Hvorfor deler du så jævla mye?

Ved å ha en personlig blogg kommer det mange spørsmål fra de man kjenner og omgås. Hvorfor skal man dele hemmeligher, ting man skammer seg over eller ting man har gjort som man angrer på? Hvorfor skal alle vite det og hvorfor er eksponeringsbehovet så stort?

Selv om jeg setter pris på at jeg har fått mange følgere og at det er stas når noen stanser meg på gaten fordi de vil si hei eller ta bildet med meg - så er ikke det, den største motivasjonen min ved å dele livet mitt på nett. Motivasjonen min er så mangt, blant annet at jeg ønsker å være en del av en fremtid hvor vi er mer åpen. Jeg ønsker å være en stemme for unge jenter, spesielt de som kjenner seg igjen i mitt liv eller bare føler jeg gir litt inspirasjon til hverdagen deres og det å være åpen og ærlig.

Man ser med alle tvserier som går på tv, både fiktive og ekte real-life dokumentarer at det er nettopp den retningen vi beveger oss i. Vi vil være åpen og vi vil bli akseptert slik vi er.

Jeg har alltid digget dette med blogging, for det har vært vanlige, ekte, norske jenter som har delt livene sine på nett - som man kan relatere seg til - istedenfor de store kjendisene langt, langt der borte som man kun ser nystylet og perfekt ut på scenen. Men jeg synes det er sjeldent blogging blir omtalt som noe kult eller nyttig. Og det synes jeg er ufortjent, for med alle bloggerne (spesielt de som blogger personlig) som forteller om sine problemer, sine erfaringer, ting de skammer seg over så letter det på trykket for dem som leser det. "Åhh, hun har også hatt spiseforstyrrelser og kommet seg ut av det. Da vil jeg også.", eller "Hun har også blitt voldtatt. Da er jeg ikke alene likevel".

Det å være åpen har vært et av mine hjertesaker her på bloggen og det tror jeg dere alle vet og har merket godt. Noen har kanskje sagt at jeg er litt for åpen, men det synes ikke jeg. Jeg har også mine ting som jeg holder tilbake, jeg har også et privatliv, selv om bloggen kanskje gir inntrykk av noe annet. Jeg blogger for eksempel svært sjeldent om de teite kranglene til meg og Audun, at jeg sultet meg hele dagen for å så spise godterier, eller hvor drittsekk min far er. Alt dette er mitt privatliv og det er deilig at jeg kan dele det jeg vil, når jeg enn måtte ønske.

Jeg har ønsket at min åpenhet skal smitte over på dere og selv om det ofte er stille i kommentarfeltet her inne bloggen, så vet jeg at dere leser og jeg vet at dere liker det, siden dere alltid kommer tilbake. (Halleluja for statistikk!!!) I dag var en gledens dag for meg og en seier for det å være åpen. Jeg fikk en mail av jente som fortalte meg en veldig trist historie hvor hun hele livet har kjempet mot seg selv. Kjempet for å være en annen en den hun er. Hun fortalte etter 19 år til foreldrene sine at hun var lesbisk. Og hun har endelig akseptert at hun er den hun er og at hun ikke skal late mer. Heldig for henne at hun fikk et svar om at de alltid hadde visst det og at det var helt okei. Det gjorde det hele mye lettere for henne og det gledet meg å lese! Men dette er ikke noe som er en selvfølge, for vi vet jo at ikke alle tar det like pent selv hvor moderne vi liker å tro at Norge er. I hvertfall, hun avsluttet hele mailen med at det var jeg som hadde oppmuntret hun indirekte og inspirert henne til å være åpen med foreldrene sine og ærlig med seg selv. For selv om jeg har en helt annen situasjon enn henne og sikkert ett annet liv, så har vi noe annet å fortelle enn mange andre - som kan være veldig vanskelig å si - og vi vet ikke hvordan det blir mottatt fra den andre parten. Da er det også ekstra deilig å være åpen om det.

Jeg må ærlig innrømme at denne mailen fikk meg til å gråte litt. Og jeg ble ikke bare stolt av henne, jeg ble stolt av bloggen min og meg selv. Bloggingen min har betydning. Jeg kan av og til glemme meg og tenke, "ahh hvorfor gidder jeg å dele dette med resten av verden?", men dette var en fin påminnelse som jeg skal leve på leeeeeenge!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Ane
,
Jeg er ikke verdens mest åpne person men jeg tror jeg blir mer og mer åpen etter hvert som samfunnet utvikler seg. Føler det er helt okei å være meg og det er lenge siden jeg har følt. Jeg er også lesbisk. Finner mye inspo i å være åpen når jeg leser din blogg... du er det mest ærligste jeg vet om.
martaalise
martaalise,
For en flott kommentar Ane <3 Takk for det 😃 Kjempe fint sagt av deg!
nouw.com/martaalise
helene
,
Setter veldig pris på at du er ærlig og åpen om livet ditt <3 samfunnet er på vei i den retningen, så flott mail du fikk 😊
martaalise
martaalise,
Takk <3 😃 Ja det er sant!
nouw.com/martaalise