Hun som gjør det litt enklere å være meg...

Man trenger ikke å være rakettforsker for å se at flesteparten av modellene, kjendisene og andre kvinner i media/film er veldig slanke. Og slik har det alltid vært. Derfor er jeg utrolig glad for at dette er i endring og for at flere og flere størrelser, både store og små blir brukt i motebildet, spesielt i reklame som vi blir bombardert med hver eneste dag.

Jeg er for mangfold. Jeg er for at både slanke og større jenter skal være forbilder og modeller. Jeg er for at vi alle skal ha en eller flere vi kan identifisere oss med. Jeg er for at mange forskjellige kropper skal være pent og akseptert, ikke bare en størrelse. Det jeg ikke er for, er ekskludering. Man skal ikke føle at man ikke er fin nok fordi man er for tynn eller for tjukk. Og den virkeligheten der, burde også moteverden gjenspeile.

"Be you. Be real. Be authentic. Be your favorite kind of woman. Don't let anybody else take that job."

Selv om jeg synes at lange, slanke, blonde jente er utrolig fint så er det likevel ikke noe jeg noensinne kan bli. Ja, jeg er175 høy, men jeg skjønner at jeg aldri kommer til å se ut som en nordisk jente med blå øyner og fregner. Men en jeg kan identifisere meg med er denne damen jeg har lagt inn bilder av, Ashley Graham. Dette er en plus-size modell som gjør det så utrolig bra både som modell og som designer. Jeg fikk opp øynene for henne når hun som første "større" kvinne ble modell for Sports illustraded og hun har også nylig lansert sin egen bikini-kolleksjon som skal passe til alle størrelser. Jeg elsker at slike jenter som henne får innpass i den "verden der", og at hun kan vise til oss andre at man kan være større og vakker på en og samme tid. For det er jo ikke en hemmelighet at det er i undertall av slike damer som henne. Og så lenge vi fremmer damer som både er små og store, så vil det være mye enklere å være meg og deg i en ellers ganske hard verden 😃👏

Jeg har utviklet en liten kjærlighet for denne damen og jeg synes hun er veldig vakker og fin å se på, også er hun veldig morsom både på instagram og videoer som er lagt ut av henne på youtube. Men det er selvfølgelig mest for at hun lar meg føle meg bra om meg selv, hun lærer meg at jeg er fin nok, god nok. Når det er sagt, så kunne jeg ønske at vi hadde fokusert først og fremst på det å være sunn. Det å trene, spise riktig, ikke røyke, ta dop eller drikke seg ihjel... Jeg kjente en gang en veldig flott jente som drakk hvitvin og røyka istedenfor å spise, men hun gjorde det veldig bra som modell.. Bare synd hun fikk lov å holde på sånn - og at hun tillot det selv.

Sunnhet for meg er sexy og jeg synes det er mange som har begynt å fremme dette og det er jeg glad for. Men vi har forsatt en lang vei å gå, og det er å inkludere flere kroppstyper. Høye, lave, mørke, lyse, store og små.

Ashley Graham - "This is the generation of body diversity. The current is changing."

Jeg kunne ønske det fantes slike damer når jeg vokste opp... Da hadde jeg kanskje landet litt og fått bukt med stygge tanker som jeg hadde om meg selv. Men jeg er veldig takknemlig for at det blomstrer opp nå. Bedre sent enn aldri, er det ikke det de sier? 😃❤

Jeg vil nok alltid prøve å trene masse og spise riktig, men jeg vil også være med på fest, delta på jentekvelder med godteri og spise kake i bursdager. Og selv om jeg gjerne vil være tynnere eller lengre, så er det veldig deilig å sitte å se nedover instagram-feeden min eller åpne ett blad å se at det finnes jenter som meg også - og at de blir akseptert og sett på som vakre i tillegg! Det er en påminnelse om at jeg kanskje er god nok likevel

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Tonje,
Er veldig glad for at det er på vei inn med plus-size modeller! Vakre kvinner er kvinner med god selvtilitt! Og ser jo bare mange av de gode gamle pin-up modellene. Vi ser på de som vakker, men likevel er dagens modeller (de fleste) tynne.
tonjejuvik.blogg.no
martaalise
martaalise,
helt sant 😊 Vi burde hatt begge deler!!
nouw.com/martaalise
T
,
Stygg