mine 14 nyttårsforsett

Det er så deilig med en ny start. En ny start som kan motivere oss til å oppnå våre største drømmer. Enten om det er å komme seg ut å gå mer, jobbe hardere eller være mindre på mobilen. Det finnes mange gode nyttårsforsett og jeg blir utrolig inspirert av alle som legger ut og skal ta det nye året med et skikkelig balletak! Haha.

1. Bli bedre på å skrive. Ja, jeg er ikke verdens flinkeste til å skrive. Jeg vet også at mange av dere setter pris på at bloggen min er lettlest. MEN. Jeg føler meg ofte underlegen når jeg leser i magasiner og andre bloggere som er mye flinkere enn meg til å skrive. Jeg må rett og slett bli bedre. Men først og fremst må jeg starte å bry meg om det. Jeg har virkelig ikke brydd meg så veldig mye. Jeg leser nesten aldri gjennom en tekst før jeg legger den ut, for da er jeg "ferdig" med den. Men hvilken rar og dårlig unnskyldning er det? Jeg kan sikkert peke ut ti feil når jeg leser gjennom blogginnleggene mine. Og visst jeg kan se mine egne feil, så kan vel dere se dem mye lettere. Ahh.. Jeg må på norskkurs! Dette punktet er jo veldig viktig for bloggen, men mest for meg selv for at jeg skal være "stolt" av det jeg legger ut og at jeg kan stå for det om noen år.

2. Få en bedre døgnrytme. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg har en drittfaens døgnrymte. Jeg kan stå opp grytidlig, jobbe litt, ta oppvasken, se en episode med ett eller annet, betale noen regninger også gå å legge meg for da har jeg gjort nok og er drit sliten. Det er ikke så rart heller, for jeg sovner i fire-fem tiden på natta. Så sover jeg midt på dagen, står opp. Gjør ting jeg burde og ting jeg vil, drit trøtt, våkner rundt kveldstid og er oppe igjen til neste morgen. Jeg føler jeg har prøvd det jeg kan for å få en god døgnrytme, men ingenting nytter. Selv om jeg finner det vanskelig, så legger jeg fra meg pc og mobil utenfor soverommet.

3. Bruke kontoret. Før jul kjøpte jeg meg et kontor. Det ble julegave fra søstrene mine. Den må jeg begynne å bruke ordentlig. Det blir ofte til at jeg legger meg ned på sofaen for den er mer behagelig og koselig. Videre tar jeg på tv. Da kan dere bare tenke dere hvor utrolig lite effektiv jeg blir når jeg skal gjøre "viktige" ting. Jeg jobber mye bedre på et kontor.

4. Gå. Etter at jeg fikk treningsklokken min, har jeg blitt mye mer bevisst på hverdagsaktivitet og hvor viktig den er. Før jul begynte jeg å gå mye mer enn jeg pleide og nå skal jeg gå enda mer. Ikke noe unødvendig bilbruk eller å stenge meg inne fordi jeg ikke gidder å gå.

5. Kjøttfrie dager. Jeg kommer aldri til å bli vegetarianer eller kutte ut kjøttet helt fra mitt kosthold. Det hadde jeg aldri fikset. Men, jeg klarer å være med bevisst og jeg klarer fint å kutte ut kjøtt. I fjor var målet om to dager kjøttfrie dager i uken. Det var null stress bortsett fra de to siste juleukene. Men i år skal jeg ha tre dager som er kjøttfrie i uken. Forrige uke hadde jeg faktisk fire. Jeg kunne prøvd fire óg, men jeg begynner med tre - også ser jeg! I dag hadde jeg min første kjøttfrie dag denne uken. Mandager er alltid enkelt å ha en kjøttfri dag på. Jeg prøver å spare kjøttdagene til sosiale settinger, for en freak som sitter ved middagsbordet og ikke kan spise noe - det kommer jeg aldri til å bli. Men jeg tror vi alle har godt av å spise mindre kjøtt og bli mer bevisst på valgene våre. Fisk spiser jeg av og til på kjøttfrie dager.

6. 700 kr i uken. Mitt budsjett fremover for mat blir 700 kr. Tror dere jeg klarer det? Nja, jeg er skeptisk, men tror jeg trenger å bli bevisst over valg her óg! Jeg sikter høyt. I det budsjetter har jeg en snusboks og den er jo dyr.. Men jeg er god på å planlegge mat og jeg spiser ikke middag hver dag. Jeg bor tross alt alene, og en omelett til middag i ny og ne er ikke noe problem. Jeg unner meg heller større og bedre middager når jeg er sammen med andre. Som dere skjønner så liker jeg å kose meg sammen med andre. Alene trenger jeg knekkebrød og ost. Haha. Looooner!

7. Spare. Jeg har alltid som mål å spare. Men jeg kan ikke si at dette er min sterkeste side. Jeg kan fort svi av de pengene jeg får inn hver mnd. Det har gått mye i reising, bil, mat og utgifter til bloggen. Nå føler jeg at jeg har alt jeg trenger og kommer sikkert ikke til å sperre meg inne, men jeg skal bli flinkere til å spare.

8. Oppleve et nytt land. Om jeg ikke kommer meg til et nytt land i år, så i hvertfall et nytt sted. Jeg har vært i 28 ulike land i mitt liv og jeg MÅ ikke oppleve Marokko, Indonesia og Brasil akkurat i år. Men ett nytt sted vil jeg. Det kan være i både Norge og utland. Tror dette blir et lett mål å oppnå ;-)

9. Lage mat for tre dager. I sommer og høst var jeg veldig flink til å lage mat til tre-fire dager i forveien. Det var luncher og middager jeg fikset for frokost og kveldsmat gikk i det samme vanlige; enten knekkebrød og omelett. Mens lunch og middag er de måltidene jeg ofte kan "skeie" ut på. Nå tenker jeg ikke bare på at jeg unner meg mat som ikke er bra for meg midt i uken, men at jeg kan spise mat ute bare fordi det er "stress" å fikse mat hver dag. Det er så kjedelig når det kun er meg. Så jeg kan fort skli ut til at jeg ikke spiser i det hele tatt, eller at jeg bruker unødvendige penger. Sier ikke at jeg skal nekte meg å spise ute, men begrense det og gjøre hverdagen lettere. Sunnere og billigere for the go!

10. Videoblogge. Jeg har ikke lagt ut videoblogg på lenge. Og jeg burde ta meg selv i nakkeskinnet og starte med det igjen. Det er mye jobb, men det gjør absolutt bloggen min mer attraktiv. Samtidig er det gøy å se tilbake på videoene. Nei, det er ikke lett uten kompanjongen min Audun, men jeg skal prøve!

11. Jobbe. Jeg må bli flinkere til å svare på mail, kommentarer og oppdatere bloggen oftere. Jeg sier ofte på bloggen at det er det neste på planen den og den dagen, men så blir jeg distrahert av noe annet som er mye mer spennende. Jeg tenker sjeldent at blogg er jobb. Så dum er jeg. Haha. Jeg skulle hatt en sjef. Vet dere hva? Jeg har flere jeg har gjort en jobb før, også har jeg bare unnlatt å sende faktura. Vet ikke om de pengene er tapt, men sånn som det der - gjør jeg ofte. Hva feiler meg? Av og til tenker jeg at jeg ikke er det type menneske som kan jobbe for seg selv. Heeee....

12. Operere meg. Ahh.. Dette punktet er så slitsomt å skrive for jeg vet jeg har skrevet om det en del ganger, men jeg har fortsatt ikke gjort noe med det. Jeg må operere puppene igjen pga smerter og kapsel. Men dere aner ikke hvor mye jeg gruer meg. Og da, automatisk - bare utsetter jeg det. Det må skje i Bergen og jeg må ha konsultasjonstime og videre få dato for operasjon. Jeg må óg beregne en lang periode der jeg kommer ut av rutiner og planlegge deretter. Skjønner dere hvor stort stressmoment dette er for meg? Ja, da skjønner dere hvorfor jeg utsetter det. Men jeg har utsatt det siden jeg var 20 år. Jeg er 26 år i år. Tenk det da. Så tafatt! Dette må jeg få gjort noe med i 2018. Og helst før sommeren.

13. Se gamle filmer. Jeg ser vanligvis alltid på nye filmer, men jeg vil gjerne se på eldre filmer. Typiske klassikere som alle har sett unntatt meg! Føler jeg lærer mer.

14. Lære meg å stå på langrenn. Jeg skjønner ikke helt meningen med langrenn og jeg har aldri skjønt hva noen synes er så kjekt med det. Slalom er jo SÅ gøy! Men, jeg burde lære meg det og jeg vet akkurat hvem som skal være læremesteren min. Dere får vente å se! ;-)

___________________________________________________________________

Har selvfølgelig flere mindre mål som ikke koster meg like mye som disse. Det er blant annet å forsette treningen som før, være alt jeg kan med Audun, ta bedre bilder til bloggen, holde leiligheten fin og være mer sosial nå som jeg har fått litt venninner her på Sørlandet <3 Har dere noen nyttårsforsett dere vil dele med meg? Kanskje jeg må legge til flere mål på lista!

Marta Alise

Liker

Kommentarer