hvordan dere har det egentlig nå

Visste ikke helt hvordan jeg skulle starte dette innlegget for jeg blir så emosjonell når jeg ser på kommentarene deres. Det er mange triste skjebner, men jeg håper at de som har hatt det vondt og tungt og som har kommet seg ut av det vonde og fått det bedre med tiden - kan være en inspirasjon for andre som sliter.

For dere som ikke fikk med dere at jeg la ut et personlig innlegg forrige uke, kan dere lese det HER. Jeg fortalte hvordan jeg egentlig hadde det og spurte dere om hvordan dere hadde det og om dere vil fortelle. Det er deilig å fortelle hvordan man har det uten at noen vet hvem man er og uten at noen dømmer. Tusen takk til alle dere som har sendt inn kommentar/mail. Digger dere! Kommentarfeltet er åpent for flere om noen skulle trenge det ❤ Jeg har troen på at man ikke føler seg så alene når man hører andre snakke om akkurat det man går gjennom. Livet er ikke så enkelt alltid, men jeg tror det kan bli enklere om vi blir litt mer åpen og litt mer ærlig. Her er de som skrev inn:

__________________________________________________________________________________________

Lise: Hei Marta. Likte dette veldig godt. Blir mer kjent med deg på denne måten. Synes du virker som en veldig ærlig jente ja.. Nå skal jeg være ærlig. Min far døde for 3 måneder siden og i går fikk jeg vite at kjæresten min ikke har slått opp med meg før nå fordi han har syntes synd på meg. Han har gjennom hele denne tiden hatt et annet forhold men har ikke villet såre meg. Hvordan takler man noe slikt? Kunne ønske han bare gjorde det slutt når han ville det. Det å tåle dette i tillegg er uutholdelig. Så min status er nå å finne ny plass å bo for meg og datteren min. Glad jeg kom innom i kveld. Deilig å få lufte tankene uten at noen trenger å vite hvem jeg er.

Ålesund: Denne sommeren lærte jeg at jeg liker jenter også. Og det er helt ok.. Gleder meg til å få sagt det til flere enn dere som leser kommentarfeltet og deg Marta. Takk for dette innlegget.

Anonym: Jeg begynner å få det bra igjen etter mitt 3 år lange forhold tok slutt tidlig i sommer. Det har vært noen tunge måneder, men jeg har lært at man er sterkere enn man tror. Jeg trodde verden virkelig ville rase(selvom den gjorde jo det, for meg) og jeg trodde kjærlighetssorgen skulle ta meg. Jeg trodde jeg kom til å dø og har kjent på vonde følelser og tristhet og ensomhet på en måte jeg ikke trodde fantes. Nå tror jeg ikke lenger at det kun er han som er ment for meg, og selvom det tok seks måneder så har jeg innsett det.

Nå gleder jeg meg til juleferie, og finere dager med litt mindre vondt. Klem <3

Ane: Jeg gruer meg til jul og å reise hjem til venner og familie.

RD: Tusen takk for et fint og ærlig innlegg 😊 Akkurat nå sitter jeg i min egen leilighet og har begynt å pynte til jul. For rundt tre måneder siden bodde jeg på et hospits for kvinnelige rusmisbrukere. Der fant jeg ut at jeg var gravid og har vært rusfri siden da. Dro først på avrusning og videre i behandling for femte gang. Det har vært en stor omvending fra å gå fra å ruse seg og ikke ta ansvar for noe som helst til å plutselig ha masse ansvar og følge opp alt som kommer med at man blir gravid som rusmisbruker. Urinprøver,samtaler osv.. ser veldig fram til babyen kommer og gleder meg til min nye rolle som mamma. Men det er ikke til å stikke under en stol at de siste månedene har vært ensformige og ensome. Rusmiljøet er fryktelig kynisk og det er uten tvil et veldig slitsomt liv,men det føles alikavell trist å ta avstand fra alt og alle man kjenner til. Å sitte helt alene som gravid uten et nettverk med venner. Det blir en slags sorgprosses, å vite at man ikke skal tilbake dit igjen og at man ikke skal omgås de samme menneskene når det har vært en så stor del av livet mitt. Men jeg trøster meg med at det jeg sitter igjen med når lillegutt kommer i 2017 vil gi meg så mye mer enn det rusen noen gang gjorde

Stine S: Kjempe bra at du deler! Du vekket mange følelser i meg i dette innlegget. Jeg er på et stadium i livet som jeg gjerne skulle vært foruten. Men alt har sin mening, og en må igjennom vanskelige situasjoner også, for å føle på hva livet og bedre tider virkelig er. God tirsdag til deg!

M: Jeg er redd for at jeg er gravid og jeg har ingen å si det til.

CC: Så fint innlegg... Du burde bare få deg en time hos en lege som kan svare på det med brystene dine. Heller en time for mye, enn en for lite eller hva? Så slipper du jo også og ha dette hengende over deg når du etter hvert vil bli alene, fordi Audun ikke er der sammen med deg hver dag på en god stund. Sikkert lettere for deg hvis du ikke har masse annet som henger over deg da <3 Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men får du det sjekket så får du jo den bekreftelsen også 😊 Vet det ikke er så lett med slike ting... For min egen del, så går det OK. Angst, stress, og det jeg antar er en mild depresjon preger dagene. Mange tunge tanker, men jeg prøver å jobbe igjennom det. Skulle ønske jeg hadde noe som gledet meg, men er ikke så mye jeg ser frem til akkurat nå. Som du sier... Det er ikke alltid like lett, og det er helt OK. Klem til deg!

Rikke: Så fint innlegg. 💫 Jeg har jo skrevet før om oppveksten min til deg og litt hvordan jeg har hatt det. Men i forrige uke fikk jeg en positiv nyhet! Jeg har fått voldsoffererstatning på over 400 000kr 😃 Så nå har jeg det litt bedre enn på veldig veldig lenge. Hvertfall litt rettferdighet, og noe å vise frem til de som ikke tror på meg! Man får ikke erstatning om det ikke er reelt.. Klem til deg 🌹

Studenten: Mannen min blir alltid full på tirsdager og torsdager. Jeg blir også slått på tirsdager og torsdager.

Henriette: Hei. Jeg har det veldig bra nå. Hatt det tungt hele dette året fordi min søster tok selvmord men først nå innser jeg og aksepterer at livet mitt er slik og hun kommer aldri tilbake. Blir vår første jul uten henne men jeg føler meg faktisk bra. Rart hvordan livet tar en ny veldig plutselig. På godt og vondt!

P: Jeg gruer meg sånn til juleferie for da har jeg ingen å være med. Jeg er for stygg.

______________________________________________________________________________

Tusen hjertelig takk, dere! Sikker på at dere har bidratt til at noen føler seg mindre ensom i dag.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Stine
,
Rørende innlegg! Mange forskjellige skjebner der ute. Digger deg og digger bloggen din, Marta
martaalise
martaalise,
Så koselig kommentar, tusen takk <3
nouw.com/martaalise
Y
,
Du har et godt hjerte Marta <3 du beviser det med sånne innlegg. Godt å se folk bry seg om fremmede og har omsorg for andre. Selv er jeg innlagt på psykiatrisk pga depresjon, så dette rører meg. Takk Marta <3
irenekeser
irenekeser,
Så vondt å lese, og innse, at det er så mye trist og jævlig der ute. Men gud for noen sterke folk, også.
nouw.com/irenekeser
Tinarodfjell
Tinarodfjell,
Du skriver utrolig sterkt og bra!!<3
nouw.com/tinarodfjell
helene
,
Utrolig rørende inlegg, så mange forskjellige mennesker i denne verden, takk for de som delte <3