La Boca

- Tío Miguel, pappa, Mariela i vognen og jeg i La Boca for 18 år siden -

Man kan ikke besøke Buenos Aires uten å dra til La Boca. Et av de farligste stedene om kvelden, men en veldig fin turistattraksjon på dagen. Mange gamle restauranter med tangodansere til underholdning, hus malt i glade farger og marked med kunstnere og andre håndverkere. Fantastisk liv! Denne bydelen er gammel og ble til av spanske og italienske innvandrere som kom for 200 år siden. Alle hus har mange forskjellige spreke farger og det kommer av at det var mange arbeidere som bodde her. Disse arbeiderne tok med seg malingrester som de fant på jobb, i havnen osv og malte husene med det de hadde. Veldig fascinerende!

Jeg har så lenge villet dra hit. Vi satt oss alle 5 på en turistbuss og dro fra sted til sted. Endelig fikk vi sett noe av Buenos Aires. Dette var vel det som gjorde mest inntrykk av alt vi har sett i byen. Vi satt oss ned på en koselig restaurant med tangodansere som underholdt oss hele tiden, og etterpå kjøpte vi noen smågaver til mamma og de og svigerfamilien min hjemme i Norge♥

18 år senere på samme plass som det øverste bildet i innlegget.

Det er to store fotballag i Argentina; Boca Junior og River Plate. Boca Junior tilhører bydelen La boca og har sin stadion der. River Plate og Boca Junior var før ett lag, men så ble de splittet og da ble Boca Junior til. Lederne av klubben ble ikke enige om hvilket farger de skulle ha på flagget så de drog til en havn og sa: "Første skip som kommer forbi sitt flagg tar vi fargene av." Det var selvfølgelig svenskene som kom og derfor er Boca Juniors flagg gult og blått. Det morsomme med disse lagene er at pappa er for River Plate og broren hans er Boca Junior. Så de har evig diskusjon om hvem som er best .

Marta Alise

Liker

Kommentarer