kom med i powerpointene. Det hjalp meg på eksamen, for da brukte jeg foreleserens ord og gjorde de til mine egne. Det er ofte de setter enkle ord på noe som er vanskelig å forklare!

- Nye studiene -

Vel, det kan være hardt å studere! Men gud, så gøy det er! Det er mine gøyeste år! Jeg ble lei noen dager, men koste meg 99 %! Jeg fant glede i nye notatbøker når skolen startet, mye lærdom og kjekke forelesere. Jeg likte studiehverdagen og jeg blir lei meg for at jeg kanskje aldri får oppleve det igjen! Vi får se. Men husk at dette ikke varer evig, så nyt hvert sekund og klyp deg i armen for at du er så heldig som får gjøre dette <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

kamillahaaland
kamillahaaland,
Åh, savner studietiden. <3 For meg var det alfa omega å være tilstede på forelesningene i tillegg til å skrive får hånd mens jeg var der. Leste aldri notatene i etterkant, men man får liksom ting ekstra godt inn når man skriver for hånd føler meg. Gode tips du har kommet med!
nouw.com/kamillahaaland
martaalise
martaalise,
ja! å skrive de inn for hånd er så viktig!!
nouw.com/martaalise