Gode råd til deg som har flyskrekk

Med alt faenskapet som har foregodt i luften er det helt umulig å ikke være litt skeptisk eller forferdelig redd. Jeg er selv veldig redd for å fly, men føler meg komfortabel om jeg har Audun ved siden av meg. Kjenner litt på at om noe skulle skje så tar han meg i armene og flyr meg ned på bakken, haha. Jeg har flydd hele livet mitt, faktisk veldig mye før jeg ble født for mamma var flyvertinne i Spania og flydde helt til fødedagen omtrent. Jeg har reist over hele verden, vært på andre siden av jorden både øst og vest. Jeg har også reist mye alene, for jeg elsker å reise, finne frem og være turist. Men selve flyturen er skummel. Og er det en liten hump på reisen kan tårene mine plutselig sprute ukontrollert ut og beina mine riste. Med tiden har jeg lært et par triks:

Unngå å bli stresset. Planlegg reisedagen din og vær ute i god tid. Kjøp en egen reisemappe hvor du har styr på det viktigste på reisen; dokumenter, pass, visakort og mobil.

Sitt så langt fremme som du har mulighet til. Jeg liker meg best fremme ved midtgang for da kan jeg løpe ut om det skjer noe og dessuten er det mindre støy fremme.

Ignorer de lydene du ikke kjenner. De skal helt sikkert være der. Tenk positiv. Hvor skal du, hva skal du gjøre der. Tenk på alt det fine du skal oppleve der du reiser! Palmeland?

Om du er veldig urolig så se på personalet. Ser de rolig ut er alt som det skal være.

Unngå alkohol før og under reisen. Dette er kanskje den regelen jeg ALLTID følger. Jeg synes ikke alkohol hører hjemme på flyreiser! Alkohol dehydrer og fremmer angsten.

Vær åpen om flyangsten din. Fortell personalet om det er veldig alvorlig. Det hjelper ikke å holde det inne i deg og det er så deilig å snakke ut om det. Du vil nok se at flere enn deg er engstelig for å fly.

Følg med på informasjon. Er det noe du lurer på så spør. Å gå å være uvitende fremmer utrygghet.

God reise ♥

Marta Alise

Liker

Kommentarer