​Hvordan kan noen kalle dette en sport?

Første mandagen her i Thailand dro vi på en boksekamp - og det er noe av det verste jeg har sett. Audun har alltid likt boksing, både å se på det og å trene det. Mens jeg er helt forskjellig og har aldri sett på slåssing som en egen sport. 

Hvordan kan man kalle det å skade andre en idrett?

Vi kom frem på stadion rett før kampen. Vi kjøpte oss VIP billetter og fikk seter på første rad. (Og ja, vi satt så nært at svetten til utøverne sprutet på oss). Jeg hadde ikke noe særlige forventninger eller tanker. Jeg bare visste at dette kom jeg IKKE til å like. Men jeg ble med for Audun, siden han ofte er med på ting som bare jeg vil. Inn først kom det en liten gutt på 9-10 år. Og alle begynte å klappe. Jeg tenkte at det var innvielse til kampen siden han var så liten. Slik som smågutter ofte blir med på fotball i åpningen av kamper. Men så kom det ut en annen gutt i en annen farge og alle startet å klappe igjen.. Plutselig gikk det opp for meg at de to skulle slåss og det var ikke greit i det hele tatt. Jeg ville reise meg å gå men jeg ble. Første minuttene var ikke så ille, men så klikket det for de og de var så sinnssykt "god", om dere skjønner hva jeg mener? De slåss som menn og det ble bare verre og verre. Til slutt endte det med at han minste fikk knockout og klarte ikke å reise seg igjen. Trenere og lege kom opp på scenen og jeg satt med hjertet i halsen. De hjalp han ut av ringen og kampen var ferdig. Han haltet seg ut og det var et jævlig syn.

​1. Alle hadde et rituale før kampen med live musikk i bakgrunnen. Dette var det morsomste :-) 2. Pause i kampen til de minste.

Knockout på den minste gutten før lege kom opp på scenen.

Det ble en kamp til med barn og jeg holdt foran øyene flere ganger, men denne kampen var ikke så stygg som den første. Etterpå kom voksne for å kjempe og det var hovedkampen. Synes også det var grusomt å se på, men de er vokse og de velger det selv. Vet ikke hva dere tenker om boksing men jeg ser ikke noe sport i å slå noen så hardt at de svimer av og ikke klarer å se eller reise seg. Det var også en stor knockout med de voksne mennene og det var helt rart å se på.

1. Boksekamp med voksne 2. Russer som fikk knockout

Nå har jeg opplevd dette også og jeg tror det blir min siste kamp. Dette er ikke noe for meg. Jeg vil heller se at noen kjemper om å få ballen i mål enn å drive på å skade andre på denne måten. Dette med små barn i bokseringen synes jeg var vondt å se på. De har helt andre tanker og meninger om det men jeg kunne ikke la være å tenke på hvor vondt det må være for den lille tynne kroppen og få en slik knockout og hvor latterlig det er at vi som voksne synes det er underholdning å se andre slåss...

Siste kampen var jentekamp.. Det var helt okei, ikke noe knockout her heldigvis. Men jeg kommer aldri til å skjønne denne sporten..

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Hele e
,
Vettu hva, jeg er helt enig med deg! Jeg kommer aldri til å skjønne meg på denne sporten. Synest det er utrolig vilt at så små gutter er med på sånt. Tror jeg aldri hadde klart å sett på.. Det er jo fælt at de blir så forslått at de må få hjelp ut. Nei off kommer aldri til å skjønne det
martaalise
martaalise,
Ikke jeg heller. Hvorfor skal vi bli lært opp til å slå andre...
nouw.com/martaalise