HUND I BIL = TORTUR

I dag hadde vi en skikkelig ekkel opplevelse. Vi var på matbutikken for å handle inn til uken vår og det første vi ser når vi er på vei inn er en hund som sitter i bilen. Og det var sykt varmt ute, vi svettet selv, og da kunne jeg tenke meg at det var kokvarmt der inne for den stakkars hunden. Hunden stod å så ut av vinduet med tungen ute, peset kraftig og virket litt forvirret. Hadde lyst til å slå inn vinduet, få hunden ut og gi den vann. Stakkars. Vi stod ved bilen i fem minutter for å se om eieren kom, men han kom aldri. Da bestemte vi oss for å løpe inn i butikken for å spørre ALLE som var der inne om de var eieren. Vi spurte til og med de ansatte. Utrolig ekkelt og ubehagelig men høyst nødvendig. Vi fant aldri eieren i butikken, eieren satt på kafeen ved siden av og nøt en herlig lunch. Er det mulig? Dette var en mann i slutten av 50 årene, antar jeg. Noe av det mest irriterende var at eieren ikke forstod hva det var så mye oppstyr over. Han hadde jo ikke gjort noe galt, og hvem var vi til å si hva han skulle gjøre og ikke gjøre.

Vi har vært borti en lignende situasjon forrige uke. Det var varmt ute og hunden satt i bur i bagasjerommet med kokende sol over seg. Vinduet på førersete var 5 cm åpent, men hva hjelper det den stakkaren som sitter bak? I tillegg var det parkering i skyggen rett ved siden av, men eieren valgte likevel å sette bilen midt i solen. Hvor er logikken? Men i motsetning til i dag, gjorde vi ingenting, eieren kom før vi rakk å gjøre noe. Vi skulle ha sagt noe til han, men vi valgte å være feige og ikke ta en konfrontasjon. Og det er ingenting vi har angret mer på enn det og dette var et samtaleemne i flere dager hjemme hos oss.

Til hundeeiere:

1) Kan du absolutt ikke ta med hunden der du skal så la den bli hjemme. Den har det mye bedre der enn i en varm bil.

2) Om hunden absolutt må bli i bilen; la alle vinduene være nede for å få fullt gjennomtrekk. En liten sprekk hjelper ikke!

3) Parker i skyggen ALLTID.

Hva skal du gjøre om du ser en hund innelåst i en bil?

1) Send registreringsnummeret på bilen til 2282 (statens vegvesen). Da får du navnet på eieren og kan ringe han/hun.

2) Ring politiet 112

3) I nødens fall: FÅ HUNDEN UT! (Å knuse bilruten er IKKE straffbart om du oppfatter situasjonen som kritisk for hunden).

4) Få hunden i skyggen gjerne et sted hvor det er litt vind. Gi den vann!

bildene er fra dyrebeskyttelsen.no og pinterest.com

Oppfordrer alle til å snakke om dette, øke bevisstheten om hvor varmt det kan bli i en bil og at vi er litt mer oppmerksomme nå i sommer. Man tenker at en bare skal være inne i butikken i 5-10 minutter, men det er lenge for en hund i kokende og hetende sol. Temperaturen stiger mest de første fem minuttene i bilen. Det er okei å si i fra om du mener noe er galt - og jeg vil tørre å påstå at de fleste synes at en hund IKKE hører hjemme innestengt i 60 grader!

Jeg ber dere alle som leser dette om å DELE! For nå blir det varmt i Norge!

Marta Alise

Liker

Kommentarer