Hva vet du om situasjonen i Tsjad?

(i samarbeid med Glemte kriser)

Foto: Leger uten grenser

Mye av det vi leser om i media i dag handler om fryktelige terrorangrep og flyktninger. Samtidig som vi leser, snakker og diskuterer om dette, foregår det også andre viktige ting i verden. Ting som blir glemt...

Det afrikanske landet Tsjad er rammet av epidemier og sult, men har et stort mangel på helsehjelp. Hvert sjette barn dør før sin femårsdag og forventet levealder er 51 år. En fjerdedel av alle dødsfallene skyldes malaria. Landet har også verdens nest høyeste mødredødelighet. Epidemier av smittsomme sykdommer som meslinger, kolera, gulfeber og hjernehinnebetennelse bryter ut, grunnet underernæring og mangel på beskyttelse. Dette til tross for at det er sykdommer som skal kunne behandles og forebygges. I hele Tsjad finnes det kun 500 leger som skal dekke alle behovene til landets 13 millioner innbyggere. I tillegg strømmer flyktninger fra andre land inn i Tsjad, og landet opplever jevnlig både tørke og flom.
Dette er en krise. En krise som ikke må glemmes. Vil du gjøre en forskjell? Du kan bli en fast giver på www.legerutengrenser.no som hjelper menneskene i Tsjad. Hjelp til med å spre budskapet ved å dele denne videoen. Færre dør, når flere vet.
>

Marta Alise

Liker

Kommentarer