Hjemmelaget tunfisksalat

(Forhåndskrevet innlegg)

Her i Norge spiser vi for lite tunfisk. Husker når jeg gikk på barneskolen og tok med meg tunfisk i matpakka, alle så rart på meg og mange visste ikke hva det var. Eneste de sa var at det stinket og "æsj, hvorfor spiser du det der?".

Jeg elsker tunfisk og spiser det hver uke minst to til tre ganger. Tunfisk i salater, på pizza, i pasta, på brødskiven eller rett av boksen. Nedenfor har jeg laget en liten og lett oppskrift om hvordan du kan bruke tunfisk som pålegg. Det er en fantastisk kilde til protein også er det veldig sunt! Synes det er morsomt, men også veldig teit at mange forbinder tunfisk med kattemat, men jeg har vokst opp med tunfisk hjemme og elsker smaken. Og hver sjanse jeg får til å overbevise andre om det samme, griper jeg! Om jeg så må lyge for å få vedkommende til å smake på tunfisk, så gjør jeg gjerne det! Haha.. Synes du smaken er for rar eller vond rett fra boksen så prøv å bytt ut pepperoni og skinken med tunfisk neste gang du lager pizza. Du vil ikke angre! Smaken kan minne litt om kylling, bare mye bedre.

Tunfisk har så mange helsemessige fordeler at det nesten er farlig å la være å spise det! Her er noen viktige poeng som kan overbevise deg om at neste måltid bør inneholde tunfisk:

♥ Rik på omega 3

♥ Minsker risikoen for hjerteslag og blodpropp

♥ Reduserer hudkreft

♥ Gir deg masse energi

♥ Høyt proteininnhold

♥ B-vitamin

♥ En boks tunfisk i vann ♥ 1-2 ss majones ♥ En håndfull revet salat

♥ Bland alt godt sammen.

♥ Server det på et knekkebrød eller brødskive med ett glass melk.

En perfekt lunch i hverdagen! Håper det smaker!

Marta Alise

Liker

Kommentarer