Ikke ha sex om du ikke vil bli pappa - ha litt sexvett!

Vi vet alle at sjansen for å bli gravid er der om man har sex. Vi vet også at sjansen for å bli gravid forsatt er der selv om vi går på p-piller og bruker kondom.

Audun og jeg hadde en diskusjon om dette temaet etter at han leste i Aftenposten at en fyr fikk vite at han skulle bli pappa fordi han hadde lagt med en dame etter noen timer. Her er vi litt delt, men samtidig enige. Audun mener at begge to skal ha noe å si i forhold til å ta abort eller å beholde det, og det er jeg enig i, men jeg skjønner og vet at til syvende og sist, så er det damen som tar avgjørelsen.

Så, om du som mann ikke vil bli pappa; ikke ligg med en fremmed person som du ikke stoler på. Det er litt for tåpelig å komme to måneder senere å si "hun sa hun gikk på p-piller, så da er det jo hennes ansvar".

Selv de som er i forhold, slik som oss - som har en gjensidig avtale og forståelse av hva vi begge to ønsker - kan ikke forutse hvordan noen av oss vil reagere om det først blir en problemstilling. Beholde eller ta abort? Vi kan begge to si nå, at vi ikke vil ha barn, men om jeg plutselig blir gravid (tross prevensjon og at vi er veldig nøye) så vet jeg ikke hvordan Audun eller jeg selv vil reagere. 

Det er veldig synd og ikke minst trist når man er uenig om en så viktig og stor ting i livet, men man minsker sjansen for å gå gjennom det om man lar være å ha sex med fremmede etter byen. Ja, kondom og det at damen går på p-piller kan virke beroligende og trygt, men hvorfor risikere det når man absolutt ikke vil bli pappa? Nei, ha litt sex-vett! Ligg med dem du kjenner og stoler på!!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

nettothoughts
nettothoughts,
Du sier noe veldig viktig her. Samme hva man tror man vet og føler får "uhellet" er ute - så veit man ikke hvordan man kommer til å reagere før man står oppi situasjonen selv.
nouw.com/nettothoughts
martaalise
martaalise,
Ja, ikke sant! Man kan aldri love noe når det gjelder slike ting..
nouw.com/martaalise
irenekeser
irenekeser,
Godt skrevet! Er så lett å si nå selv at jeg ikke er klar for barn. Har et trygt og fast forhold med samboeren min, så vet virkelig ikke hva som hadde skjedd hvis jeg ble gravid. Tror ikke jeg hadde tatt abort, for å være helt ærlig. Det er jo ikke bare bare.
nouw.com/irenekeser
martaalise
martaalise,
Nei, det er det absolutt ikke! :-O
nouw.com/martaalise
Elisabeth
,
Med ett uhell og ett lykketreff så er reaksjonene forskjellig.... men dr er trist at mange menn blir overkjørt grovt på dette området
martaalise
martaalise,
Det skal man jo ikke bli, og det er jo synd at ikke begge to blir enige. Men jeg forstår meg ikke på menn som ligger med fremmede for å så forlange abort..
nouw.com/martaalise
Anonym
,
Forkastelig artikkel! Dette gjelder like mye for kvinner som med menn. Hvis ikke je har sovet i timen, så må det både en mann og en kvinne til for å lage et barn! Så hvis kvinnen ikke klarer og ta abort hvis hun blir gravid under et samleie bør hun på lik linje avslå før et samleie finner sted! Det er en egoistisk avgjørelse å sette et barn til verden uten mannens samtykke. Skal kvinnen også gjøre det hvis hun blir voldtatt i en mørk bakgate i Oslo og da?? Hvis en kvinne velger å beholde det uten mannens samtykke, burde mannen isåfal kunne stå fritt til å avskrive seg alt ansvar det innebærer! Og så får hun klare det på egenhånd! Et barn fortjener et trygt hjem med både en mor og far. Sier ikke at en kvinne alene ikke er i stand til og gi barnet den omsorg som trengs, men det trenger da ikke være en lidelse for mannen om hun ønsker og ta det valget? Jeg tror mange barn idag har et begrenset/ avskrevet forhold til sin biologiske far pga slike avgjørelser. Og det er bare trist! I samfunnet vi lever i idag er god økonomi en viktig del av det å kunne gi et barn en trygg og god oppvekst! Og derfor bør dette også planlegges. Er ikke riktig at en mann skal måtte betale barnebidrag i 18 år pga en one night stand som tilfeldig fant sted etter en fest med en fremmed person. Det er råttent at en kvinne idag kan utnytte seg av systemet på den måten. Forstår at det ikke er bare bare for en kvinne og ta abort. Men hvis kvinnen plutselig står i den posisjonen og tar valget med å beholde barnet imot mannens vilje, burde det vært slik at hun da også måtte kunne klare det på egenhånd!
Christine
,
Så det er ikke egoistisk å ta abort?
martaalise
martaalise,
Hei Pål Iversen. Som jeg skriver, man kan ikke love at man skal ta abort eller at man ikke vil ha barn, for man vet ikke hvordan man vil reagere om man plutselig blir gravid. Ja, selvfølgelig finnes det kyniske kvinner som vil utnytte systemet, men hvorfor skal man ligge med kvinner man ikke kjenner? Også komme etterpå å forlange at en fremmed kvinne skal ta abort? Ikke ligg med de du ikke stoler på 😉 Enkelt å greit, eller?
nouw.com/martaalise
Bergenser
,
-Anonym- Du Suuuger!