Hvilket kroppspress?

I forgårs fikk jeg et veldig godt spørsmål av en fast leser. Hva syns du om sommerkroppen hysteriet?

Jeg går ut i fra at sommerkropp hysteriet går litt hånd i hånd med det kroppspresset alle snakker om. For å være helt ærlig er jeg litt lei av all snakket og oppmerksomheten rundt kroppspress, hva kroppspress? Jeg kjenner kun ett kroppspress og det er det jeg skaper for meg selv. Når jeg først leste det spørsmålet tenkte jeg at jeg er kanskje ikke helt den riktige til å utale meg rundt det emnet. Jeg har operert pupper og jeg har fettsugd meg i en alder av 22 år. Jeg har også vært opptatt av dietter og tynne kropper siden jeg var 12 år og trent hele livet. Jeg har ett problem; jeg er ikke tøff nok, ei eier jeg disiplin nok til å fullføre en diett eller å sulte meg eller trene meg ihjel til å bli omtalt som en syk/usunn person. Jeg har aldri kjent ordentlig på det forferdelige kroppspresset, som alle omtaler det. Jeg synes det er morsomt og interessant med artikler om kropp. "Gå ned 2 kg på en uke", "Ikke spis ris og brød", "Bytt ut middagen med smoothie". Synes det er helt greit, for til syvende og sist er det vel jeg som bestemmer hva jeg putter i munnen.

Kypros juni. 2014

Men jeg har kanskje et usunt bilde av det hele. Jeg synes tynne jenter er veldig fine, men jeg velger og klarer ikke å bli en slik selv. Jeg er fornøyd som jeg er, men likevel prøver jeg alltid å bli finere og bedre. Jeg har alltid tatt på meg bikini, jeg har alltid vært veldig åpen og fri rundt kropp. Men innerst inne kunne jeg ønske jeg kunne designet kroppen min på en datamaskin, bli skannet og programert også var jeg bygd slik for livet. For jeg er kanskje ikke den som presser meg selv så hardt som jeg burde gjøre. Jeg er vel en av de få som kan si at man kunne ønske kroppspresset var større, eller gikk mer innpå meg. For da hadde jeg kanskje hatt en annen kropp, haha! Litt mer trent og tynnere kropp - Ja takk!

Nei, jeg er litt delt på alt dette med kroppspress. Jeg synes jeg er fin. Men så synes jeg at jeg alltid kan bli finere og er vel aldri 100 % fornøyd. Men det gir meg jo også motivasjon til å legge vekk sjokoladen på en tirsdagskveld og komme meg på trening mer enn en gang i uken. Jeg kunne virkelig ønske at jeg hadde en helt sykt trent kropp å vise frem her på bloggen, men det har jeg ikke. Og jeg er alt for åpen og selvironisk person til å la være å poste den kroppen jeg har - det har sikkert dere på snapchaten min skjønt. Kropp til alle! Jeg synes vi alle skal akseptere oss selv, men om vi ikke er lykkelige slik vi ser ut akkurat nå, hvorfor kan vi ikke prøve å gjøre noe med det om vi har sjansen?

Bildet er tatt oppen i fra men dere ser likevel at jeg får mage når jeg ikke holder den inn.

Jeg er fullt klar over at mange unge jenter følger med på bloggere eller andre personer i media som gjerne har en veldig fin/trent/tynn kropp og blir påvirket av dette. Jeg blir det selv, men ikke nok, som sagt. Kanskje jeg er for gammel, ikke vet jeg. Husker jo selv på den alderen. Var mange filmstjerner og popstjerner som jeg misunnet for det vakre utseende men så stoppet det der. Jeg hadde selvtillit, men jeg hadde også komplekser, som for eksempel puppene mine. Mye av mitt fokus lå på brystene. Mitt tips til dere som blir veldig påvirket: Ta med dere inspirasjon til å leve sunnere og prøv å forkast det usunne. Sulting er aldri bra. Sitter man som 12 åring og er overvektig tror jeg bare sunne kroppen kan påvirke og motivere til å komme seg litt mer ut på aktiviteter og heller ta med seg en salat på skolen istedenfor de fire brødskivene norske barn får med seg hver dag. Jeg tror ikke et barn har vondt av å bli bevisst på kropp. Jeg tror det er nødvendig. Farlig blir det når det blir en besettelse. Og det går jo på alt, ikke bare kropp og mat. Å bli for opphengt eller radikal ovenfor noe er aldri bra.

Egypt mai, 2015

Blader og magasiner har ofte veldig retusjerte bilder og jeg kan skjønne at unge jenter og gutter blir påvirket og føler seg hjelpeløs når de aldri oppnår de samme resultatene som de lange og tynne modellene, eller de store og muskuløse bodybuilderne. Men ingen kan komme å si at det ikke finnes bloggere eller kjendiser som legger ut bikini bilde av seg selv KUN når de veier 50 kg. Det finnes det. Det finnes alt slags kropper der ute - det er bare noen som får mer oppmerksomhet enn andre.

Det er vanskelig å ikke sammenligne seg med andre, men det viktigste for meg akkurat nå er å bli den beste versjonen av meg selv. Og den beste versjonen av meg selv er ikke å ha sixpack eller et stort mellomrom mellom lårene. Det er at jeg er fornøyd med meg selv og kan gå med det jeg vil, vise meg i bikini når det passer meg. Og for å være helt ærlig, så er jeg der allerede. Jeg må bare finpusse litt her og der!

Håper ikke mange blir skuffet over svaret mitt. Jeg ser de fleste bloggere er veldig sinna rundt alt dette kroppspresset og skal være veldig motstander av alt med kropp, men det er lett for en blogger som er tynn og lykkelig slik og si at alle må være fornøyd med seg selv akkurat slik de er. Der er jeg litt uenig, ja vær fornøyd om du virkelig er det og er glad! En glad kropp er en sunn kropp! Jeg er hverken for anoreksia eller at vi skal kutte ut frukt i hverdagen. Jeg bare synes at vi ikke skal finne oss i å være rynkete, blubbete eller ha pupper ned i knærne om man er ulykkelig og faktisk har sjansen til å gjøre noe med det. For det finnes nok av alternativer for å få det bedre! Jeg har tidligere skrevet et innlegg om kroppspress hvor jeg la fokus over på pupper og silikon. Om du vil lese det kan du trykke HER.

Så vil jeg gjerne høre hva dere tenker?

Marta Alise

Liker

Kommentarer