I

Off.. Ja, enda en til som skal ha en mening om denne pels-debatten. Det som skiller min mening fra andres er at min ikke er så sterk, men jeg har likevel mye på hjerte angående den saken. Jeg bare synes det har gått så utrolig langt. At vi skal bestemme og forlange hva andre skal gå med og dømme de fra øst og vest. Har ikke lyst til å dra denne teksten så veldig men jeg vil bare si at dere som har en fin jakke som betyr noe for dere, og som er pels på ---> gå med den! Gi faen i om alle andre er super motstandere. Det er bare en bølge, akkurat slik som alt annet. En stor blogger hater pelsnæringen og da skal alle hive seg på og være så jævlig miljøbevisste. Til og med de som har skinnsko på beina, dunputer i sengen og sminke som er testet på dyr og som inneholder miljø skadelige stoffer. Ikke missforstå meg, jeg synes det er bra med folk som engasjerer seg og støtter en god sak, men alt som er radikalt er farlig. At vi skal drapstrue og være stygge mot de som velger å ikke være med på bølgen skal få gjennomgå - det synes jeg er jævlig dårlig gjort og ganske hyklersk av mange.

Ingen er for dyremishandling (ihvertfall ikke friske og oppegående mennesker). Men skal man mene noe om andres plagg så synes jeg at man skal dykke godt ned i sminkepungen sin, se i kjøleskapet og se godt i skoskuffen før man uttaler seg og dømmer andre. Kan ikke kalle meg noe pelselsker akkurat, men jeg har en kjempe fin kåpe som jeg fikk av mamma for 5 år siden. Den har hun hatt siden hun var på min alder og den betyr veldig mye for meg. Samtidig har jeg en jakke jeg har kjøpt i nyere tid som har pels på kragen. Ingen skal få komme her å si at jeg ikke får gå med disse plaggene.

Jeg setter et utrolig stort spørsmålstegn ved alle dere som reagerer på at ikke alle er super-duper-dyrevenner. Jeg synes dyr er kjempe søte og jeg ville selvfølgelig hjulpet et dyr som hadde trengt det. Men jeg er ikke den største dyreforkjemperen, og vet dere hvorfor? For jeg synes det finnes viktigere ting i verden. Jeg, for eksempel, bryr meg mye mer om barn (og menneskerettigheter) enn noen trær i asia eller rotter i bur. Jeg tenker på alle de barne stemmene som ikke blir hørt. Alle barn som blir mishandlet som ingen hjelper. Ja, jeg setter opp noe forferdelig mot noe annet, men det andre er så mye verre. Nå har vi fått et dyrepoliti, men hvor er barnepolitiet? Vi har barnevernet og andre tjenester - men ingen av de er god nok!

Ble litt lengre enn jeg tenkte men mange tanker som jeg kanskje har vært litt for redde for å si, for jeg vet at det er så mange flere på det andre "laget". Jeg er ikke en psykopat som liker å se dyr lide, men jeg er heller ikke en som gråter mer fordi hunden i filmen dør istedenfor mennesket. Og nei, jeg er absolutt ikke for tyrefekting - har fått det spørsmålet her på bloggen før, helt sikkert fordi jeg er spansk. Men jeg kan faktisk fortelle dere at de fleste spanjoler er ikke fan av den "sporten" eller underholdningen der. Og den dør nok ut snart.

Mange av dere som leser dette er sikkert en av de jeg har nevnt over her. Alle er hjertelig til å kommentere så lenge det ikke er; "heng deg marta". Synes det er greit og bra at vi har forskjellige meninger om saken men synes også at vi skal slutte å bry oss eller prøve å bestemme hva andre skal gå med. God lørdag.

Marta Alise

Liker

Kommentarer