Fredag den 13

Hei alle fine! Vi har landet trygt i Norge og er endelig på vei hjem til Arendal. Audun hadde et par ting han skulle gjøre i Oslo før vi dro - litt filming til episoden hans og møte med advokaten, men nå er vi klar for å komme hjem. Hadde veldig lyst til å vise dere bildene fra gårsdagen i Budapest, men vi var helt dau i går så da ble det kos og pakking av koffert istedenfor.

Vi var noen skikkelig morgenfugler i Budapest - vi måtte jo utnytte de få dagene vi hadde der. Vi hadde skikkelig deilig frokost på hotellet også dro vi rett ut på sightseeing. Vi var innom et kjempe kult og søtt marked - og det hadde vi ikke sett hadde det ikke vært for at vi tok den bussen som man hopper på og av som man vil.

Vi ble svindlet rett utenfor hotellet vårt. Det var en "munk" fra Tibet som kom bort til oss og viste oss et ark hvor det var en bygning som holdt på å renoveres. Og pga det skulle han ha en underskrift. Jeg tenke jo bare at dette var veldig kult, vi hadde jo ikke sett en ekte munk før. Dessuten stod det at vi signerte for "world peace" - så jeg startet å fylle ut skjemaet også kom jeg til "amount of donation", altså; hvor mye penger vi ville donere. Det hele skurret litt for jeg kan ikke tenke meg at munker går rundt å tigger penger. Men så fylte jeg ut at vi kunne gi han litt over 30 kr hver. Og da reagerte han og pekte på andre summer som var mye større enn våres. Også endret han summen vår og satt på en ekstra 0!! Haha.. Vi ble litt forvirret og han ble kjempe sur, men han fikk de 60 kronene. Irriterer meg nå men jeg skjønte ikke at han bare var en idiot som hadde tatt på seg en kappe.

Uansett, vi fikk bli enda mer kjent med Budapest og koste oss veldig. Vinteren kom skikkelig denne dagen, så det var ikke bortkastet å ta med vinterjakker likevel.

Det føltes så dårlig å fly hjem i dag etter hva som skjedde i natt. Jeg kjente terroren skikkelig på kroppen og var veldig redd. Når jeg bestilte tur til Budapest var både London og Paris i mine tanker. To byer som er fantastisk fine. Heldigvis strakk ikke økonomien min til og Budapest ble vinneren. Det er helt ubegripelig at noe sånt skjer så nært oss i Norge. Håper bare ikke dette utvikler seg eller sprer mer hat og rasisme. Varme klemmer til dere alle.

Marta Alise

Liker

Kommentarer