Frida

En av de jeg alltid har følt en slags dragning til og blitt inspirert av, er Frida Kahlo. Hun var en meksikansk kunstner som var utsatt for en trafikkulykke hvor hun nesten døde og som forfulgte henne gjennom hele livet. Hun fikk en svær jernstang gjennom hele kroppen og de trodde at hun aldri skulle gå igjen. I tiden etter begynte hun å male og snart ble hun kjent med en annen kunstner som fikk opp øynene for henne. Den andre kunstneren var kjente Diego Rivera og de giftet seg, skilte seg og giftet seg på nytt. Diego var utro flere ganger og ga henne aldri en ordentlig anerkjennelse som konen hans. Han var en drittsekk som ikke fortjente henne og jeg kommer aldri til å skjønne hvordan en så sterk kvinne valgte å bli gjennom hver eneste sorg hun var gjennom. Han lå til og med med søsteren til Frida... Hun omtalte Diego som en ulykke på lik linje med trafikkulykken hun hadde, eller nei, Diego var verre. Men pga dette så har jeg blitt enda mer fascinert av henne. Det var liksom en del av det mystiske rundt henne. Og jeg kjenner meg igjen den oppslukende kjærligheten der man blir avhengig av den andre personen uansett hva. Frida var tross alt en kvinne, selv om hun var svært maskulin og hard.

Hun er heldigvis blitt enda mer kjent enn han, internasjonalt - og jeg gleder meg til å reise til Mexico for å bli enda mer kjent med henne. Hun er jo ikke noe vakker, og i hvertfall ikke med de sammenvokste øyenbrynene og den barten, men pga hele hennes personlighet og alt det fine hun har skapt - så blir hun det likevel. Og de øyenbrynene er jo ett av hennes særpreg.


FRIDA KAHLO

Husker jeg leste en gang at hun alltid tegnet seg selv, for hun var alltid alene og det var hun selv hun kjente best. Hun er derfor mest kjent for sine selvportretter. Hun tegnet aldri seg selv vakrere enn det hun var og hun var alltid veldig ærlig og personlig i maleriene sine. Hun var også bifil og det kommer frem i flere av maleriene hennes. Samme med spontanabortene hun var gjennom. Det jeg også liker med henne er at hun fikk frem det mørke og dystre med hennes personlighet og det hun hadde vært gjennom, samt at hun ofte malte alt det vonde meksikanske kvinner gikk gjennom i samfunnet. Men selv om det var en mørk historie, så var maleriene hennes fargerike.

Gjennom det korte livet hun levde, så hadde hun helt klart flere nedturer enn oppturer - men likevel så finner jeg henne så interessant og inspirerende. Frida var også feminist, kommunist og politisk aktiv, i mange av hennes tanker og ideer kjenner jeg meg igjen

Ja, det var dagens historietime :-) Haha! Jeg har aldri gjort plass til Frida her på bloggen, men jeg tenker ofte på henne for hun har gitt meg så mange kjærlighetssorger når jeg har lest og sett dokumentarer av henne. Høres helt rart ut, men hun er jo veldig interessant og viktig. Mange av dere har sikkert hørt om hun før, men om dere ikke har det, så må dere google. Mye spennende! Netflix har også en film om henne og den er kjempe bra!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Turid
,
Denne damen har jeg lest en biografi om, litt av en karakter.
martaalise
martaalise,
Mona Hendry,
wow dette var interessant! elsket dette innlegget. elsker å se på dokumentarer så må se den filmen på netflix:)
www.nouw.com/frkhendry
martaalise
martaalise,
åhh så hyggelig Mona 😃 Ja den må du se!
nouw.com/martaalise
pineapplesara
pineapplesara,
Frida var verdens beste <3
nouw.com/pineapplesara