min lille hemmelighet

(annonselinker)

Jeg hadde egentlig planer om å vente med å fortelle dette. Eller, egentlig hadde jeg tenkt til å se om jeg trengte å fortelle om det i det hele tatt. Men nå innser jeg at jeg bare må si det, for det er så mange som lurer på det. Og jeg er lei av å si nei, når svaret egentlig er ja. Jeg har begynt å snuse igjen. På heltid. Ikke en snusboks dagen slik som før, men jeg har snuser hver dag. Prøver å holde meg til 5 snus per dag, men sjeldent jeg oppfyller det. Jeg har løyet til alle som spør meg på snapchat for jeg har inntrykk av at mange av de som har spurt meg er en del år yngre enn meg. Og da er jeg redd for at det blir sånn; "ja, men siden hun snuser, så kan jo jeg også" - holdning. Så nei, jeg ønsker ikke å være dette dårlige forbilde som snuser. Jeg hater at jeg har begynt igjen, men samtidig er det så mye selskap i snusen. Den betyr så mye for meg når jeg er alene. Det er ikke sånn at det dunker i leppene mine lenger, for det gjorde det før, nemlig. Spesielt etter at jeg hadde sluttet. Men jeg ser frem til den snusen jeg stikker opp i leppene etter et måltid. Den snusen jeg tar om morgenen før jeg drikker vann eller spiser frokost. Og den snusen jeg tar til "kvelds". Høres helt rart ut for dere som ikke snuser, men det er faktisk veldig mye selskap i snusen. Jeg gleder meg og føler meg mindre alene når den ligger ved siden av meg om kveldene. Den hjelper meg også til å spise mindre dritt. Så når jeg sier at jeg la på meg når jeg sluttet, så er ikke det tull. Åhh. Nå argumenterer jeg bare gode ting med snus... Ikke det jeg ville. Jeg ville bare fortelle dere hvorfor det er vanskelig for meg å legge den bort for godt og hvorfor jeg forsatt snuser. Ahh. Ja, jeg er vel et dårlig forbilde nå. Men skal jeg si en ting, så må jeg nesten forklare hvorfor.

Jeg begynte min snus-karriere når jeg flyttet til Oslo. Jeg begynte smått i første klasse på Markedshøysskolen. Bommet av alle rundt meg når de spurte. Og så begynte jeg å spørre når de sluttet og spørre meg. Og til slutt kjøpte jeg min egen boks for da turte jeg ikke å spørre mer. Så da var jeg hektet og fant fort ut av hvordan snus kunne hjelpe meg. Kjedesnusing når jeg så film alene eller leste til eksamen. En ekstra greie på fest... Selskap på vei hjem med bussen. Ja.. Snus var så digg.. Så jeg forsatte og forsatte. Ikke før jeg møtte Audun to år etterpå tenkte jeg på at jeg måtte slutte. Han hatet alt av tobakk.. Og da spesielt snusing. Han syntes og synes forsatt at det er ekstremt ekkelt og usexy. Hehe. Juni, tre måneder etter at vi hadde møttes så sluttet jeg. Vi landet på Gardemoen etter en uke i Kypros (vår første tur sammen), og da var jeg på vei til snushjørnet i taxfreen. Heeeeeee... Jeg skulle kjøpe min kvote + hans kvote. Jippi. Men så bare slo det meg; jeg må slutte. Så rett utenfor snushjørnet så sa jeg til han; "jeg slutter nå. Jeg er ferdig. Jeg skal ikke kjøpe mer snus." Han lo og så rart på meg. Men han likte det han hørte og sa at han ikke trodde på at jeg kom til å klare det. Da fikk jeg bare enda mer motivasjon til å vise han, at dette skulle jeg klare. Ikke før 15 mnd etterpå begynte jeg igjen og det var under første rettssak høsten 2015. Jeg satt ved siden av en politimann som snuste.. Bommet av han de første dagene, også kjøpte jeg min egen snus når jeg ikke turte å spørre mer. Hehe. Da var vi i gang igjen. Etter rettssaken forsatte jeg å snuse i noen måneder. Men så bestemte vi oss for å reise til Thailand mars 2016, og da sa mamma at jeg kunne få noen tusenlapper for å slutte. Tenkte at det var gode reisepenger og at det var riktig for meg å slutte.. Så da sluttet jeg og holdt meg frem til nå, sommeren 2017.. Jeg begynte tidlig i august og har snust frem til nå. Prøvd å gjemme det for flest mulig, tatt bilder om igjen til bloggen om snusen har vært i siktet osv. Men så har jeg glemt meg, og flere har spurt meg. Jeg har da svart nei. Men joda, jeg har begynt igjen. Og i skrivende stund har jeg en snus i. Hehe. Om under 2 uker drar jeg til Mexico og når jeg er tilbake, håper jeg at jeg har klart å snuse. De selger ikke snus der, så da har jeg ikke noe valg. Jeg må slutte. Ikke bare er det jævlig usunt, men det er sykt dyrt! Og som Audun sier; søte jenter burde ikke snuse :-) Hehe!

Mamma fant det ut nå som jeg var i Bergen sist og hun ble så skuffa. Hun var den siste jeg ville skulle finne det ut. Hun fant snusboksen på loftet og lurte på hvem det var sin. Var fristende å si at det ikke var min.. Men hadde ikke samvittighet til å lyge, så da bare sa jeg det. Det er min. Hun bare "hadde ikke vi en avtale?".. Jo, vi hadde jo det. Audun fant det ut forrige uke når jeg satt i rettssaken. Glemte at han ikke visste det. Så jeg hadde en snus i munnen når det var pause.. Han reiste seg, med en politi foran og bak, snudde seg mot meg for å si "hadet", også så han det! Han ble så skuffa... Ahh. Han pekte på leppene og ristet på hodet! Hehe. Så veldig rart ut for alle andre, men jeg visste utmerket hva han mente med det. I besøkene som har vært så har vi hatt for mye å snakke om. Så han har enda ikke sagt noe. Men det kommer vel snart.. Han har vært så redd for at jeg skulle begynne igjen. Når jeg har vært på fest med jentene så har jeg alltid bommet en snus her og der - uten problem for meg selv. Men Audun, han kan lage et helvete. Blir så mye krangling! For han er så redd for at jeg skal kjøpe min egen boks og bli avhengig. Skjønner nå hva han mener. Men det har ikke vært noen problemer på fest. Er ikke sånn at jeg våkner neste dag og vil ha mer snus. Men nå som jeg har blitt alene så startet jeg igjen.. En eller annen gang blir vel den unnskyldningen brukt opp, så jeg må forte meg å slutte før det. Ønsker ikke å stappe den kreftposen i leppene i evig tid. Jeg er 25 år gammel og har klart å slutte før. Og jeg gir meg ikke. Jeg må bare finne motivasjonen.. Eller bli tvunget til det. Og det blir jeg jo nå som jeg skal reise, hehe :-)

Men nå vet dere det, og sorry for at jeg har sagt nei når jeg egentlig mente ja <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Anikken
,
Bra du er ærlig. Jeg tror du kan klare alt du vil!
martaalise
martaalise,
Vi får se 😃 Håper det!
nouw.com/martaalise
Michael
,
MARTA!!! Du kan klare akkurat det du vil! Det vet jeg. Klem
martaalise
martaalise,
Ingridkristine
Ingridkristine,
Jeg kjenner meg så igjen! Haha, har prøvd å slutte mange ganger, men jeg har ikke klart det, men som du sier så er det så vanvittig dyrt og ikke minst helseskadelig så jeg må få det til jeg også! Jeg har trua! 😃
nouw.com/ingridkristine
martaalise
martaalise,
Vanskelig ass :-O
nouw.com/martaalise