julaften time for time

God kveld herlige folk! Tusen takk for julehilsener fra dere! GOD JUL til dere også! Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dere om kvelden vår på julaften, men med en liten vri... Håper dere liker :-)

____________________________________________________________________________________________________________

10.00 - Vi stod opp ganske sent og det var så deilig! Det første vi gjorde var å gå ned i stuen for å ta på tv. Her så vi Mikkes Jul før jeg laget en kopp kakao til oss. Kvelden før hadde vi fått "snømann-suppe" av stesøsteren min og det var så artig gave! Den bestod av 3 store mashmellows, en pose kakao og en candycane til rørepinne. Smakte sykt godt med litt krem på! Audun er stor tilhenger av kakao så han ble ekstra glad for den! Synes det var en smart og kreativ måte å gi vekk kakao på! Snømann-suppe! Blir nok tips på bloggen til neste jul ;-)

11.00 - Mens vi koste oss med tv-titting og julehilsener på tlf åpnet jeg julestrømpen min fra mamma! Dette er noe vi får hvert år. Sykt heldig. Audun fikk en godteri-julestrømpe mens jeg fikk sminke, godteri og litt ting jeg trengte. Håper jeg aldri blir voksen nok til å få julestrømpe!

12.00 - Jeg prøvde å få til litt blogging mens jeg satt med de andre. Fant ut at det tok ekstra lang tid.. Effektiviteten er ikke den beste når man koser seg i godt lag.

13.00 - Vi dekket på bordet og jeg fikk snakket med pappa. Har ikke snakket med han på flere måneder. Han visste blant annet ikke at jeg hadde vært i Sør-Afrika i november. Grattis med dagen!

14.00 - Siden lillesøsteren min var på jobb, utsatte vi frokost til halv to. Så man kan egentlig kalle det brunch istedenfor. Mamma bakte rundstykker og lagde deilig eggerøre. Vi hadde all slags pålegg med både søtt og salt! Føler det er som å være i en butikk når jeg er hjemme. Kjøleskapet til mamma har alt...

15.00 - Etter en lang og god frokost ryddet vi unna frokosten og da var det tid for spill! Vi klarte ikke å finne det gøyeste spillet vi vet om, så mamma måtte kjøpe ett helt nytt ett. Kom på senere at det andre spillet ligger i Spania. Men det er kanskje like greit siden det er det vi liker best! Jeg og stesøsteren min vant! Alle trodde det ikke kom til å gå bra siden vi er sterke personligheter begge to, men joda! Det gjorde det! Dreamteam!

17.00 - I år spurte jeg om jeg kunne dekke bordet og det fikk jeg selvfølgelig lov til! Men jeg gjorde det ikke helt selv, jeg fikk hjelp av min assistent Audun. Han klippet grønt for meg ute i hagen og jeg dekket det andre. Kvelden før laget jeg bordkort på pepperkaker for å lage det litt mer kreativt. Så i ett blad at noen hadde brukt kakemenn, så da tok jeg den ideen og gjorde den litt om! Ble bra :-)

18.00 - Etter mye frem og tilbake med bordet - ble jeg endelig fornøyd! Så da løp jeg opp for å dusje og stelle meg! Jeg hadde bare en halvtime på meg så jeg fortet meg. Men jeg følte meg fin og fikk gjort det jeg skulle! Minus neglene - de hadde trengt en ny runde med behandling. Tar det i morgen...

19.00 - Klokken syv var det klart med maten men vi måtte bare ta noen bilder. Til slutt måtte vi gi oss og heller komme til bors! Mamma og stefaren min hadde laget kalkun til Audun, komle til stesøster Christina, pinnekjøtt til meg og søstrene mine, pølse til mamma og ribbe til stefaren min... Fjofff... Haha :-) Også må jeg ikke glemme all grønnsaker/sauser og tilbehør vi hadde.

20.00 - Etter litt skravling og en laaang middag tok vi oss tid til litt mer bilder og noen tok selvfølgelig den store oppvasken. Ble ikke meg, men jeg har hjulpet andre dager altså ;-)

21.00 - Endelig var det tid for gaver! Barnet i meg våknet med en gang! Dette året har vi tatt det rolig. Mamma sier vi alltid må gjøre det hvert år, men i år gjorde vi det også! Istedenfor å få mange gaver så fikk vi en hel dag med mamma på shopping. Så da får vi litt lommepenger til å shoppe sammen med henne, istedenfor at hun kjøper alt selv til oss. Men ble noen gaver under treet likevel. Jeg og Audun fikk noen lamper vi ønsket oss til gangen, ett par bøker, litt skjønnhetsprodukter, servise, pysjamas og litt klær :-)

22.00 - Det ble mange gaver selv om vi skulle ta det rolig, men det var kun fordi vi var mange! Oss som feiret var meg og mine to lillesøstre, mamma og stefaren min + Audun og mine to stesøstre. Det blir noen gaver det :-) Så man fikk likevel følelsen av gavedryss selv om vi roet ned gaver i år. Underveis hørte vi på koselig julemusikk.

23.00 - For oss ble det veldig sen dessert. Vi tar alltid gaver mellom middag og dessert slik at man ikke presser desserten ned på stappet mage. Men i år ble det veldig sent, haha :-) Vi fikk selvfølgelig riskrem! Elsker det! Kunne ønske vi spiste det året rundt, :-)

00.00 - Man skulle tro at kvelden endte her men vi satt på en film og den så vi til to om morningen. Vi valgte The Holiday og det er jeg så glad for! Så morsom og søt! Håper dere tar dere tid til å se den i romjulen. Virkelig en skjønn film for alle som passer til denne tiden vi er i :-)

Julaften går så alt for fort. Var så mye jeg ville rekke å se på tv, gjøre og blogge om! Jeg så for meg at vi skulle ha såååå mye tid å slå ihjel, men neida.. Derfor er disse dager i romjulen ekstra deilige!

I går var jeg og Audun på tur på Stendafjellet som ligger rett ved oss. Helt forferdelig tur da mange km er i drittbratt oppoverbakke. Hater det, men sykt deilig når man kommer på toppen av fjellet. Ble også julemat i går, så jeg trengte det selv om det fristet lite. På kvelden i går spilte vi quiz og det var så artig! Har dere vært borti Kahoot.it? Det må dere sjekke ut om dere skal spille quiz med familie/venner! Helt genialt :-)

_________________________________________________________________________________________

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Sara
,
Så koselig!
Helene
,
Ser ut som du hadde en kjempe koselig julaften!😊 Kan du ikke vise hva dere fikk? Det er alltid så gøy😍