Jenta jeg ikke vil være

Det finnes så mange bloggere her i Norge og det er veldig mye inspirasjon å hente. Heldigvis er vi alle forskjellig så lesere kan egentlig velge å vrake. For meg, som både leser og skriver blogg er det en type blogg jeg ikke liker og det er den eller de bloggene som får leseren til å føle seg dritt om seg selv når en leser innholdet. Disse skal også fortelle hva som er greit og ikke - på en veldig krass tone. Man får følelsen av at de er sjef - eller at de i hvertfall tror det.

Hva er greia med å gi en dårlig følelse til de som klikker seg inn for å lese bloggen? Jeg merker i hvertfall at jeg ikke får lyst til å gå inn igjen. Og det er så deilig å vite med meg selv at jeg ikke er sånn. Jeg ser helt tydelig hvilken jente eller hvilken type blogger jeg IKKE vil være...

Jeg kommer ofte over innlegg som tyder på nettopp dette. Jeg klikker meg selvfølgelig inn, og der er det, svart på hvitt. En krass tekst som håner de som har gjort dét og dét. Jeg tenker, selv om jeg ikke føler meg truffet over det som står i teksten enten fordi jeg ikke bryr meg eller ikke har gjort det som nevnes, så føler jeg meg truffet på andres vegne. Det er ikke alltid jeg kjenner noen som har gjort "ugjerningen" i bloggerens øyne, men jeg vet om en eller annen. Og det stikker på vegne av de. Hvordan må de føle seg da, om de eventuelt leser dette? Hvorfor skal noen fortelle de at dette ikke er greit?

Jeg kan ikke si med hånden på hjertet at alle mine innlegg har gitt dere en fantastisk følelse men jeg skal i hvertfall ikke bli eller være den bloggeren som tar på seg politihatten og fortelle hva andre kan blogge om eller legge ut. Jeg skal heller ikke komme med pekefingeren. Jeg kjenner feministen i meg klikke. Det verste jeg vet er de som forteller andre hva de skal gjøre! Det er jo så mange og bedre måter å oppfordre andre til å gjøre noe eller la være å gjøre noe en selv har lyst til. Det er synd når man må ta i bruk mobbing eller andre sleipe triks for å få høre "amen" i kommentarfeltet. Det blir litt sånn at bloggere, og spesielt de med høyt lesertall som henger ut folk som tar andre valg - inntar raskt rollen som den populære jenta på ungdomsskolen som mobber de som er litt "outsiders" fordi de har en annen klesstil eller andre hobbyer enn å bare kjøre den "safe" stilen fordi alle andre gjør det. Vi må ta vare på de som velger å ikke bare være et blad som svever der vinden tar en med.

Verden er så skjør i dag, at det siste vi trenger er å håne hverandre eller at andre skal fortelle oss at vi er latterlige og dumme fordi vi velger noe annet. Vi burde være litt mer åpen for at andre er annerledes, og vi burde omfavne og sette pris på at andre gjør noe annet enn oss selv. Hvor kjedelig hadde det ikke vært om alle hadde sett ut som et vandrende A4 ark og gjorde alt riktig til punkt å prikke?

STAND UP FOR WHAT YOU BELIEVE IN.

Marta Alise

Liker

Kommentarer