Jeg skjemmes


I skrivende stund sitter jeg på balkongen med Audun og nyter varmen, en kald pils og livet generelt. Jeg er så heldig. Jeg er så heldig som har verdens beste kjæreste, jeg er så heldig at jeg får reise så mye som jeg gjør og jeg er så heldig som har blitt skjermet for så mye hele livet mitt. Jeg trodde jeg visste hva problemer var. Men etter å ha sett denne videoen skjønner jeg at våre hverdagsproblemer bare er i-landsproblemer og kan ikke sammenlignes med det andre mennesker går gjennom hver dag. Jeg tror ikke jeg vet hva problemer egentlig er lengre. Jeg tok meg selv litt å kjenne på det mens jeg satt å så denne videoen sammen med Audun. Jeg sitter her på verandaen, "skitten" av å ha vært på stranden i hele dag, jeg har tatt pedikyr og vegrer meg for å gå å dusje fordi det er så slitsomt. Det er mitt problem i dag. Jeg koser meg så mye på verandaen sammen med kjæresten min at jeg ikke gidder å gå i dusjen men jeg må fordi jeg har saltvann i håret og på kroppen. Og når jeg kommer ut av den varme dusjen er jeg redd for at jeg svetter så mye at jeg ikke kan sminke meg. Jeg skjemmes for å tenke slik.

Budskapet i denne videoen er så utrolig ironisk mot oss som har det så bra i den vestlige verden. Disse mennesker har aldri kjent på følelsen av å sette seg i en kald bil om morgenen når man skal på jobb og bilen ikke er varmet opp. Eller at mobilladeren ikke er lang nok slik at man kan ligge i den varme og tryggr sengen å surfe samtidig. Våre hverdagsproblemer er så fremmed for dem og de kommer nok aldri til å kjenne på det. Disse menneskene har problemer som at de aldri har rent vann, noen er foreldreløse og mange av de har ikke mat på bordet hver dag. Se videoen og kjenn på hvor heldig akkurat du er.

Takk til min lillesøster som sendte meg link og gjorde meg så bevisst på hvor selvopptatt og grinete jeg kan være uten at jeg egentlig har grunn for det. Jeg er jo en av de heldigste på jord! Og nå setter jeg enda mer pris på det.

Marta Alise

Liker

Kommentarer