Ingen skal fortelle deg hva du kan blogge om eller ikke - "bloggsirkus"

I det siste har noen toppbloggere tatt på seg rollen som blogg-politi. De skal fortelle hva som er ok å skrive om på bloggen og ikke. De føler at blogg Norge har blitt et sirkus hvor man deler alt - selv om de en gang gjorde det selv. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å uttale meg om det, men nå har jeg fått litt kommentarer på det. Og det virker som noen lurer på om jeg leser dette og føler meg truffet. Kan egentlig starte med å si at når jeg var liten å gikk på sirkus, så hadde jeg det SÅ gøy - så om noen føler det sånn når de er her inne, så er vel ingenting bedre :-) Her er ukens kommentar med svar...

UKENS KOMMENTAR:

http://idawulff.blogg.no/1453503246_22012016.html Har du lest denne Marta? Du trenger ikke godta kommentaren <>

Kjempe fint soverom. Klem

SVAR:

Jo, selvfølgelig skal jeg godta kommentaren. Du skriver jo ikke noe truende eller ekkelt. Jeg leser ikke Ida Wulff sin blogg men gikk innpå den nå. Går ut i fra at du linket til bloggen hennes her inne fordi hun blant annet nevner "Kjæresten din skal i fengsel".

Samtidig som hun synes at Blogg-Norge har blitt ett sirkus fordi folk deler sitt privatliv, så synes jeg at blogging har gått fra å bli dagbok på nett til å bare handle om annonser og reklamer. Selv om jeg ville bevege meg mer i en rosa retning her på bloggen (skrive om mat, interiør, klær og hvor fantastisk jeg har det), så er det ikke mulig for meg å holde denne fasaden i lengden. Både fordi livet mitt ikke er perfekt men også fordi jeg ikke er tilhenger av å polere tilværelsen og late som noe som ikke er der. Jeg tror heller ikke vi har godt av å hele tiden bli eksponert for det perfekte.

Klart jeg elsker å ta fine bilder eller dandere maten litt finere når jeg skal legge det ut her - men da vil jeg også fortelle dere og vise dere at livet ikke er like fint hver dag :-) For meg handler det så mye mer enn å tjene penger på bloggen. Jeg vil jobbe med TV, skrive bok, osv... Kanskje litt urealistiske mål, men jeg tror jeg kan nå langt ved å bare meg :-)

Jeg kommer nok ikke til å fortelle dere om våres sexytimes på soverommet men jeg synes det er helt greit at andre gjør det og at ikke alle følger en "blogg-mal". Hvorfor skal noen - fordi de er på topp - fortelle hvordan blogg fungerer? Som om det er en fasit.. For meg handler det om dagbokskriving, for andre handler det om helt andre ting - og det er helt greit.

Jeg tørr ikke å håpe på at jeg en dag skal ha like mange lesere som hverken Ida Wullf eller Kristina Andersen som har tatt opp dette temaet med "bloggsirkus". Men uansett om jeg har 100 lesere eller 10 000 lesere, så kommer jeg aldri til å henge ut noen som skriver om voldtekt eller som sliter psykisk - som om ikke de har nok å slite med allerede :-)

Klem tilbake <>

Fikk ikke skrevet dette i kommentaren, men vil gjerne legge til at jeg blir ikke lei meg eller føler meg truffet av at noen skriver at blogg-Norge har blitt et sirkus. Jeg får mer vondt av at andre som har opplevd langt verre ting enn meg blir hånet på denne måten. Ja, kjæresten min skal i fengsel, jævlig dritt situasjon, men det kan ikke sammenlignes med de som sliter konstant med psykiske problemer, de som har tatt abort, blitt utsatt for voldtekt eller kreft. Om jeg tar på vei, så er det for dem.

Synes også det er helt greit og forfriskende at noen vil dele sine "beste sextips" eller en morsom historie fra lørdagensfylla, selv om jeg ikke gjør det selv. Hvor kjedelig hadde det ikke vært om alle skulle blogge om det samme? Det er ikke sånn at man starter en blogg også får man utdelt en "bloggmal" eller fasit på hvordan du skal legge frem bloggen din. Alle vil ha godt innhold og lesere, Ida Wulff inkludert.

Marta Alise

Liker

Kommentarer