MAMMA 54

Min kjære mamma fyller 54 i dag! HURRA! Gratulerer så mye med dagen verdens beste kvinne, verdens beste mamma og verdens beste venn! Du er en av de største idolene jeg noen gang har hatt på lik linje med Britney Spears , Spice Girls og Beyonce. Du rocker og du fortjener det aller, aller beste!!

Jeg er så stolt av mamma. Jeg er stolt av henne fordi hun alene har skapt så mye. Etter at pappa og mamma ble skilt flyttet vi fra Ålesund til Bergen. Vi startet å bygge hus, eller mamma startet alene å bygge hus, og i mens bodde vi i en sokkelleilighet 20 minutter unna barneskolen. Hun var student, alene med tre barn og bygde et hus samtidig. Husker hun kom hjem med sement på knærne i nattetimene, hun malte, snekret og gjorde mye selv for å få det til å gå rundt. Alenemamma med tre små barn. Jeg var eldst og var 10 år. Det er mye jeg har fortrengt fra den tiden, for jeg vet det var noen vanskelig og harde dager også. Men jeg sitter igjen med mange gode minner som ble fylt med latter, gleder, tårer, feiringer, et åpent, trygt og godt hjem og en mamma som ga oss alt vi trengte og ville ha. Hun med så lite. skjemte oss bort og tok oss med på ferier hvert år. Jeg manglet aldri noe. Med en fraværende pappa og lite familie steppet mamma inn og tok rollen som alt mulig, hun var mamma, pappa, onkel, bestemor, bestefar, tante og alt på samme tid!

Dette er verdens sterkeste person som er så ærlig, åpen, trygg, god og vakker. Jeg elsker å kalle henne for min bestevenn for hun har vært det hele livet for meg. Jeg har alltid betrodd meg til henne om jeg har likt en gutt på skolen, om jeg hadde kranglet med venninner og fortalt henne alt, både positivt og negativt. Enda jeg visste at jeg kom til å få kjeft, så sa jeg det likevel. For jeg visste at når mamma ble sur så ble hun så raskt glad igjen! Mamma har alltid betydd så mye for meg at jeg til tider har vært alt for redd for å miste henne, tider hvor jeg kun har fokusert på at det skal skje vonde ting med mamma som skal skille oss. Jeg er nok som mange sier; veldig avhengig av henne!

Ikke bare har hun alltid hjulpet meg med skolen, leilighet, og lært meg sinnssykt mye. (hun er ekstremt intelligent, og ingen lurer henne) men hun har også vært med å forme hvem jeg er i dag. Vi har alltid hatt et veldig åpent hjem og snakket om alt. Hun har gitt meg lov til å gjøre mye, om jeg bare beviste for henne at hun kunne stole på meg. Hun forstod meg veldig godt da ingen foreldre hadde tro på sine egne tenåringer og jeg har derfor hatt det veldig lett. Hun skjønte hvor mye en bh og en stringtruse betydde for meg, og hun skjønte hvor mye jeg satt pris på å få være ute til til ett istedenfor tolv om natten. Dessverre har ikke jeg alltid behandlet mamma like bra, og på et tidspunkt så hadde jeg behov for å hevde meg og skrike og smelle med dørene. Jeg svarte ikke ordentlig og var skikkelig vanskelig. Noe mamma absolutt ikke fortjente, og jeg kan tenke meg hvor hardt det var for henne som var alene og ikke hadde noen som backet henne mot meg når jeg var umulig. Det som kanskje gjør mest vondt er å vite at pappa behandlet henne så dårlig, også kom hjem noen år senere og var en jævel mot henne igjen. Hun som fortjener det minst av alle.

Kjære mamma. Du som er så morsom, herlig og vakker; Tusen takk for at du er min mamma og tusen takk for at du har oppdratt meg til den kvinnen jeg er i dag! Du fortjener kun det beste, for du er definisjonen på det beste! Så mye kjærlighet du har gitt meg og søstrene mine, jeg har ikke ord. Håper jeg blir like fin og god mamma som deg! Jeg elsker deg over alt på jord og du er verdens viktigste person for meg!

1. Mamma og oss på fotografering for tre år siden. 2. Fanafruen på vei til Sverige. 3. Fanafruen på festtur i Barcelona.Hun er legendarisk og veldig morsomt! 4. Mamma med sin snille og flotte kjæreste Andreas.

Marta Alise

Liker

Kommentarer