Min by

Det er faktisk litt deilig å være i Oslo igjen - om man ser bortifra hvorfor vi er her da selvfølgelig. Jeg gikk tur med lillesøsteren min, Mariela i forgårs og kunne ikke la vær å ta noen bilder til bloggen. Oslo har aldri vært finere! Mariela har kjøpt leilighet i blokken ved siden av mine leiligheter, så det er der vi bor denne uken. Det har jo blitt så fint rett nedenfor, med operaen, alle "skyskraperne", blitt en liten ny bydel. Å være tilbake her vekker frem så mange minner. Mine to siste år bodde jeg her i Gamlebyen, i en utrolig koselig og liten leilighet. 40 kvm + balkong; perfekt for meg som var student. Jeg bodde 2 min med buss eller 10 minutters gange fra Jernbanetorget. Jeg elsket å bo sentralt. Jeg hadde jobben min på Oslo City og skolen min rett ved Karl Johan. Jeg hadde også verdens skjønneste venner fra både skole og jobb. Jeg elsket livet. Alt gikk liksom min vei i Oslo. Jeg hadde selvsagt nedturer og livet var hardt av og til, men oppturene var så mye større.

Det er så rart å tenke på at alt dette, jeg har lagt bak meg. Oslo var så meg. Vi var bestevenner. Jeg møtte Audun mens jeg skrev bachelorgraden min og så snart jeg innså at han ikke kom til å flytte til Oslo - noensinne, så var det helt greit, overraskende nok. Jeg trodde aldri jeg skulle møte noen som skulle overtale meg til å flytte fra dette og denne byen. Husker jo at det noe jeg grublet mye over, jeg ga vel aldri ett svar sånn med en gang; "Jeg flytter med deg til Arendal." Men innerst inne visste jeg at jeg kom til å bli med. Audun var jo en smuuuule bedre og finere enn Oslo.

Jeg skulle aldri dra fra Oslo. Ingen i hele verden skulle ta fra meg denne byen og dette livet. Jeg så så mange muligheter og jeg nøt hver dag, selv de harde og mørke vinters-dagene. Venninner sier det enda; "Du elsket Oslo. Hvordan kunne du som aldri skulle flytte herfra plutselig flytte?". Haha, ja, jeg trodde aldri det selv. Men livet overrasker og spennende er det! :-)

Mange som spør meg om jeg angrer, og nei det gjør jeg ikke. Oslo var en veldig fin tid i livet mitt, som hjalp meg over en forferdelig kjærlighetssorg, ga meg en utdanning, jobb og leilighet. Men jeg er ferdig med Oslo for denne gang ♥ Jeg har selvfølgelig et håp om å komme tilbake hit, men da må det være under andre omstendigheter.

Jeg vet mange har andre meninger om Oslo. Det er hovedstaden, stor by, farlig by. Tror Oslo kan være jævlig om man havner på feil side, med feile folk. Det er nok lett å gå på ræv her. Men for meg, var Oslo en fantastisk by. Jeg har opplevd byen på godt og vondt, men alt i alt har det vært mine beste år her. Årene jeg ble voksen, selvstendig, fant meg selv og som ledet videre til et forhold med verdens beste mann.

Marta Alise

Liker

Kommentarer