Mammas Ropa Vieja

Da jeg var hos Mariela tidligere i uken, lagde vi mammas "Ropa Vieja". Det er en deilig middagsrett som er vanlig å lage i Spania og latinske land. Det er faktisk nasjonalretten på Cuba, men på kanariøyene, der jeg er født, er det vanlig å bytte risen mot poteter i retten. Så dette er en kanarisk versjon. Ropa Vieja betyr faktisk "gamle klær". Haha. Men den smaker bedre enn navnet, altså ;-) Jeg lover!

Vi laget en svær gryte fordi Mariela ville ha den over flere dager. Så denne oppskriften kan du trygt bruke til en stor familiemiddag.

du trenger:

2 store gulrøtter

3 poteter

1 pk. pulled pork

3 hvitløksfedd

1 boks hakkede tomater

krydder: gurkemeie, pepper, salt, timian

1 paprika

1 løk

2 boks m/kikerter

1 buljong terning

3 dl hvitvin

5 dl vann

slik gjør du:

Hakk opp løk, hvitløk og en rød paprika. Surr dette i olivenolje i en stor gryte. Vi brukte 4 liters gryte. I mellomtiden skjærer du potetene og gulrøttene i små terninger. Ha de i gryten og surr i 10 min. Krydre med timian, pepper, salt, gurkemeie før du tilsetter én boks med hermetiske tomater.

Tilsett 5 dl vann og la det stå i fem minutter.. I mens du skyller kikertene godt i vann og heller de oppi. Så går du over til kjøttet. Hele pakken med kraften skal oppi før du tilsetter vin og buljong. Husk å strimle kjøttet før du putter det i gryten. Potetene skal være møre før gryten er ferdig. La det putre i ca. 30 min-60 min. La potetene bestemme når gryten er ferdig.

TIPS:

- Du kan bruke hvitvin, rødvin og øl. Vi brukte hvitvin fordi det var det vi hadde og det synes vi gir en god syrlig smak :-)

- Du MÅ huske å skylle kikertene veldig godt! Superviktig!

- Bytt gjerne ut poteter med kokt ris ved siden av.

- Server med hvitløksbaguetter eller flatbrød.

Håper det smaker <3 Jeg serverte meg to ganger, for det var SÅ godt!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

PernilleKepaza
PernilleKepaza,
Det ser så digg ut! <3
nouw.com/pernillekepaza