hvordan bli en bedre blogger

Det er litt gøy når dere etterspør innlegg, for jeg kan av og til miste litt piffen i noen dager. Jeg har mange ting jeg vil skrive om, men så er jeg ikke i "det" humøret for akkurat det innlegget, eller så passer det ikke mtp bilder. Det er en liten berg og dalbane denne bloggingen her altså. Egentlig er det jo bare å få det gjort, sitte seg ned, skrive og ta bilde - eller i motsatt rekkefølge. Men slik som med akkurat dette innlegget "hvordan bli en bedre blogger - og få inn gode rutiner", så har jeg utsatt det, fordi jeg har ikke vært i den grooven, om jeg skal kalle det det? Haha :-) Men nå er jeg, og da bare fosser det ned på tastaturet.. Så da, skal jeg fortelle dere mine tips. Jeg vet det finnes mange gode bloggere der ute, sikkert mye flinkere enn meg, men jeg har likevel kommet meg hit og jeg har jobbet for det - så da kan jeg fortelle dere noen tips. Disse tipsene kan også hobby-bloggere få bruk for!

mine blogg-rutiner:

1. mobil - Et godt verktøy for meg er helt enkelt mobilen min. Når jeg har ideer om blogginnlegg eller plutselig føler en trang for å skrive ett innlegg, så skriver jeg det ned i "notater" på telefonen min. Jeg har en hel liste over blogginnlegg jeg har skrevet ned som jeg må fylle ut og publisere. Det er mest overskrifter som forteller meg hva innlegget skal handle om. Noen innlegg blir bare utsatt og utsatt, men som regel, så finner jeg en tid der det frister å skrive akkurat dét innlegget. Og da gjør jeg det. Men noen tar mer tid. Slik som innlegg om bilen min. Jeg fikk spørsmål om hvordan bil jeg har. Og den tenkte jeg å vise, men så får jeg aldri tatt de bildene. Så det punktet ligger bare å venter på meg. Haha :-) Men en dag når jeg er ute og kjører, så vil jeg komme på det og da legger jeg det ut. Noen innlegg haster også mer enn andre.

2. kalenderbok - Den som gir meg best hjelp med bloggingen er faktisk kalenderboken. Med en gang jeg merker at bloggen min er rotete, så er det fordi jeg har glemt å samarbeide med kalenderboken min. Haha. Med kalenderboken min, så får jeg en variert og morsom blogg. Da kan jeg planlegge hva jeg vil at neste onsdag skal handle om, for eksempel :-) Jeg digger den! Kjøpte den på Clas Ohlson og når den går ut, skal jeg kjøpe ny. Her noterer jeg også mitt ekte liv, slik som regninger og avtaler med venner, ting jeg må huske å kjøpe osv. Rot i livet blir rot på bloggen.

3. foto - for å få en blogg som er litt gøy, så må den inneholde bilder. Mange som kun leser blogg for å se bilder faktisk. Så om du har samme stil og samme type bilde om igjen og om igjen, så blir det fort kjedelig. La det være en rutine at du alltid tar med deg kamera. Av og til kan det være litt flaut eller kjedelig å ta det frem i sosiale settinger, men om du skal fortelle om dagen din, så er det morsomt med bilder.

4. skriv i takt med humøret ditt - Ja, dette punktet er jo superviktig når du blogger. Skal du ha en god rutine på bloggingen din så må du planlegge litt. Helst planlegge slik at du har innlegg når du er litt nede. Ikke nødvendigvis fordi du er lei deg, det er ofte man skriver best i det humøret, men jeg mener når man feks ikke har ork, er sliten osv. Jeg kan sitte med bloggen i 12 timer jeg. Og da bare skriver jeg og skriver, tar bilder, planlegger, osv. Det er jo så artig. På den måten så kan jeg ta meg fri litt mer neste dag, eller spare innlegg til jeg ikke har tid eller ork. Jeg bruker også mye tid på å redigere bilder når jeg kan.

5. la de rundt hjelpe deg - Om blogging er noe du virkelig har lyst til, så må de rundt vite det. Da er det faktisk viktig at de tar bilder av deg, lar deg ta bilder når dere gjør noe artig, motiverer deg og lar deg få bruke tid på det. Dette punktet er ikke like lett alltid.

Håper dere likte tipsene mine :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

FruLea
FruLea,
Hvilken mobil har du? Og har du noen gang brukt mobilbilder til bloggen din? Jeg har en iPhone 7 pluss og syns den tar fine nærbilder på lik linje som kamera. Så klart har jeg kamera jeg bruket både til bilder og til å filme med, men innimellom er det greit å bare ta frem mobilen og. Men takk for gode tips, alltid greit med tips til bloggen💗
nouw.com/frulea
martaalise
martaalise,
Jeg har iPhone 7 +. Har ikke tillatt mobilbilder på bloggen mer enn 1-2 ganger på år. Med mindre det er "følg meg på Snapchat"-innlegg. Synes kamerabilder blir noe annet 😀 Men kanskje jeg er for streng... haha.
nouw.com/martaalise