Gold Souk

I går gjorde vi noe litt spesielt; vi var på marked i Deira, ikke at marked er så spesielt, men dette var det fordi at for å komme dit måtte vi ta båttaxi. Sånn koselig tradisjonell båt som kjørte oss fra kaien i Dubai til kaien i Deira hvor markedet var. Det kostet 1 diram per vei, altså 2 kr. På markedet var vi de eneste turistene føltes det ut som. Tror vi så to eller tre par som var europeere. Jeg var litt redd hele tiden for jeg har hørt at de er ganske konservative og at vi skal passe på hvilke gater vi går i. Men vi merket ikke til noe ubehagelig heldigvis. Jeg hadde kledd meg godt for anledningen, forehåndsregler og respekt skal man følge når man er i utlandet synes jeg.

På markedet var det tjukt i boder som solgte krydder, kjoler, pashmina skjert, burka, vannpiper, suvenirer og alt mulig annet. Selgerne var ganske innpåslitne, men veldig kjekke og i godt humør. Da gjør det plutselig ingenting at de maser litt, så lenge de tar nei med ett smil. Han selgeren på bildet nedenfor ble vi litt venn med og fikk litt ekstra krydder av. Veldig ålreit, synd vi ikke noterte navnet på butikken hans, for han hadde lavere priser enn de andre, kunne godt engelsk og var veldig grei.

Jeg kjøpte meg verdens fineste kjole i limegrønt som var fra India og Audun kjøpte full Dubai-outfit. Så fornøyd. Dere på snapchat har sett kjolen, men jeg skal også legge den ut på bloggen. Utrolig fin med så mange "diamanter". Audun er prutekongen nummer en altså, haha. Var redd vi ikke skulle få kjolen for han var så bestemt. Vi fikk også kjøpt litt krydder og jeg fikk burkaen jeg har så lenge lett etter. Har alltid ønsket meg en slik en. Jeg fikk prøve den på først, og det første som slo meg var; så utrolig ubehagelig å gå med det greiene foran øynene.. Men men, en dag skal jeg gå med det her nede for å kjenne på følelsen mange kvinner går med her nede.

Selgeren vi kjøpte kjolen og dubai utstyret fra fortalte oss at han jobbet 14 timer og tjente 600 diram i måneden. Det ganger vi med to også får vi norske kroner. Så 1200 kr ca... Fikk så vondt av han, men han hadde ikke noe valg for han hadde en eldre far og bror i Pakistan som han forsørget. Kanskje han har egen familie også.. Stakkars folk.. Dubai er ikke bare sheiker med en mill i baklommen slik vi ser på Dubai Mall hver kveld.

Nå er det ikke mange dager til vi skal hjem, gruer meg allerede! :-(

Marta Alise

Liker

Kommentarer