jo, du er en feminist du og!

Jeg har inntrykk av at vi har kommet så langt at det "moderne mennesket", eller det "oppegående mennesket" ønsker likestilling. Et eksempel på likestilling er at både kvinner og menn skal få likt betalt for samme jobb, og det ønsker vi vel alle sammen, ikke sant?

Disse setningene oppsummert betyr feminisme. Feminisme betyr ikke at du MÅ la alle hår gro og hate menn, det betyr bare at du ønsker at begge kjønn skal være likestilt. Ikke alle vet dette og med en gang man drar frem ordet feminist/feminisme - så er mange kjappe til å si at de IKKE er feminist. JO! Om du er for at både moren og faren din skal ha like rettigheter, så er du feminist.

Det er ikke sånn at jeg har det som hjertesak 24/7, jeg snakker sjeldent om det faktisk, men jeg reagerer på at ordet "feminist" er så negativt ladet ord. Vi hadde en diskusjon om det hjemme for noen dager siden og da virket det som ikke alle visste hva det egentlig betyr og da tenkte jeg at det sikkert er flere. Og om dere ikke tror meg, så er det bare til å slå det opp! Dere kan med andre ord trygt kalle dere feminister :-) Både menn og kvinner!

Jeg må også legge til at det selvfølgelig finnes kvinner som drar dette enda lengre. Men det finnes det jo med alt, blant annet religion, livsstil, kosthold, trening, osv - dere skjønner tegningen! Jeg vil alltid sette pris på at menn åpner døren for meg og jeg synes det er koselig når Audun spanderer kino og middag på meg. Jeg liker også å skjemme Audun bort og gjøre ting for han - men det betyr ikke at jeg ikke er feminist. Jeg ønsker selvsagt at vi skal ha like rettigheter, uansett hvem og hva vi er. Mange tror at vi er kommet så langt som at dette er en selvfølge, men det er det ikke. Derfor synes jeg det er viktig at vi snakker om det i blant.

Men nå vet dere hva dere skal svare om dere havner i en diskusjon med noen som tror at feminisme betyr "rødstrømpe"!

Også må vi huske å tenne ett lys for mannegruppen Ottar i kveld. Alle kan ikke være like oppegående...

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg gjerne på facebook for flere oppdateringer.


Marta Alise

Liker

Kommentarer

hannagothberg
hannagothberg,
Helene
,
Den mannegruppa ottar er forkastelig..
martaalise
martaalise,