JEG KUNNE OGSÅ VÆRT EN TRANSSEKSUELL PERSON

Kan ikke unngå å kommentere Diane Sawyers intervju med Bruce Jenner. Fy søren for et modig og vakkert menneske!

Tenk å føle trangen til å gjøre ting som ikke står i stil med hvem du MÅ være? Slik som Bruce Jenner, som var en atletisk,muskuløs, pappa og en skikkelig mannemann som egentlig vil gå med kjoler og ha på seg neglelakk. Det må være så forferdelig å ikke kunne være seg selv, og måtte hele tiden utgi seg for å være en annen. Alle løynene til venner, samfunnet, en selv, og familie. Av alle familie hemmeligheter jeg kan tenke meg, må dette være den største og verste. Jeg klarer ikke å forestille meg å ha en stor hemmelighet som jeg går å skammer meg over uten å kunne fortelle det til noen, og om jeg hadde valgt å dele det, så hadde ingen forstått meg. For meg, er dette veldig surrealistisk. Jeg kan ikke forestille meg en hverdag hvor jeg ikke blir akseptert eller godtatt for den jeg er. Jeg kan heller ikke forestille meg å ikke være tilfreds i min egen kropp på et slikt nivå og å ha et ønske om å være noen andre så sterkt.

Jeg kan ikke se for meg å være en gutt, eller ha en guttekropp. Jeg er veldig jentene, og har alltid vært det. Jeg har alltid elsket rosa, barbie dukker, langt hår, sminke, kjoler - ja alt som samfunnet tilsier at du er en jente. Hadde jeg hatt denne sjelen, dette hodet, dette hjertet, denne personligheten jeg er født med og har den dag i dag, MEN i en guttekropp - hadde jeg helt klart lidd under det at jeg er en kvinne fanget i en manns kropp. Og så lett som det; hadde jeg også vært en transseksuell person.

Jeg blir så forbanna av å tenke på at det er noen der ute som ikke tolerer at andre skal få være seg selv. Jeg synes ikke det er plass til dem som dømmer og jeg kan ikke fordra de som er så gammeldagse at de blir trangsynte og ikke respekterer de som kanskje er blitt født i feil kropp. De rettferdiggjør alle vonde handlingene transseksuelle må gjennom og blir utsatt for hver dag. Etter å ha sett intervjuet i går, fikk jeg vite noe jeg egentlig aldri har tenkt over. Jeg visste at transseksuelle blir møtt med hat og at mange dømmer dem, men at det er så høye selvmordstall og drapstall ante jeg ikke. I følge videoen blir hundrevis av transseksuelle rundt om i verden: steinet, brent, angrepet hvert eneste år. Det intervjet fikk meg til å reflektere og tenke. Jeg gråt flere ganger. Visst jeg som er en utenforstående kan få så vondt av å se andre lide på denne måten, hvordan kan de som virkelig lider under dette ha det? Da kan man plutselig forstå hvorfor selvmordstallene er så høye.

Fix society. Please.

Jeg har vokst opp i et veldig åpent hjem, hvor alle skal få være seg selv og vi skal være åpne og forståelsesfulle for at andre er annerledes eller forskjellig fra oss. Vi har snakket mye om det hjemme, det finnes menn som elsker andre menn og det finnes menn som går i kjoler. Det er viktig å være åpen til mennesker der ute som kjemper sin egen krig for å få være seg selv. Unike og gode sjeler. Er du unik, så er du spesiell: det er en bra ting. Og det må vi ta vare på. Vi må ta vare på de som tørr å være noe annet enn de typiske A4 menneskene som meg og deg, de som tørr å være noe annet enn hva samfunnet forteller deg at du skal være, for det er så få av dem. Og et fargerikt og variert samfunn, er et sunt og vakkert samfunn. Alle fortjener å bli elsket for den de er. Vi har plass til alle typer mennesker; hetero, biseksuelle, transeksuelle, homofile.. Såpass langt har vi kommet!

Som Bruce Jenner selv sa: Ha et åpent sinn og et åpent hjerte!

And I believe in the future
We shall suffer no more
Maybe not in my lifetime
But in yours, I feel sure

(Bildene er fra Pinterest)

Marta Alise

Liker

Kommentarer