hei til dere på andre siden av kloden

Da er vi på flyplassen i Johannesburg! Vi kom frem til flyplassen i Cape Town 1 time før flyet vårt skal gå.. Er ikke vi god til å time eller hva? Heldigvis er trafikken utrolig tynn på søndagene, så vi suste hele veien i 120! Vi har stått så mye i kø her i Sør-Afrika, så det var kjekt til en fornyelse. Men nå er vi altså i gang med den lange reisen. Nå er planen å ta flyet ved midnatt og da er det 11-12 timer til Schippol, Amsterdam også videre til kjære Kristiansand. Gruer meg til den lange reisen, jeg er ikke så bra lenger.. Hittil har jeg ikke blitt fratatt noe medisiner. Men jeg skal forbi en sikkerhetskontroll nå og på mine antibiotika piller står det ikke noe navn.. Har bare 3 dager igjen da, og har tatt dosen for dagen, så om det skulle skje så får jeg dra til legen i morgen når jeg kommer hjem.. Men nå må jeg fortelle dere om vår aller, aller siste dag!

__________________________________________________________________________________________________________________

Dagen i dag har vært veldig fargerik. Vi stod opp grytidlig (typ 6 om morgenen). Jeg spratt opp og følte meg så mye bedre! Det er så deilig når kroppen begynner å bli frisk. Men jeg jublet litt for fort, for feberen kom snikende etter meg etter ett par timer. Men jeg rakk å blogge litt, stelle meg og spise frokost. Etter at jeg ble bedre stakk vi ut for å finne "the red buses" som er de røde turistbussene. De tar deg med overalt altså! Alt man MÅ SE, får man med seg med dem. Vi hadde egentlig planer med noen i familien til en venn av Audun her nede, men jeg var så dårlig, så jeg visste ikke hvor lenge jeg holdt ut.

Hele dagen gikk sånn ok, men jeg hadde vondt hele tiden og var ikke mye til selskap. Men vi rakk 1 time massasje som var den deiligste jeg noen gang har fått ( etter Audun, så klart ;-) ). Kostet oss 240 kr per person for en hel time og dette var rett ved V&A Waterfront som er turistattraksjon nr 1, så lurer på hvor mye massasje koster på utkanten hvor det ikke er turister.. Så billig altså. De tok også brasiliansk for 100 kr.. Kunne ønske jeg hadde visst om denne plassen før siste dagen altså. Etter en time massasje stakk vi på akvarium på Waterfront. Den har jeg blitt anbefalt av veldig mange. Den var bra den, men de hadde akkurat sluppet haiene ut i det ville, så vi så veldig mange fisker, pingviner og magneter. Sistnevnte var så fine å se på! De var inne i et akvarium som hadde sånn selvlysende og fint lys. Var det fineste der inne... Ellers dro vi rundt med de bussene, så nye steder av Cape Town og til slutt rundet vi av turen vår med en gratis gåtur i en bydel som jeg også har fått anbefalt å besøke, nemlig Bo-Kaap. Dere har kanskje sett disse fargerike husene før? Det er midt i sentrum av Cape Town.
Denne bydelen er muslimsk og det er her de muslimske slavene slo seg ned etter at de ble satt fri. Det var et veldig rolig strøk men jeg følte meg ikke trygg. Det var store gjenger overalt, så jeg vet ikke om jeg hadde dratt dit uten guide. Guiden vår ble veldig fornærmet når jeg spurte han om det var trygt for oss å dra dit uten guide. Han mente at det var et teit spørsmål, hvorfor skulle det være mer farlig for oss enn for han? Etter det stilte jeg ikke flere spørsmål. Det er så tydelig at dette landet sliter med rasisme. Du kan liksom ikke spørre "feil" person om et spørsmål som kanskje med 0,1 % kan tolkes rasistisk..
Men nå går flyet! Vi er en time foran dere! Snakkes! Kryss fingrene for oss.. PLEASE!! <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Turid
,
Krysseer både fingre og tær for at reisen går fint uten storm og turbulens.
Og dere er så flotte og fotogene på bildene. Nydelig kjole forresten.
martaalise
martaalise,
Hei Turid <3 Ja turen gikk heldigvis smertefritt - nesten <3 😃 tusen takk for det!
nouw.com/martaalise
Jeanett
,
Fine bilder! God tur hjem
martaalise
martaalise,