Hvorfor jeg ikke var russ

Dette innlegget burde kanskje kommet i russetiden, eller i hvertfall i forkant av 17 mai, siden det er da det er aktuelt, men jeg skal fortelle dere likevel. I forgårs nevnte jeg i ett innlegg at jeg ikke var russ og fikk senere en kommentar om hvorfor jeg ikke var det og flere snaps som lurte på det samme. Noen trodde til og med jeg løy, haha :-) Men nei, jeg lyger ikke. Jeg har ikke vært russ og nå skal dere få høre hvorfor.

Jeg er tidenes håpløse romantiker og det er hovedgrunnen til at jeg valgte å trekke meg fra russetiden, russebuss og alle vennene mine. Jeg fikk meg kjæreste i andre klasse på VGS og siden han var 2 år eldre, og hadde ingen planer om å være russ med 92, så ble det ikke slik for meg heller. Selv om han var litt eldre, så begynte han i tredje klasse med meg på VGS, for han manglet det året. Vi hadde begge to sjansen, og jeg var til og med på russebuss som jeg var med å starte - men så ble det til at jeg trakk meg.

Det vi valgte å gjøre istedenfor russetiden, var å dra til Rhodos i én uke sammen. Midt i mai. Midt i eksamenstiden. Vi hadde en ganske fin uke men når vi kom hjem så ble alt ganske vanskelig og vi valgte å gjøre det slutt på selveste 17 mai. Ble mye rot og frem og tilbake etter det, men det var vel den dagen vi tok det største skrittet. Ganske ironisk at det ble på 17 mai, ikke sant? Vi hadde snakket mye om det før, så det kom ikke som et sjokk på noen av oss. Og tro meg, selv om jeg var helt knust i flere måneder - så var det det beste som kunne skjedd meg. Hadde aldri havnet i Oslo feks, om det ikke hadde vært for det bruddet der.

Men i hvertfall, tilbake til russetiden. Mange spør om jeg er bitter, sur på han, eller angrer på at jeg valgte kjærligheten foran russetiden men nei, jeg gjør ikke det. Jeg har dager i mai, hvert år, der jeg tenker på det og har kanskje ett par tanker om at det hadde vært gøy å være russ. Men på det stadiet der det var min tur til å være russ, så var jeg ikke helt der jeg burde være. Jeg var ikke i det fylle-moduset hvor overbruk av penger og festing er det mest sentrale. Jeg kjedet meg på fester og jeg er og var en mer kjærestejente. Jeg sier ikke at det ene utelukker det andre, men for meg - på den tiden, så passet sydentur og prioritering av kjæreste mye mer. Jeg hadde kanskje vært mer åpen for russetiden om vi hadde vært det sammen, eller nå sammen med Audun - haha! Men jeg er glad jeg tok det valget til syvende og sist, og jeg ser mer og mer at russetiden ikke er noe for meg. Det hadde kanskje vært det, i en liten by som Arendal der fokuset på buss, kåringer og penger ikke er så voldsomt, men dessverre har store byer som Bergen og Oslo mistet sjarmen. Min lillesøster valgte også å ikke være russ. Hun skulle vært russ i år, men tok en avgjørelse for lenge siden om at hun ikke ville. Det er ikke slik at jeg har påvirket henne, og det har vært hennes valg som har passet henne og hennes livsstil, men vi er nok ganske like i tankegangen der.

___________________________________________________________________

snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer