Husker dere dette jenter? 90-talls edition!

Det første vi gjorde når vi stod opp i dag var å grave frem mange av lekene jeg hadde når jeg var liten. De lekene har jeg ikke sett på over 10 år og det var så koselig! Gode minner. Kan ikke tro at mamma har tatt vare på de i alle år. Hun hadde en kasse for bamser, en for bøker, en for barbiedukker osv osv. Jeg var en veldig jente-jente. Jeg elsket å leke med dukker og alt skulle helst være rosa og søtt.

Min babyborn var mørk og jeg vet ikke om det er fordi den lignet mest på meg, eller fordi jeg virkelig ønsket meg en som var litt annerledes. Mine søstre hadde en lys babyborn hver siden de var lyse i huden med blondt hår. Mamma kjøpte alt utstyret til oss. Klær. vogn, babyborn-veske som inneholdt bleier og babyservietter, bleier i haugevis, tåteflasker og smukker. Husker jeg til og med hadde skiklær til babyborn. Så når vi var ute å lekte i snøen, var den med uten å fryse.. Haha..

Diddl bamser var skikkelig på moten en eller annen gang i barndommen. Tror de var ganske dyre. Min favoritt var den i midten. Det var en brud. Jeg lekte ikke noe med disse, de var mer til pynt.

Furby kan jeg huske at alle hadde, men jeg likte ikke de i det hele tatt. Likevel måtte jeg ha en eller to - siden alle andre hadde en, haha :-) Me-To-you bamsene var også en slags pynt og de hadde vi i alle slags utkledninger. Vi hadde nisse bamser, valentins bamser og bamser med babyklær og vinterklær. De var så skjønne!

Når Bratz kom var jeg egentlig for stor til å leke med dukker og når jeg først skulle leke med dukker foretrakk jeg barbie. Men Bratz dukkene var utrolig stilige og hadde så mye kule klær.. Fant en hel kasse med Bratz dukker også..

Porselensdukken helt øverst var noe jeg fikk når jeg ble litt eldre. De pyntet jeg hyllene mine med og samlet etter hvert som jeg fikk til bursdag og jul.. De var så pene!

Så er det over til litt ting jeg gikk med som jeg ikke helt forstår den dag i dag. De fargerike båndene het "pulearmbånd" og de representerte hver sin farge og hva du hadde gjort. Men vi var jo så små??? Haha... Husker også vi byttet mellom oss venninner og noen hadde pulearmbånd helt opp til albuen. Uffa meg...

Det lillabåndet er forferdelig stygt men de gikk vi med som et pannebånd. Æsj.. Også skulle alle strikk være en farge eller ha noe kult på. Enten en blomst, blingbling, paljetter eller glitter på seg. I dag kan jeg ikke få nok av enkle, sorte og mørkebrune strikk..

Barbie var min favorittleke, og her kan jeg virkelig skryte av hvor mye ting og tilbehør jeg hadde. Det var flere hus, hester og stall, biler, milkshakebarer, sminkebord, hestekjerre, fly osv... Jeg elsket å ta barbiedukkene mine ut på gresset og leke at de bodde ute. Jeg hadde selvfølgelig også Ken som var mannen til Barbie, og Shelly som enten var lillesøsteren eller barnet i barbie-familien min. Og alle klær... Jeg fant en egen kasse kun med klær, uniformer, ballkjoler, karneval utkledning osv osv.

Jeg fant ikke alle barbiedukkene mine, men jeg hadde en barbie for hvert kontinent og var veldig opptatt av at de skulle representere hele verden. Hula-hula barbie fra Hawaii, kinadukke, mørke barbier med afrika-kjole på seg, indianer, barbie dukke med flamenco kjoler, skibabe, osv..

Jeg hadde også Britney Spears dukke, Spice Girl-dukke, Pocahontas, Rapunzel, Snøhvit, Esmeralda og andre jeg så opp til som de lagde dukker av.

Dukkene mine het enten: Camilla eller Caroline når jeg lekte på norsk og Paula, Paulina når jeg lekte på spansk. Hahaha...

​Lekte dere med noe av dette? Jeg kjenner forsatt følelsen av å leke med barbie og baby-born dukkene... Så herlig og trist på samme tid..

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Rikke
,
Haha, jeg hadde alle lekene i innlegget 😂 Husker furbyene kunne snakke med hverandre? Me to you bamsen min har jeg faktisk stående til pynt på en hylle på rommet mitt siden den er så søt! Tror aldri jeg kommer til å kvitte meg med den. Jeg husker de armbåndene som at de forskjellige fargene betød forskjellige ting, og om man røyk et armbånd med en gutt så måtte man gjøre det. Herregud, hvor små var vi. Er det mulig, haha. Morsomt å mimre tilbake og se på gamle leker💖
martaalise
martaalise,
Ja mamma bruker også me to you bamsene til pynt. I julen da.. De er så fine!! <3
nouw.com/martaalise
Lillemor
Lillemor,
Aww, alle de fine minnene kom da æ så bilda av baby born, furby osv, skulle ønske man kun dra tilbake i tid igjen 🙈😄
nouw.com/lillemor
martaalise
martaalise,
Rebecca Iversen
,
Å for et koselig innlegg. Kan huske de grusomme hårstrikkan som lugga i håret, og de enda styggere pannebåndan.... FYSJ!! 😲
martaalise
martaalise,
haha… Oh yes!!!
nouw.com/martaalise
krist.in,
haha såå gøy! husker alt dette igjen !
krist.in
martaalise
martaalise,
mbk
mbk,
Jeg hadde alt dette i barndommen min!! : D
nouw.com/mbk
martaalise
martaalise,
<3 vi var jammen meg heldig!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Haha Wæææ minner! Hadde også alt det du har, var helt vilt hvor gøy det var med barbie og bratz
martaalise
martaalise,
jaa <3 barbie <3
nouw.com/martaalise