Hello from Budapest

God kveld fra Budapest! Vi har hatt en så utrolig deilig og fantastisk dag og nå skal dere få høre fra start til slutt! Vi våknet i rundt halv åtte tiden og da fikk Audun beskjed om å ta på seg et skjerf rundt hodet slik at han ikke skulle se at jeg hadde en koffert i bilen. Jeg kjørte oss til Gardemoen og han var så spent hele veien. Han har hele tiden trodd at vi enten skulle på fotballkamp eller så skulle vi til London. (Sistnevnte fordi jeg har mast så mye om det). Vi kom frem til parkeringshuset på Gardemoen og da kunne han høre flylyder, så han skjønte raskt at vi skulle ut å reise.

Alt gikk smertefritt og i Budapest hadde jeg bestilt taxi som stod klar å ventet på oss. Vi hadde store problemer med å sette oss inn i valutaen her. 10 000 ungarske penger er ca 300 norske kroner. Så ting her nede koster "veldig mye". Ikke sånn (det er billig her), men alt har jo så utrolig høyt tall, så du går rundt å føler deg som en millionær. En øl her nede på restaurant koster 650 ungarske penger, tilsvarer kanskje litt under 20 kr.

Jeg hadde også ordnet med champagne som stod klar til å sprettes på rommet. Den var så god og kald! Så når vi skulle ut på sightseeing etterpå var vi litt brisen. Klokken var tross alt bare 3 på dagen, haha :-) Hotellet er veldig enkelt, men pent og rent. Også ligger det midt i gågaten - bokstavelig talt! Vi har Mango, Deichman og Muller rett over oss og andre store kjedebutikker som nabo. Utrolig deilig å bo så nært alle restauranter og butikker.

Vi hadde en ganske hard natt for vi hadde kun sovet i 3 timer.. Så siden vi var så sliten så dro vi rett på termal spa. Vi ble kjørt til det største her nede og det var utrolig fasinerede. Det var 10 talls med bassenger, steam og sauna.

Vi isbadet og tok boblebad. Det som var så herlig var at det var en bar der, så vi kjøpte øl og cider og la oss ned i vannet.

Dette gjorde kanskje mest inntrykk. Gamle menn sitter timevis å spiller sjakk i vannet. Sykt koselig og sosialt. Hvorfor har vi ikke noe sånt i Norge? Så bra tilbud for de eldre og dessuten inkluderte de unge kinesere også. De kan jo ikke kommunisere men sjakk forstår jo alle.

Jeg bommet litt med været. Hadde et inntrykk av at det var veldig kaldt her. Jeg var i Riga i oktober i fjor med lillesøstrene mine og da frøys vi ræva av oss. Og jeg trodde denne byen var litt av samme ulla, men der sviktet geografi kunnskapene mine. Så ingen av oss har med høstjakker - kun store boblejakker. Løste det med skjerfet mitt som jeg brukte som poncho. Her er det nemlig 18-20 grader om dagen.. Haha..

Dagen i dag forsvant fra oss uten at vi har spist noe særlig. Vi spiste en gomorgen yoghurt til frokost også litt pringles på flyet men når vi kom frem her så var det så mye å se og gjøre så da glemte vi oss helt bort. Fikk ikke spist før i nitiden på kvelden og da foreslo Audun at vi skulle kjøpe 3 pastaretter. TRE STK!!! Vi har gjort dette en gang før og det var i Milano i fjor.. Men det var veldig godt og alt ble spist opp!

Dette er rett utenfor hotellet vårt forresten!

Dagen ble avsluttet med en time thaimassasje. Så ut som vi var i et bordell, men hei, hvem er vi til å dømme. De knadde godt og var super sterke! Nå føler jeg meg litt mørbanket, men godt er det. I morgen er det tidlig opp for sightseeing buss og overraskelse til Audun på kvelden. Dagen hans er i morgen, men tusen takk for alle bursdags meldinger på snapchat. Han setter kjempe stor pris på det! Og jeg er veldig glad for at så mange vil følge oss. Dere er best! See you tomorrow!

Marta Alise

Liker

Kommentarer