min Barcelona guide

I dag er det 2 mnd siden jeg kom hjem fra en 20 dagers tur til Barcelona. Jeg fikk virkelig følelsen av å bo der, selv om jeg ikke var der kjempe lenge. For meg var det mest ferie, men jentene bodde der i over 2 mnd for å ta ett spanskkurs. Så vi var ikke ute å spiste hver kveld, men strand derimot, der var vi nesten hver dag :-) Vi hadde helt nydelig vær og gjorde mye kjekt. Jeg har vært en del i Barcelona, men aldri laget en guide for dere. Så nå tenkte jeg å oppsummere det vi har gjort og det jeg anbefaler dere å gjøre :-) Ikke alt som er verdt å se eller besøke, haha.. Men Barcelona er en av mine favorittbyer og jeg hadde lett bodd der om jeg fikk sjansen! Det er også en ypperlig by å besøke for både weekend og lengre ferie. Du kan kombinere det med shopping, sightseeing, strandliv, sportytur og uteliv! Byen har alt og er veldig stor! Legger med video av min siste tur til Barcelona helt nederst i innlegget :-)

Sightseeing

Jeg pleier alltid å anbefale å ta de røde bussene når man er på ett nytt sted, men etter forrige besøk, så ble jeg litt skuffet og nå er jeg usikker på om jeg skal anbefale det videre. Det var voldsomt kø og mye venting per stopp. Synes ikke det var verdt det, men de andre gangene jeg har tatt røde busser i Barcelona, så har det lønnet seg. Den går innom de viktige tingene som jeg synes er viktige å se og besøke i Barca.

La Sagrada Familia, Park Güell og fotballstadion til FC Barcelona. Sistnevnte er faktisk utrolig fascinerende, selv for oss som ikke følger med på fotball. Stadion er virkelig verdt ett besøk av alle! Enda bedre om du får billetter til en kamp, det kan jeg tenke meg er topp stemning! Til Park Güell må du bestille besøk før du går inn der.

LA BOQUERIA

La Boqueria er et stort marked midt i La Rambla der du kan få kjøpt all slags delikatesser. Hundrevis av smoothier, frukter, godterier, sjømat, oster og skinker. Det er så herlig å gå der! Det er et syn for øye med så mye farger og så mye liv. Dette er noe av det kjekkeste jeg gjør når jeg er i Barcelona. Min favoritt er fruktspydene med hvit sjokolade :-) Sørg for å besøke markedet sulten ;-) Hehe..

Adr;

La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Spania

SITGES

Skal du være mer enn tre dager i Barcelona, så anbefaler jeg på det sterkeste å ta toget til Sitges. Det er en liten landsby 35 minutter utenfor Barcelona. Det var så utrolig fint og koselig der! Vi reiste tidlig inn til togstasjonen i Barcelona, kjøpte billetter og satt oss på toget. En halvtime senere var vi fremme og da var det bare til å ta bena fatt og finne gågatene. Det er veldig vanskelig å bomme, men man skal gå nedover til høyre når man kommer ut av togstasjonen. Her er det uendelig med småbutikker, kafeer og til slutt en herlig og lang strandpromenade som går i begge retninger. Til venstre ligger det en kirke i høyden som er verdt å besøke. Det var nydelig utsikt og mye liv innimellom gatene når man kom opp i høyden. Alt var tatt vare på og veldig gammeldags. Musikk i gatene og mye folk. Jeg elsket å være der! De hadde også en strand der, om det blir for varmt :-)

Sitges er også en skikkelig "homseby" som de kaller det. Det er veldig tilrettelagt for at det skal være fargerikt der med dragshows, peniser overalt, gayshops osv. Det er superartig! Man går i de søte små trange gatene også plutselig ser man en svær kaktus formet som en penis på en balkong, haha :-) Sånne ting er det overalt, men det er bare morsomt og byen er først og fremst veldig sjarmerende! En perfekt by til å ta utflukt til! Se video under av hvordan det ser ut der :-)

SHOPPING

LA RAMBLA - Dette er hovedgaten i Barcelona og der det er mest liv, både om dagen og om kvelden. Hundrevis av restauranter og butikker overalt. Men de aller beste butikkene ligger rett over La Rambla og i de gatene som ligger parallelt med La Rambla. Der er det masse smågater med både koselige butikker som du kun finner i Barcelona, men også de store kjedebutikkene. Så mye bra shopping der! Jeg kan gå i timesvis, dag etter dag. Styr unna de restaurantene som ligger midt i gaten. Gå heller til sidegatene og finn en restaurant selv.

DIAGONAL MAR - Dette er et veldig stort og bra shoppingsenter som ligger 10 minutter unna sentrum. Ta bussen eller hopp i en taxi. Her finner du alt du kan tenke deg og det er virkelig verdt ett besøk om man er drittlei varmen eller er så uheldig å få en regnbyge når man er i Barcelona. TIPS; Prøv wok to wok nudlene :-) Det er en wok-sjappe midt i senteret der du kan velge din egen wok helt selv :-)

LA ROCA VILLAGE - Dette er en "falsk" liten by som ligger utenfor Barcelona. Den er supersjarmerende. De har laget en slags landsby ut av mange butikker og alt de selger der er tilbud. Det er riktignok dyre butikker, men det er veldig kjekt å gå å kikke. Også er det utrolig koselig i gatene :-) anbefales! Selv om man ikke vil dra på shopping. Bussen går fra sentrum og tar 1 time. Den tar deg frem og tilbake for én pris! Søk det opp og finn bussen!

LA BARCELONETA

La Barceloneta er desidert en av de fineste plassene i Barcelona. Kilometer, på kilometer med nydelig sandstrand som du bare kan boltre deg på og kose deg gjennom hele dagen. Er nok litt crowded nå i sommer, men stranden er kjempestor! Her var vi så og si hver dag! Jentene bodde 2 minutter fra stranden! Den er så lang og fin, så annen hver dag powerwalket vi oss gjennom strekningen. Vi gikk ca 5 km og på midten så stoppet vi på et utendørstreningssenter der vi tok noen styrkeøvelser, før vi gikk tilbake. En super treningøkt ute i det fri! Gratis var det også :-)

La Barceloneta har også et fantastisk uteliv og mange restauranter når mørket melder sin ankomst. Om dere skal til Barcelona, så ville jeg sett etter bosted som ligger nært dette området. Perfekt for både soling, trening og uteliv :-) Styr unna "underground"-området om kvelden og ikke gå ned alene på stranden om natten. Jentene hadde en ekkel opplevelse når vi var ute, noen menn ville ha de ned til en klubb som var helt tom og de var veldig aggressive. Heldigvis klarte de å komme seg unna. Jeg og Caroline hadde dratt hjem for lengst, men da skjønte jeg at det ikke er så greit nede med "underground" utestedene når man kun er 2 jenter! De beste utestedene er nok de som er på toppen langs promenaden :-)

ANDRE TIPS - BARCELONA;

MONT JUIC - Nydelig sted med utrolig fin utsikt!

TA BUSSEN - Taxi er ikke dyrt i Barcelona, men skal man mye rundt og være i Barcelona litt lenger enn 3 dager, så lønner det seg å ta bussen. Man kjøper ett kort nede i undergrunden for 10 euro og da får man 10 turer :-) Buss-systemet var veldig enkelt og greit!

ROSA DEL RAVAL - Supergode mojitos til 3 euro!

TYVER - Det er et stort problem i Barcelona med tyveri. Vær forsiktig med vesken og hvor du putter telefonen.

DRAGSHOWS - Vi var på Dragshow ene kvelden og det var superkjekt! Men jeg anbefaler å dra på et mer turistvennlig dragshow enn der vi var, for de snakket spansk og det gikk superfort. Vanskelig for meg også å skjønne av og til! Så Sitges er nok beste stedet for shows :-)

ANTILLA SALSACLUB - Om du har lyst til å få med deg en ordentlig god salsaklubb, så må du besøke ANTILLA. Det var så fantastisk å se hvor flinke de er! Du får også en drink med i inngangsprisen :-)

Når jeg kom hjem fra turen min så laget jeg en video som dere må se! Den beskriver det vi gjorde ganske detaljert :-) Håper dere får bruk for denne guiden når dere drar til Barcelona!!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

guroeidsaeter
guroeidsaeter,
Herlig da! Har så lyst til Barcelona 😊
nouw.com/guroeidsaeter
martaalise
martaalise,
Dit må du dra 😀
nouw.com/martaalise
Thomas Frydenberg,
Takk for grundig og fin gjennomgang. Fikk lyst til å reise til Barcelona etter å ha lest dette.
thomasfrydenberg.blogg.no
Dinstorbyferie,

Mange gode tips, skal notere meg noen av de bak øret til neste gang jeg besøker denne fantastiske byen 😊

dinstorbyferie.no/barcelona/
martaalise
martaalise,