Las Fuentes del Algar

God morgen dere! Det var veldig vanskelig å velge hvilke bilder jeg skulle ta med på dette innlegget i dag. Vi tok hundrevis av bilder og jeg ville gjerne gi mest riktige inntrykk av hvor vi var i går. Ser at det er umulig for det var så mye finere enn bildene kan beskrive altså!
Natt til søndag fikk jeg ett tips fra en leser om at jeg måtte besøke dette stedet om jeg hadde tid og bil. Vi googlet det og det er jo bare så nydelig! Vi måtte dra dit! Så i går pakket vi bilen også dro vi oppover. Jeg stilte inn adresse til feil by så vi brukte dobbelt så lang tid opp der, men vi fikk mange timer der, så det gjorde ikke så mye. Man får sett mye fra bilen når man kjører gjennom landsbyer man aldri trodde man skulle besøke :-)
Disse fossene er helt naturlige og kommer fra en fjellkjede i Algar. Vannet var kaldere enn Norge og det føltes som man isbadet! Utrolig deilig når man var svett og jævlig etter å ha gått oppover. Vi gikk helt til toppen og det var ikke lange biten men det var bratt og man måtte se seg for hele tiden for det var kjempe glatt! Livsfarlig! Vi måtte også krysse "elver" og de naturlige bassenger når vi ville dit og dit. Til slutt fant vi en stein det gikk an å sitte på helt øverst. Her fant vi oss en naturlig slynge og fikk litt pause fra alle folkene.
Vannet ser svart ut men den var nydelig grønnfarge på det, nesten gjennomsiktig + at det smakte sykt godt. Man skal jo egentlig ikke drikke det for man kan jo bare tenke seg hvor mange som pisser i vannet, men jeg klarte selvfølgelig å drikke ett par slurker...
Der vi fant oss ett hemmelig sted var det flere bassenger innover men strømmen var ganske kraftig. Vi gikk litt innover men så kom vi til ett skilt hvor det stod at det stoppet der. Vi kunne se at det ikke gjorde det men paranoide meg tenker at det må være en grunn for at vi ikke skal gå i de andre bassengene. Kanskje krokodiller? Haha...

Mens Audun knipset noen bilder av meg ved fossen kom det en engelskmann som skulle forbi oss. Han gikk oppover en halvstor stein også sklei han. Det var helt grusomt! Han datt bakover rett på ryggen og hodet. Auauau. Stakkars fyr. Han var veldig stor også. Og bakken var ikke akkurat glatt, den var full i steiner som stakk opp av bakken. Audun hjalp han opp men han skadet seg skikkelig. Vil absolutt ikke anbefale gravide og eldre til å gå der. Man må være ekstremt forsiktig og passe på hvert skritt man tar altså.. Hadde vært redd for barn også men det var så mange der og de fleste hadde tilpasset sko på seg og de badet de med.

Det var utrolig mange folk der oppe og det kostet ca 5 euro å komme inn. Man gikk et lite stykke fra bilen men ikke lenge. For å få disse bildene måtte vi være tålmodig for det gikk og svømte folk overalt. Alle skulle ha bilde der vi skulle ta bilde. Derfor var det ekstra deilig når vi kom litt opp i høyden..
Jeg har fått nye solbriller, you like?

Dette bildet av Audun er min favoritt! Jeg ville aldri hoppet derfra men Audun hiver seg uti hvor som helst.. 😱 Nå skal vi ned til mamma og de for å spise frokost. Vi har flyttet opp på tårnet, så vi bor i gjestehuset. Deilig å være litt alene, haha :-) Hva synes dere om det nye designet? Jeg var oppe i natt for å forandre på det. Har vært flink til å variere før men nå synes jeg at jeg har ventet litt lenge med det... Deilig med forandringer! Vi blogges senere!

Følg oss på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Hanne Larsen
,
Utrolig vakkert sted, flotte bilder av dere.
helenenordvik
helenenordvik,
Fine deg ^^, <3
nouw.com/helenenordvik