I går reiste Audun og her er grunnen

En del av å komme seg vekk fra miljøet og livet som før ga raske penger, er å få seg en ordentlig jobb. Audun var heldig og ble ansatt i et firma som driver med minerydding i Irak rett før han traff meg. Han begynte som frivillig og har bidratt mye siden. Jobben hans gikk ut på kontorarbeid og han har jobbet mye fra Norge. Han har hatt flere turer ned dit og jeg er stolt over at han gjør en innsats og prøver så godt jeg kan å akseptere det - selv om jeg vet hvor farlig det er i den delen av verden.

Planen var å reise ned dit etter jul men så ble alt utsatt. Sist avtale var at han skulle reise i mars, men da valgte vi å prioritere Thailand, for vi trengte det mer enn å være fra hverandre. Vi var da litt usikker på om han skulle reise i det hele tatt siden vi nærmet oss rettssak. Men i siste liten bestemte han seg for å reise ned for vi vet ikke hvor lang tid det tar før han kan reise igjen og det er viktig for han å forsikre seg at han har jobb der nede når han er ferdig sonet. Det er også viktig at han får dokumenter som et slags bevis for at han har jobbet og gjort noe fornuftig når vi skal i retten. Slik jeg har forstått det, så hjelper det ikke å bare si noe i retten. Du må ha bevis og papirer på det. Ikke at noen klarer å finne på at de har blitt ansatt i et godt firma der nede da, men greit å være på den sikre siden!

Slik som dette lå vi i hele går kveld og ved midnatt dro han innover til Oslo for å ta fly til Erbil. På slutten ble jeg helt i fra meg og bare gråt og gråt. Jeg tenker det verste alltid og jeg har opplevd å ha han der nede mens det har skjedd ekle ting. Å vite at IS er en-to timer unna gjør meg kvalm.. Jeg vil ikke at Audun skal i fengsel, men ville heller det enn at han er der nede. I norske fengsler er han i hvertfall trygg. Han måtte trøste meg og sa flere ganger til meg hvor trygt det er der han skal, selv om han er like lei seg som meg. Men han er mer lei seg for at vi skal være fra hverandre, ikke for at han må dra ned dit. Han liker ganske godt å være der nede og gjør andre frivillige jobber også. Han bidrar til noe som hjelper andre. Han føler også at for alt han har gjort, så er dette en måte å gjøre opp med å ta med seg klær og leker som han deler ut til de som trenger det, der nede.

Nå sees vi ikke igjen før rettssak i Oslo, men heldigvis har jeg lillesøsteren min som kommer nedover i dag å holder meg med selskap.

Jeg vet jeg har en personlig blogg men det er ikke alt jeg vil dele. Det er mye som er privat og alt har sin grunn. Det er ikke sånn at han drar til Irak for å sole seg og kose seg. Håper ikke dere undervurderer oss såpass 😘 (Jeg må også forholde meg til hva kjæreste og familie ønsker at jeg skal dele. Jeg prøver å dele det jeg kan som omhandler meg, men jeg kan ikke forvente det samme fra alle andre hele tiden!)

Selvom jeg forstår at denne jobben er viktig for Audun og oss i fremtiden, og at Audun brenner for konfliktene i Midtøsten så er jeg litt egoistisk å tenker; hvorfor må han ned dit? Kan ikke alle andre dra..? Jeg vil ha han her hjemme hvor han er trygg.. For meg er dette helt jævlig og jeg forstår ikke norske kvinner som årlig sender mennene sine ned dit pga jobb. Det er helt utenkelig for meg, men jeg får bare venne meg til det, for det blir garantert ikke siste turen hans selv om det blir lenge til neste gang. Audun er og forblir en eventyrer, jeg prøver bare være takknemlig for at han gjør noe ordentlig og riktig som han kan være stolt over, selv om jeg kunne ønske det var her i Norge....

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Nora
,
Lei meg på dine vegne. Du er nydelig uten sminke btw. Håper han kommer hjem snart ❤
martaalise
martaalise,
Takk for det <3 jeg også!!
nouw.com/martaalise
Rikke
,
Så skummelt 😔 Krysser fingrene for at alt går bra. ✨
martaalise
martaalise,
Jeg og <3 Takk for det! Kryss alt som kan krysses, hehe <3
nouw.com/martaalise
celinastamper
celinastamper,
Jeg håper for deres del at tiden går fort slik at dere sees igjen fortere <3
nouw.com/celinastamper
martaalise
martaalise,
Ilian Herrera Standal
,
Hei vennen! ❤ jeg tar virkelig synd i deg og både Audun. Det du skal vite, jeg stiller opp for deg hva det måtte være. Jeg bryr meg om deg og du betyr mye for meg, selvom vi ikke snakket vær dag eller er med verandre vær dag, men du vil alltid være som en familie for meg! Og jeg er veldig glad i deg. Hvit at jeg tenker på deg/dere! Dere skal igjennom alt for mye og jeg kjenner at jeg for ondt i hjerte mitt av se på det dere begge skal igjennom. Det suger! 😟 håper de 5 årene kan gå fort, selvom det er ganske lenge og når man vet at det er en som skal sitte inne, en som betyr aller mest for deg her live så går det så mye saktere opp i hode! 5 år er sykt masse.. Klarer ikke tenke en gang hva eg skal si til dette. Men eg har troen på dere begge to selvom det vil bli bein tøft så vet eg at dette klarer dere begge to. ❤❤ vil bare at du skal vite det at du kan ringe meg når som helst og om du trenger å snakke så er jeg her for deg!! Håper du vet det. 😊
Håper det går bra med Audun når han skal nedover der, skjønner du er frustrert og det nok ikke en god følelse. Men hvor lenge blir han der borte I Irak da?
Vil bare sende stor klem og en varm klem til deg og Audun I fra meg 😊 ❤ glad I dokker !
martaalise
martaalise,
Takk for fine ord min venn 😊 Glad du støtter og er så søt mot oss <3 Han blir til tirsdag! Sener en klem tilbake!
nouw.com/martaalise
Marte ,
Du går igjennom mye! Tenker masse på deg og forstår det er tøft å sende ham dit, samtidig som jeg forstår siden hans ift. jobb senere og også et ønske om å gjøre en forskjell.. Husk på å bruk de rundt deg og de som bryr seg når ting blir vanskelig. Så slipper du å være alene. Og ha en kjempefin helg!
Ps. Kjærligheten overvinner alt, sies det❤
www.nouw.com/lykkerom
martaalise
martaalise,
Takk for det <3
nouw.com/martaalise
Helene
,
Så utrolig tøft gjort av Audun, skjønner det er tøft for dere begge, men kan ikke forestille meg åssen dere har det. Dere er begge veldig omsorgsfulle❤️ Får håpe helgen går fort å han er tilbake på null komma niks😙
martaalise
martaalise,
Takk skjønning <3 Jeg håper tirsdagen kommer snart!
nouw.com/martaalise